Komputer pokladowy BPH

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Algeroth
x3tc

Komputer pokladowy BPH

Post by Algeroth »

Kupilem komputer BPH i chcialbym wiedziec co oznacza oznaczenie BPH ...L0 lub BPH ... L1 i czy to ma jakis wplyw na cos kiedykolwiek i czy sie zmienia na przykladowo BPH ... L2 ?
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

DRACOOL
x3tc

Re: Komputer pokladowy BPH

Post by DRACOOL »

arkadiusz wrote:Kupilem komputer BPH i chcialbym wiedziec co oznacza oznaczenie BPH ...L0 lub BPH ... L1 i czy to ma jakis wplyw na cos kiedykolwiek i czy sie zmienia na przykladowo BPH ... L2 ?
proponuje przeczytaćhttp://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?t=79980
a te cyferki to prawdopodobnie poziomy doświadczenia pilota którego zatrudniasz
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Algeroth
x3tc

Post by Algeroth »

thanx za odpowiedz, teraz tylko trzeba czasu na upgrade ich levelu ale to widze dluuugo potrwa :) bo aby mi sprzedawali w doku zaopatrzeniowym musza miec 4 lev a mam dopiero na 1. Szczerze mowiac{piszac} nie wiem kiedy mi nawet zaawansowali :D Mam ok. 40 takich gosci kupionych jednoczesnie i jak zauwazylem to od razu chyba mi nie ktorzy na 1 lev wskoczyli ale moze mi sie wydawalo... :P
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

na pierwszy level weszli chyba od razu.
natomiast żeby zaopatrywali ci stacje handlowe/doki musisz ich chyba najpierw przenieść do jakiejś łatwiejszej "roboty" czyli do jakiejś fabryczki :D :D
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

W kwestii technicznej - możecie podawać linki do konkretnych postów a nie koniecznie do początku całego tematu.
Przykładowo dla BPH link powinien być taki:
http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtop ... 894#929894

Każdy post ma na początku (na górze) datę wysłania na forum, a przed "wysłany" jest taki mały znaczek w formie dwóch kwadracików - mam nadzieję, że jest u Was widoczny - to jest link do danego posta :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Sauron11 wrote:W kwestii technicznej - możecie podawać linki do konkretnych postów a nie koniecznie do początku całego tematu.
Przykładowo dla BPH link powinien być taki:
http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtop ... 894#929894

Każdy post ma na początku (na górze) datę wysłania na forum, a przed "wysłany" jest taki mały znaczek w formie dwóch kwadracików - to jest link do danego posta :)
dzięki za instrukcje :)
ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło...
dzięki temu, że podaliśmy link do początku tematu ko;ega przeczyta przecież same WAŻNE i POTRZEBNE informacje o grze :D :D :D
[ external image ]
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Sau wrote:W kwestii technicznej - możecie podawać linki do konkretnych postów a nie koniecznie do początku całego tematu.
O popatrz... Tyle czasu już jestem na tym forum, a dopiero teraz się o tym trick'u dowiedziałem...! Dzięki Sau!
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
BQB
x2

Post by BQB »

Ja myślałem, że to oczywiste, i wszyscy o tym wiedzą :P
Algeroth
x3tc

Post by Algeroth »

a jak uruchomie bph to sprzedawac tez beda ? czy trzeba uruchomic "sprzedaj za najlepsza cene " ? bo w tym linku co podaliscie to raczej o tym nic nie ma.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

arkadiusz wrote:a jak uruchomie bph to sprzedawac tez beda ? czy trzeba uruchomic "sprzedaj za najlepsza cene " ? bo w tym linku co podaliscie to raczej o tym nic nie ma.
Niestety na początku będą tylko skupować surowce do produkcji, dopiero od któregoś poziomu zajmują się sprzedarzą.
poszperaj po forum, to tutaj wszystko jest gdzieś opisane bo sam to tutaj zanalazłem wtedy gdy było mi potrzebne.
Powodzenia i miłej zabawy :D
Tak na szybko to sprzedają towary od 6 poziomu, a dla stacji handlowych/doków chyba mogą pracowac od 4 poziomu z tym, że nie wiem czy BPH zajmuje się sprzedażą towarów ze stacji/doków
[ external image ]
Algeroth
x3tc

Post by Algeroth »

Dzieki, rzeczywiscie sa odpowiedzi i to w tych samych linkach co wyzej, musze dokladnie i wszystko czytac :P

Return to “Polskie / Polish X-Forum”