Czym jest ta gra?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Edy Svirus

Czym jest ta gra?

Post by Edy Svirus »

Witam dziś trafiłem na tą gre na forum jednego sojuszu na Ogame...
Chce sie dowiedziec czym jest ta czy jest płatna, ewentualnie skad ja można ściągnąc... Niech mi ktoś to powie a i czy nie jest to MMORPG??
Skoro tak to dajcie link to pobrania fullversion
bufi
x4

Re: Czym jest ta gra?

Post by bufi »

Edy Svirus wrote:Witam dziś trafiłem na tą gre na forum jednego sojuszu na Ogame...
Chce sie dowiedziec czym jest ta czy jest płatna, ewentualnie skad ja można ściągnąc... Niech mi ktoś to powie a i czy nie jest to MMORPG??
Witaj.
Gry z serii X (nie mylic z XXX) to tzw. SpaceSimy. Kontynuacja slawetnego Elite - Frontier. Czyli handel, walka i przygoda w kosmosie. To nie jest MMORPG. Raczej SinglePlayer z tendencjami do bycia cRPG. Moze niedlugo wydadza jakiegos wypasionego Bonus Packa ze skryptami niegryzacymi sie wzajemnie dodajac elementy RPG.

A sciagnac ja mozna, mowa teraz o X2 The Threat, z polki w kazdym Empiku lub ze Sklepu Internetowego. Cena 49pln. Wersja PL kinowa.

Musze Ci jeszcze napisac, ze ludzie grajacy w te gre (gry, bo to cala seria) maja mieszane uczucia co do piratow, doslownie i w przenosni...

Pozdrawiam
bufi
BQB
x2

Post by BQB »

bufi wrote: Musze Ci jeszcze napisac, ze ludzie grajacy w te gre (gry, bo to cala seria) maja mieszane uczucia co do piratow, doslownie i w przenosni...
Mieszane uczucia? Raczej tępimy piractwo w zarodku :D
Można sobie przecież demo ściągnąć i zobaczyć, jak się podoba, to OK, jak nie, to też OK. A jak się podoba i "ściągniesz" sobie, to nie pisz tu lepiej :twisted:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

bufi wrote:Musze Ci jeszcze napisac, ze ludzie grajacy w te gre (gry, bo to cala seria) maja mieszane uczucia co do piratow, doslownie i w przenosni...
Dobrze to ująłeś bufi (Edit:a BQB jeszcze lepiej) :) Na naszym forum nie tolerujemy wszelkich form piractwa komputerowego, nie koniecznie tylko związanego z serią X. Znależć tu można linki ale jedynie do legalnych i bezpłatnych dodatków, ewentualnie oficjalnych patchy, ale te to się ściąga po zakupie legalnej gry.
Pytanie o MMORPG jak sądzę padło po przeczytaniu wątku Jeden Sejw Wielu Graczy :roll: Cóż, żadna z gier serii X nie ma opcji multiplayera. To co my robimy to jest pseudo-multi - w tym wątku mechanika rozgrywki jest dokładnie opisana. Prawdziwy kosmiczny MMORPG, bazujący na symulatorach X2 czy X3, jest dopiero w planach firmy Egosoft - projekt nazywa się bodaj X-Online Uniwerse. Data ukończenia nieznana, ale podejrzewam, że jak X3 na siebie zacznie zarabiać to EGOSOFT zacznie dopieszczać X-OU. :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Edy Svirus

Post by Edy Svirus »

Dziex za pomoc, ale jak mozecie to dajcie mi adres DEMA bo jak patrze na footo to super... I ja nie chce piracic nie mam zamiaru tylko miałem na myśli sciągnąc to dla siebie, ale jak tego nie lubicie to sobie kupie jak mi sie demo spodoba...
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
sonen
x2

Post by sonen »

wiesz...ta gra jest Nietzschego sobie... :wink:
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

bo jak patrze na footo to super...
mam nadzieję że nie pomyliłeś X3 z X2 bo różnica w grafice jest kolosalna :P
:)
Mogget
x3ap

Post by Mogget »

Witam dziś trafiłem na tą gre na forum jednego sojuszu na Ogame... Chce sie dowiedziec czym jest ta czy jest płatna, ewentualnie skad ja można ściągnąc... Niech mi ktoś to powie a i czy nie jest to MMORPG??
Po piersze jeśli chodzi ci o grę OGAME trafiłeś na złą stronę, a jedyne co łączy EGOSOFT z Ogame to tylko to że firma, która ją wypuściła też jest z Niemczech.

Gierka ta nie jest płatna i jest MMORPG. W skrócie zostajesz szefem planety, budujesz na niej budynki, flote. Zakładasz kolonie na jeżdzasz planety innych graczy (albo oin twoją :twisted: ).

Zapraszam na polską główną stronke, a jeśli chcesz się o niej więcej dowidzieć to wejdz na tamtejsze forum.
http://www.ogame.pl/
Dziex za pomoc, ale jak mozecie to dajcie mi adres DEMA bo jak patrze na footo to super... I ja nie chce piracic nie mam zamiaru tylko miałem na myśli sciągnąc to dla siebie, ale jak tego nie lubicie to sobie kupie jak mi sie demo spodoba...
A co gier z serii X to polecam dwójkę, powinna ci się spodobać. Ma szczególnie fajną muzykę.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Mogget: :lol:
On na ogame dowiedział się o x2 i dowiaduje się czyże to x2 jest :)[/b]
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Witam dziś trafiłem na tą gre na forum jednego sojuszu na Ogame...
Pewnie chodzi o nasz sojusz - Deltax ( www.x2.mpn.pl/forum ) :wink:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”