Muzyka- gdzie szukac?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Muzyka- gdzie szukac?
Witam!
Od razu zaznaczam, ze nie jestem fanem gier z serii X, ale urzekla mnie muzyka skomponowana do nich przez czlowieka imieniem Alexei Zakharov. Gdzie moge zdobyc calosc (do wszystkich gier) tej muzyki? Pomijam oczywiscie zakup tych gier. Czy jest to mozliwe?
Od razu zaznaczam, ze nie jestem fanem gier z serii X, ale urzekla mnie muzyka skomponowana do nich przez czlowieka imieniem Alexei Zakharov. Gdzie moge zdobyc calosc (do wszystkich gier) tej muzyki? Pomijam oczywiscie zakup tych gier. Czy jest to mozliwe?
-
Witaj,
Jeśli jesteś z Wawy to nie będzie problemu - soundtrack można zgrać na płytki i przekazać, powiedzmy za browar
Jeśli z innego miasta to musisz poprosić kolegów. Sountrack do X3 jest mi bliżej nieznany, poza kawałkami na dev.forum i tymi dwoma co je EGO umieściło razem z filmikami.
Pozdrawiam
Jeśli jesteś z Wawy to nie będzie problemu - soundtrack można zgrać na płytki i przekazać, powiedzmy za browar

Jeśli z innego miasta to musisz poprosić kolegów. Sountrack do X3 jest mi bliżej nieznany, poza kawałkami na dev.forum i tymi dwoma co je EGO umieściło razem z filmikami.
Pozdrawiam
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
-
- Moderator (Polski)
Istnieje Soundtrack-CD do X3. Można zamówić w Egosoft-Shop (razem z kalendarzem i niemiecką wersją X3).
Nazywa się to "X3: Reunion COLLECTORS EDITION".
klarix [ external image ]
Nazywa się to "X3: Reunion COLLECTORS EDITION".
klarix [ external image ]
-
Zapomniałeś chyba dodać ile to kosztuje. Jak za soundtrack to trochę.. ehem.. dużoklarix wrote:Istnieje Soundtrack-CD do X3. Można zamówić w Egosoft-Shop (razem z kalendarzem i niemiecką wersją X3)

Btw. W X3 nie ma już w katalogu gry plików muzycznych, jak w X2? Znaczy się nie będzie można robić własnego soundtracku?

-
Nie jestem 100% pewny , sprawdze po przyjsciu do domu, ale wydaje mi się że jest w katalogu instalacyjnym folder z muzykąSauron11 wrote: Btw. W X3 nie ma już w katalogu gry plików muzycznych, jak w X2? Znaczy się nie będzie można robić własnego soundtracku?

edit w katalogu 'soundtrack' jest dokladnie 99 utworow i sa rewelacyjne !! wiekszosci jeszcze nie slyszalem w grze ! Niesamowity jest utwor ktory leci w 'Kingdom's End' - w życiu bym nie powiedział ze spodoba mi sie Borońska muzyka

Last edited by ergo on Mon, 7. Nov 05, 19:32, edited 1 time in total.
-
-
-
-
-
- Moderator (Polski)
Jest to nie legalne.Raven_F2 wrote:A jak to jest z prawami autorskimi? Czy jest to naruszenie tych praw jezeli ktos mi wysle ta muzyke?
Rozmawialem wczoraj z Bernd'em, tez wlasnie o tym temacie i potwierdzil, ze sprawa jest taka sama jak z gra. Ale dodal tez, ze wszystko to zalezy ostatecznie od sytuacji i intencji.
klarix
-
No ja mam czyste intencje. To muzyka dla mnie do sluchania i nic wiecej.Ale dodal tez, ze wszystko to zalezy ostatecznie od sytuacji i intencji.
Jak zapelniasz dwie plyty? Przeciez muzyka to pliki!Nagrywając sobie soundtrack zapełniłem dwie płyty i to przy ostrej selekcji. Obejrzyj ceny płyt CD w sklepach. Zakup gry dla samej muzyki może nie jest taki bezdennie głupi
No ja dziekuje za zakup gier, tyle kasy to nie wydam. Gdybym chcial to bym tak zrobil i sie nie pytal, nie?
Czyli generalnie temat zamkniety?
-
Raczej tak, wyjaśniło się, że przekazywanie soundtracków byłoby nielegalnym działaniem.Raven_F2 wrote:Czyli generalnie temat zamkniety?
Z drugiej strony, na tym forum znajdują się miłośnicy wszechświata X. 99,99% z nas zakupiło gry z tej serii. A 100 % zakupiło je legalnie, czasem kosztem dużych wyrzeczeń. Każda z gier ma w sobie soundtrack, za który też zapłaciliśmy. Jeśli piszesz, że nie kupisz gry, a jednocześnie chcesz mieć za darmo soundtrack, to nie dziw się, ale raczej nie znajdziesz tu wielu chetnych do dyskusji lub pomocy. Tym bardziej, że jesteś tu nowy i kompletnie przez nikogo nie znany.
Możesz zostać z nami jeśli chcesz, ale pamiętaj, że zwyczajowo pełny status użytkownika forum uzyskuje sie przez zakup legalnej gry i udowodnienie tego faktu jej rejestracją na forum

Pozdrawiam
-
-