Muzyka- gdzie szukac?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Raven_F2

Muzyka- gdzie szukac?

Post by Raven_F2 »

Witam!
Od razu zaznaczam, ze nie jestem fanem gier z serii X, ale urzekla mnie muzyka skomponowana do nich przez czlowieka imieniem Alexei Zakharov. Gdzie moge zdobyc calosc (do wszystkich gier) tej muzyki? Pomijam oczywiscie zakup tych gier. Czy jest to mozliwe?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Witaj,
Jeśli jesteś z Wawy to nie będzie problemu - soundtrack można zgrać na płytki i przekazać, powiedzmy za browar :wink:
Jeśli z innego miasta to musisz poprosić kolegów. Sountrack do X3 jest mi bliżej nieznany, poza kawałkami na dev.forum i tymi dwoma co je EGO umieściło razem z filmikami.
Pozdrawiam
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Raven_F2

Post by Raven_F2 »

Z Wawy nie jestem, wiec pozostaloby wyslanie poczta. Moze poczekam na X3 (a w sieci widze, ze juz wyszlo) i zgarne calosc? :)
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

Istnieje Soundtrack-CD do X3. Można zamówić w Egosoft-Shop (razem z kalendarzem i niemiecką wersją X3).
Nazywa się to "X3: Reunion COLLECTORS EDITION".

klarix [ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

klarix wrote:Istnieje Soundtrack-CD do X3. Można zamówić w Egosoft-Shop (razem z kalendarzem i niemiecką wersją X3)
Zapomniałeś chyba dodać ile to kosztuje. Jak za soundtrack to trochę.. ehem.. dużo :roll:

Btw. W X3 nie ma już w katalogu gry plików muzycznych, jak w X2? Znaczy się nie będzie można robić własnego soundtracku? :)
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
ergo
x3tc

Post by ergo »

Sauron11 wrote: Btw. W X3 nie ma już w katalogu gry plików muzycznych, jak w X2? Znaczy się nie będzie można robić własnego soundtracku? :)
Nie jestem 100% pewny , sprawdze po przyjsciu do domu, ale wydaje mi się że jest w katalogu instalacyjnym folder z muzyką :)

edit w katalogu 'soundtrack' jest dokladnie 99 utworow i sa rewelacyjne !! wiekszosci jeszcze nie slyszalem w grze ! Niesamowity jest utwor ktory leci w 'Kingdom's End' - w życiu bym nie powiedział ze spodoba mi sie Borońska muzyka

:twisted: :twisted: :twisted:
Last edited by ergo on Mon, 7. Nov 05, 19:32, edited 1 time in total.
Raven_F2

Post by Raven_F2 »

A jak to jest z prawami autorskimi? Czy jest to naruszenie tych praw jezeli ktos mi wysle ta muzyke?
Glupio by bylo gadac na forum producenta o czym co jest nielegalne :D
Raven_F2

Post by Raven_F2 »

No i jak tam stoi sprawa? Ma ktos komplet do calej serii i moze mnie "zadowolic"? ;)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jak wspomniałeś o kwestii legalności to ugryzłem się w język :wink:
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Raven_F2 - spójrz na to z tej strony. Nagrywając sobie soundtrack zapełniłem dwie płyty i to przy ostrej selekcji. Obejrzyj ceny płyt CD w sklepach. Zakup gry dla samej muzyki może nie jest taki bezdennie głupi :) .
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

Raven_F2 wrote:A jak to jest z prawami autorskimi? Czy jest to naruszenie tych praw jezeli ktos mi wysle ta muzyke?
Jest to nie legalne.
Rozmawialem wczoraj z Bernd'em, tez wlasnie o tym temacie i potwierdzil, ze sprawa jest taka sama jak z gra. Ale dodal tez, ze wszystko to zalezy ostatecznie od sytuacji i intencji.

klarix
Raven_F2

Post by Raven_F2 »

Ale dodal tez, ze wszystko to zalezy ostatecznie od sytuacji i intencji.
No ja mam czyste intencje. To muzyka dla mnie do sluchania i nic wiecej.
Nagrywając sobie soundtrack zapełniłem dwie płyty i to przy ostrej selekcji. Obejrzyj ceny płyt CD w sklepach. Zakup gry dla samej muzyki może nie jest taki bezdennie głupi
Jak zapelniasz dwie plyty? Przeciez muzyka to pliki!
No ja dziekuje za zakup gier, tyle kasy to nie wydam. Gdybym chcial to bym tak zrobil i sie nie pytal, nie?

Czyli generalnie temat zamkniety?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Raven_F2 wrote:Czyli generalnie temat zamkniety?
Raczej tak, wyjaśniło się, że przekazywanie soundtracków byłoby nielegalnym działaniem.

Z drugiej strony, na tym forum znajdują się miłośnicy wszechświata X. 99,99% z nas zakupiło gry z tej serii. A 100 % zakupiło je legalnie, czasem kosztem dużych wyrzeczeń. Każda z gier ma w sobie soundtrack, za który też zapłaciliśmy. Jeśli piszesz, że nie kupisz gry, a jednocześnie chcesz mieć za darmo soundtrack, to nie dziw się, ale raczej nie znajdziesz tu wielu chetnych do dyskusji lub pomocy. Tym bardziej, że jesteś tu nowy i kompletnie przez nikogo nie znany.
Możesz zostać z nami jeśli chcesz, ale pamiętaj, że zwyczajowo pełny status użytkownika forum uzyskuje sie przez zakup legalnej gry i udowodnienie tego faktu jej rejestracją na forum :) . Wszyscy tak robią więc to nic trudnego, a znacznie ułatwia życie - Tobie i Twoim rozmówcom.
Pozdrawiam
Raven_F2

Post by Raven_F2 »

No coz, na forum raczej nie pozostane, bo jak mowilem, nie jestem milosnikiem serii X, a wlasciwie to juz prawie w nic nie gram.
W kazdym badz razie rozumiem sytuacje i dziekuje za odzew (liczylem sie z tym, ze zostane zignorowany)!
Live long and prosper! ;)
sotter
x3

Post by sotter »

Muzyka w X3 jest po prostu NIEWIARYGODNA!! Właśnie pracuję nad wyborem płytek do samochodu i pracy. Coś pięknego!!!

Słyszeliście coś więcej tego Zaharova?

Post by Deleted User »

Jeszcze nie :( , tylko soundtracki. Zresztą miast niektórych mam Nightwisha :D

Return to “Polskie / Polish X-Forum”