X3-názory a reakce
Moderator: DJ Die
-
X3-názory a reakce
Mám dojem, že naše názory na nové pokračování zasluhují samostatné téma...Rozbory v sekci offtopic mi nepřijdou zrovna akurátní...Zatím jsme asi dva tj. já a plynak, navíc s diametrálně odlišnými názory, ale předpokládám, že majitelů X3 bude postupně přibývat...Takže chlapi, jedééém... 

Verum, sine mendacio, certum et verissimum: Quod est inferius est sicut quod est superius, et quod est superius est sicut quod est inferius, ad perpetranda miracula rei unius. HT
-
jj, a tak to ma byt. Kdyby meli vsichni stejne nazory, to by byl svet padlej na hlavu. Takze damy a panove, sdelte nam, jak se Vam zatim X3 libi (ci nelibi).
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
-
Přesunul jsem tu naši debatu sem...No o pameti vim, uz je v planu 1GB. Jinak kdyz se vse nacte, tak je hra vcelku hratelna. Ale jak sami autori priznavaji, kdyz vypnu HUD SHIFT+H, tak je hra najednou krasne plynula. Takze opet vydali alfa verzi, protoze tohle nemohlo mit betatest.
Ano grafika je wow, ale ostatni ne. Menu naprosto stupidne udelana, jeste hur nez v X2. Ty ikonky po obvodu jsou fajn, ale s odpustenim na hovno, kdyz stejne nevis, na co klikas. Takze zameruju stejne jako vzdyckyz mapy sektoru. Nejlepsi je, ze polovina klaves popsanych v manualu nefunguje. Ani blbe SHIFT+P pro pauzu! Stejne tak nevim, jak se zbavit toho monitoru, co se ti v nem objevi zamereny cil. Lze akorat minimalizovat, ale ne vypnout.
Jinak jsem se dostal do druhe mise, ale ouvej. Opravdu nehratelne pri letu ve meste. Takze jsem umrel. Uvidim, az zvednu RAMku.
Ale opravdu lituji lidi, co maji minimalni konfiguraci napsanou na krabici. Ti to asi nerozchodi vubec. Jinak je dobre, ze mas bohate kamarady, ale urcite k nim nechodis pokazde, kdyz si chces zahrat.

Ano, máš naprostou pravdu, optimalizace je opravdu odfláknutá, tohle se podle mne ale určitě zlepší...
Já hraju se Saitekem X52 a podle namapování kláves se zbavíš toho levého monitoru lehce, jde o klávesu T tj. target object under cursor, prostě zaměříš do volného kosmu a stiskneš, ev. stiskneš dvakrát, aby ti to nezaměřilo další objekt...Ikonky se prostě musíš naučit, hrajeme snad hardcore hru...?! Navíc stačí levý klik na ikonku objektu, dále klávesa "i" a ve vyjetém menu dock a autopilot tě krásně navede...Mně zase nefunguje E, musím jít na nepřátele přes HOME, tj. next target...Ale na X52 tohle není problém...
Mno, minimální konfigurace je spíše k smíchu, pro tyhle lidi bude lepší čekat na pár patchů, je to sice hrozný, ale je to prostý fakt...
Ke kamarádovi jsem to šel vyzkoušet jen ze zvědavosti, nehodlám upgradovat pokud mi všechny současné hry jdou naprosto v pohodě, k tomu mne nedonutí ani X3, navíc, když mám vedle této hry rozehrán Evochron Alliance, modovanej I-WAR 2, Starshatter, IL-2 a další mod ve Freelanceru...

Verum, sine mendacio, certum et verissimum: Quod est inferius est sicut quod est superius, et quod est superius est sicut quod est inferius, ad perpetranda miracula rei unius. HT
-
Hele, ty mas stejne hry jako ja! Mam take modifikovany I-War 2 do Babylonu 5, modovany Freelancer a nainstalovany Starshatter 
Ja mam Saitek Cyborg EVO. Jinak mne hlavne stve, ze v X2 mne to ovladani prislo jednodussi a logictejsi. Nastesti stale funguje SHIFT+D pro dokovani. Ale davat pauzu zpusobem ENTER -> OPTIONS -> PAUSE je fakt ujete, to musis uznat
A jak rikam, vse ostatni mi jede. A do patku mam doma 1GB RAM.

Ja mam Saitek Cyborg EVO. Jinak mne hlavne stve, ze v X2 mne to ovladani prislo jednodussi a logictejsi. Nastesti stale funguje SHIFT+D pro dokovani. Ale davat pauzu zpusobem ENTER -> OPTIONS -> PAUSE je fakt ujete, to musis uznat

A jak rikam, vse ostatni mi jede. A do patku mam doma 1GB RAM.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
-
Jj, máme stejnej vkus...Hele, ty mas stejne hry jako ja! Mam take modifikovany I-War 2 do Babylonu 5, modovany Freelancer a nainstalovany Starshatter

Jinak zpět k X3, abychom zase neskončili offtopic...

-
jj, jsem na strane 54. Trochu mne stve to prolinani pribehu v knize, ale uvidime, jak se to rozuzli 
No pamet by mela byt dneska. Zrovna ted nez jsem jel do prace jsem spustil defrag D: a nechal tatu to hlidat. Kdyz jsem odjizdel, bylo 23% a ted rikal otec do telefonu, ze to skocilo zpet na 20% No uvidime, fakt je PC mam od zari 2004 a jeste nikdy jsem nedefragmentoval, tak s tim maji Wokynka asi co delat
No a pamet snad bude take dnes. Uz se tesim.
EDIT: Nikdy neposilejte pro PC komponenty rodice. Misto aby otec vzal dva stejne kusy Kingstonu 512MB DDR400, objednal je v paru. Sice hezke, ze bude vyzkouseo ze spolu jdou, ale dle mne je uplne jedno, jestli se koupi kazda zvlast ci v paru. Takze zase si nezahraju

No pamet by mela byt dneska. Zrovna ted nez jsem jel do prace jsem spustil defrag D: a nechal tatu to hlidat. Kdyz jsem odjizdel, bylo 23% a ted rikal otec do telefonu, ze to skocilo zpet na 20% No uvidime, fakt je PC mam od zari 2004 a jeste nikdy jsem nedefragmentoval, tak s tim maji Wokynka asi co delat

No a pamet snad bude take dnes. Uz se tesim.
EDIT: Nikdy neposilejte pro PC komponenty rodice. Misto aby otec vzal dva stejne kusy Kingstonu 512MB DDR400, objednal je v paru. Sice hezke, ze bude vyzkouseo ze spolu jdou, ale dle mne je uplne jedno, jestli se koupi kazda zvlast ci v paru. Takze zase si nezahraju

-
-
Mno, přesně tohle jsem čekal...Pár zmínek o jiných hrách a už tu máme Abrase...hele hosi, a nechteli ste si tu nahodou sdelovat sve nazory na X3?

-
[quote="GiordannoGMno, přesně tohle jsem čekal...Pár zmínek o jiných hrách a už tu máme Abrase...
Neboj, to byl jenom záchvěv podobně "postižených" jedinců co tráví svůj volný čas ve virtuálním vesmíru.
...quote]
jo ,staci, ja jen ze jedte tak min 3-6 mesicu X3 mit nebudu, a prekladat si reakce z anglictiny se mi nechce
a samozrejme ze sem hned tady, nekdo vas prece musi krotit v te vasi lasce k egosoftu 

jo ,staci, ja jen ze jedte tak min 3-6 mesicu X3 mit nebudu, a prekladat si reakce z anglictiny se mi nechce

-
Whoops, sorry za off-topic. Jinak jsem X3 rozchodil vcelku hratelne (nejlepe bez HUDu), ale druha mise je problem. Ten let ve meste proste nejde. Tam je to slideshow at delam co delam a je to podle mne blbe naprogramovane.
Dneska sice budu mit asi ten 1GB RAM, ale cpat to do PC budu az zitra. Stejne ale pochybuju, ze to pomuze. Vim, ze FX5900XT neni zadny vykrik techniky, ale kdyz se to skube i lidem na GF7800, tak je asi neco spatne.
Dotedka nechapu, jak si z nas EGOSOFT mohl tak snadno udelat platici betatestery
Dneska sice budu mit asi ten 1GB RAM, ale cpat to do PC budu az zitra. Stejne ale pochybuju, ze to pomuze. Vim, ze FX5900XT neni zadny vykrik techniky, ale kdyz se to skube i lidem na GF7800, tak je asi neco spatne.
Dotedka nechapu, jak si z nas EGOSOFT mohl tak snadno udelat platici betatestery

-
Jj, uznávám, že jsme se stali platícími betatestery, ale i tak to za to stojí...
Po první misi jsem se rozhodl prozkoumat trochu více vesmír a při další návštěvě Argon Prime jsem narazil v tomhle sektoru na "můj" transportér, tak jsem se vykašlal na příběh a začínám obchodovat, však to znáte /už mám rank Profiteer, takže "velkej" byznysmen
/...Snad na mě ten pirát, co ho mám obrat ve druhé misi, počká...
Jinak co se týče výkonu, tak mi dost pomohla rada z tech.fóra, tj. vypnutí exploreru...Postup-1.spustit X3, 2.Ctrl-Alt-Del a vypnutí exploreru, 3.spuštění X3... Po návratu ze hry sice nejsou nikde ikonky, ale stačí zase Ctrl-Alt-Del a spuštění exploreru...
Člověče, mně to v tom městě jelo opravdu líp než v kosmu, asi to bude tou 6600 GT...

Jinak co se týče výkonu, tak mi dost pomohla rada z tech.fóra, tj. vypnutí exploreru...Postup-1.spustit X3, 2.Ctrl-Alt-Del a vypnutí exploreru, 3.spuštění X3... Po návratu ze hry sice nejsou nikde ikonky, ale stačí zase Ctrl-Alt-Del a spuštění exploreru...

-
-
Pockej, kde jsi vzal transportni lod? Ja zadnou nemam
Jaaa chciiii takyyy.
Jinak opravdu explorer vypinat nebudu. Kdyz vsechny hry chodi a jedna ne, hledam chybu v te hre, ne v systemu. Jinak hraju na 1152x864, vse on a shadery ne medium a textury na high. Tak nevim.

Jinak opravdu explorer vypinat nebudu. Kdyz vsechny hry chodi a jedna ne, hledam chybu v te hre, ne v systemu. Jinak hraju na 1152x864, vse on a shadery ne medium a textury na high. Tak nevim.
-
Po přestřelce ve městě následuje druhá mise, tj. pár videí po zničení té lodi na konci první mise a tvá reanimace potom, co se dostaneš v hypoxii do blízké lodi...Úkolem je obrat nějakého piráta, který dokuje ve Farnham´s Legend...Já se rozhodl pro průzkum přilehlých sektorů, a když jsem se vrátil do Argon Prime, stál tam uprostřed sektoru transportér /zelený rámeček/, proto jsem si ho všiml...Přiletěl jsem k němu transportoval se do něj, stíhačce dal pokyn protect me a začal jsem vydělávat...Toť vše... 

-
-
No Abrasi, zatim jsi o nic neprisel. Jinak jsem zacal znovu na easy, abych zacal i s transportni lodi a po prvni misi jsem se vrhnul na obchodovani. Uvidime, co prinese patch.
GiordannoG, jestli hrajes na medium, tak to je asi nejaky BUG, ze jsi ziskal transporter, ten tam asi byt nema
GiordannoG, jestli hrajes na medium, tak to je asi nejaky BUG, ze jsi ziskal transporter, ten tam asi byt nema

-
Hele. ted jsem zjistil, ze ve hre chybi model Busteru! Mne se zdalo, ze ta lod, co s ni zacinam je nejak moc podobna Discovereru. A dale jsem zjistil, ze Teladi Osprey je stejny jako Boron Baracuda!
Teda tomu rikam alfaverze jak vysita. A jeste me zakazali postovat v tech foru, ze pry mam unhelpful comments. Asi se jim nelibi, kdyz jim nekdo naostro rekne ze vydali sracku a ze holt se to hrat neda, kdyz to zmrvili.
Sorry Abrasi, ale to je fakt. To nemuze nikdo poprit. A jestli dalsi patch neudela hru hratelnou, vazne zacnu hledat moznost, jak jim to hodit na hlavu z dostat zpatky prachy.
Teda tomu rikam alfaverze jak vysita. A jeste me zakazali postovat v tech foru, ze pry mam unhelpful comments. Asi se jim nelibi, kdyz jim nekdo naostro rekne ze vydali sracku a ze holt se to hrat neda, kdyz to zmrvili.
Sorry Abrasi, ale to je fakt. To nemuze nikdo poprit. A jestli dalsi patch neudela hru hratelnou, vazne zacnu hledat moznost, jak jim to hodit na hlavu z dostat zpatky prachy.
-
Jj, já při té nadrženosti na hru kliknul na Quick Start, aniž bych si přečetl něco o obtížnosti...GiordannoG, jestli hrajes na medium, tak to je asi nejaky BUG, ze jsi ziskal transporter, ten tam asi byt nema

-
Ty mas UC:AWA? Jake to je? Ja mam jen UC. Dobra hra, coz o to, ale ta cena co chteji za AWA se mi zda trochu hodne. A kdes to koupil?
A zpet k X3. Vcera se mi podarilo v Danna's Chance zajmout piratskou Novu. Leti rychlosti 24. Uz jsem v Elena's Fortune, ale fakt to trva nez doletim do lodenice. A tam bude sedet, nez sezenu prachy na opravu.
Jinak jsem rezignoval na storyline. Stejne hra nejde dohrat. Sakra ti EGOSOFTaci mne nastvali. V zivote jsem takhle nedodelanou hru nevidel. Takze ted obchoduju a obcas bojuju. Snazim se nasetrit na SPP.
Vcera jsem navstivil Kingdom's End a 10 minut ziral s otevrenou hubou, ee pusou. Nebudu rikat proc, ale fakt to stoji za to tam letet.
A zpet k X3. Vcera se mi podarilo v Danna's Chance zajmout piratskou Novu. Leti rychlosti 24. Uz jsem v Elena's Fortune, ale fakt to trva nez doletim do lodenice. A tam bude sedet, nez sezenu prachy na opravu.
Jinak jsem rezignoval na storyline. Stejne hra nejde dohrat. Sakra ti EGOSOFTaci mne nastvali. V zivote jsem takhle nedodelanou hru nevidel. Takze ted obchoduju a obcas bojuju. Snazim se nasetrit na SPP.
Vcera jsem navstivil Kingdom's End a 10 minut ziral s otevrenou hubou, ee pusou. Nebudu rikat proc, ale fakt to stoji za to tam letet.
-
Abrasi sorry za offtopic...
UC:AWA jsem si stáhl přes FilePlanet Download, je to přes Direct2Drive, což je placená on-line distribuce her...V podstatě je AWA naprosto vypiplanej UC a pro nás vesmírné vlky je to povinnost, já jedu vždy ROAM a na tuhle hru nedám dopustit, zlatej Derek...
V Kingdom´s End jsem ještě nebyl, já v Three Worlds zase zahnul do "vnitrozemí...

V Kingdom´s End jsem ještě nebyl, já v Three Worlds zase zahnul do "vnitrozemí...