X3: Reunion już wkrótce w sklepie Egosoftu
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
X3: Reunion już wkrótce w sklepie Egosoftu
Egosoft poinformowało dziś, że w bardzo krótkim czasie X3 będzie dostępne w przedsprzedaży w ich sklepie online, a także w sieci autoryzowanych przedstawicieli i dystrubutorów.
Zapowiedź dotyczy rzecz jasna tylko wersji angielskiej i niemieckiej. Wersje w językach: francuskim, włoskim i rosyjskim powinny być dostępne niedługo potem. Przypuszczalnie są one przygotowywane przez członków społeczności X.
Na razie brak informacji kiedy będzie dostępna wersja polska - musimy czekać na zapowiedź naszego rodzimego wydawcy, który będzie lokalizował grę.
Egosoft planuje także wypuszczenie osobnej niemieckiej wersji kolekcjonerskiej (German Collectors Edition), która zawierać będzie, oprócz samej gry, także kopię odświerzonej noweli "Farnham's Legend", osadzonej we Wszechświecie X. Będzie też zawierać kalendarz z motywami z Wszechświata X. Egosoft podaje, że Legenda Farnhama będzie dostępna w limitowanym nakładzie także po angielsku. O polskiej wersji na razie nikt nie słyszał.
Gwoli przypomnienia - X3: Reunion tworzony jest przez Egosoft przy współudziale międzynarodowego zespołu twórców. Jej dystrybutorami będą Koch Media, DeepSilver i Enlight, a w Polsce TopWare z Bielska-Białej.
Zapowiedź dotyczy rzecz jasna tylko wersji angielskiej i niemieckiej. Wersje w językach: francuskim, włoskim i rosyjskim powinny być dostępne niedługo potem. Przypuszczalnie są one przygotowywane przez członków społeczności X.
Na razie brak informacji kiedy będzie dostępna wersja polska - musimy czekać na zapowiedź naszego rodzimego wydawcy, który będzie lokalizował grę.
Egosoft planuje także wypuszczenie osobnej niemieckiej wersji kolekcjonerskiej (German Collectors Edition), która zawierać będzie, oprócz samej gry, także kopię odświerzonej noweli "Farnham's Legend", osadzonej we Wszechświecie X. Będzie też zawierać kalendarz z motywami z Wszechświata X. Egosoft podaje, że Legenda Farnhama będzie dostępna w limitowanym nakładzie także po angielsku. O polskiej wersji na razie nikt nie słyszał.
Gwoli przypomnienia - X3: Reunion tworzony jest przez Egosoft przy współudziale międzynarodowego zespołu twórców. Jej dystrybutorami będą Koch Media, DeepSilver i Enlight, a w Polsce TopWare z Bielska-Białej.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Kurcze, wkurzylem sie na maxa!!!
Rosjanie maja slabiej dzialajaca spolecznosc graczy X, mieli nawet problem ze znalezieniem chetnego na moderatora, wogole graczy X tam jest mniej niz w Polsce, a i piractwo tam sie szerzy na kazdym rogu nie niepokojone przez wladze. Rozumiem ze szwaby nie widza nas gdy patrza na wschod w sprawach politycznych, ale jeszcze nie ukonczyli wersjii angielskiej X3 a juz mysla o ruskiej. TO SKANDAL!!! Uwazam ze powinnismy wystosowac protest! Kupilem legalna wersje X2 po polsku. Jestem wdzieczny naszym kolegom z forum, ktorzy gre przetlumaczyli bez zadnych gratyfikacji ze strony Egosoftu. Mialem nadzieje, ze Egosoft tym razem potraktuje nas powaznie, ale jest chyba inaczej. Jestem z natury buntownikiem i czuje, ze jesli sytuacja sie nie poprawi to X3 sciagne z osla. Jesli zlamalem reguly tego forum to sorry, wyrzuccie mnie, ale nikt nie powie mi, ze nie mam racji.
Rosjanie maja slabiej dzialajaca spolecznosc graczy X, mieli nawet problem ze znalezieniem chetnego na moderatora, wogole graczy X tam jest mniej niz w Polsce, a i piractwo tam sie szerzy na kazdym rogu nie niepokojone przez wladze. Rozumiem ze szwaby nie widza nas gdy patrza na wschod w sprawach politycznych, ale jeszcze nie ukonczyli wersjii angielskiej X3 a juz mysla o ruskiej. TO SKANDAL!!! Uwazam ze powinnismy wystosowac protest! Kupilem legalna wersje X2 po polsku. Jestem wdzieczny naszym kolegom z forum, ktorzy gre przetlumaczyli bez zadnych gratyfikacji ze strony Egosoftu. Mialem nadzieje, ze Egosoft tym razem potraktuje nas powaznie, ale jest chyba inaczej. Jestem z natury buntownikiem i czuje, ze jesli sytuacja sie nie poprawi to X3 sciagne z osla. Jesli zlamalem reguly tego forum to sorry, wyrzuccie mnie, ale nikt nie powie mi, ze nie mam racji.
-
Brawo KERRICK........
Brakuje tylko, co by rosjanom forum podzielili( aż dziwne, że takie"mocarstwo" a się jeszcze "kisi" z resztą "other leanguage")
EDIT
Ale ten czas leci, to mój 200 post
Brakuje tylko, co by rosjanom forum podzielili( aż dziwne, że takie"mocarstwo" a się jeszcze "kisi" z resztą "other leanguage")

EDIT
Ale ten czas leci, to mój 200 post

X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
No ale po co machać od razu szabelkami ?Kerrick wrote:Kurcze, wkurzylem sie na maxa!!!

Mają za niedlugo oni, bedziemy mieli i my. Faktycznie, może gdybysmy mieli takie złoża gazu ziemnego jak Rosjanie, mielibyśmy x3 wcześniej

-
- Moderator (Polski)
Re: X3: Reunion już wkrótce w sklepie Egosoftu
No pewnie, że nie. Bo nikt tego nie tłumaczył. Angielską wersje też fanowie tłumaczyli (byłem jednym z nich) i bez nich nie byłoby też po angielsku.Sauron11 wrote:Egosoft podaje, że Legenda Farnhama będzie dostępna w limitowanym nakładzie także po angielsku. O polskiej wersji na razie nikt nie słyszał.
Co do rosyjskiej wersji X3, to tym razem nie (tylko) jest winne Egosoft. Wydawca polski jakieś ma "słabsze i nie efektywne" połączenie z HQ w Niemczech niż rosyjski [ external image ]
Pozdrawiam,
klarix [ external image ]
-
-
Nie. Po niemieckiej stronie ktos nie podlaczyl wtyczki od telefonu lub nie odbiera telefonow z Polski... Podobnie jak to mialo miejsce przy X2 Niemcy najwyrazniej nie sa zainteresowani polska lokalizacja... Znowu daja do zrozumienia, ze jesli chcemy miec polska wersje to musimy sobie zrobic ja sami.. Mam nadzieje ze Sauron i Marcy znowu sie za to wezma, a ja z wielka ochota zrzuce sie dla nich tym razem na helmy wirtualne albo fotele z silownikami symulujace ruchy kabiny...klarix wrote:Wydawca polski jakieś ma "słabsze i nie efektywne" połączenie z HQ w Niemczech niż rosyjski

-
No nie, tym razem polski wydawca nie jest niczemu winien. To polityka Egosoftu, a zasadniczo Mr G., który się tym zajmuje, jest winny temu, że wydawca nadal czeka na tekst do lokalizacji, podczas gdy inni już go dawno tłumacżą. W tym przypadku to Ego, że tak się wyrażę, równo dało ciała.klarix wrote:Wydawca polski jakieś ma "słabsze i nie efektywne" połączenie z HQ w Niemczech niż rosyjski [ external image ]
Poza wszystkim polski wydawca nie komunikuje się bezpośrednio z HQ w Niemczech - TopWare ma umowę na dystrybucję z DeepSilver i z tego tytułu rozmawia tylko z nimi. To DS komunikuje się z Egosoftem w sprawach związanych z problemami TopWare.
Pozdrowienia

-
Co taki króciutki ten łańcuszekSauron11 wrote:...polski wydawca nie komunikuje się bezpośrednio z HQ w Niemczech - TopWare ma umowę na dystrybucję z DeepSilver i z tego tytułu rozmawia tylko z nimi. To DS komunikuje się z Egosoftem w sprawach związanych z problemami TopWare.
Pozdrowienia

No to staropolskim; "aby do wiosny" pozdrawiam wszystkich.
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
- Moderator (Polski)
To był cytat z HQ.Sauron11 wrote:No nie, tym razem polski wydawca nie jest niczemu winien.klarix wrote:Wydawca polski jakieś ma "słabsze i nie efektywne" połączenie z HQ w Niemczech niż rosyjski [ external image ]
klarix
-
A powiesz konkretnie o co chodzi? Bo jakoś nie kumamklarix wrote:To był cytat z HQ.

-
-
- Moderator (Polski)
Ja nie kumam juz od dawna. Ja tylko czasem tu pracuje.Sauron11 wrote:A powiesz konkretnie o co chodzi? Bo jakoś nie kumam
klarix
-
-
-
Kerrick wrote:To bedzie tak:ergo wrote:
Czy ktos cos rozumie z tej rozmowy ? bo ja chyba sie zgubilem ?
jeden sie wkurzyl
dwoch go wysmialo
jeden potwierdzil
jeden nie kuma, a ten co potwierdzil nie kuma, ze ten co mial cokolwiek kumac nie zakumal
reszta stara sie kumnac
![]()

.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
Hmm.. pracujesz "tam" to dziwne, że nie kumaszklarix wrote:Ja nie kumam juz od dawna. Ja tylko czasem tu pracuje.

Jak ja nie kumam o co biega w TopWare to dotąd drążę, aż wydrąże

Czas chyba uzdrowić sytuację jakimiś radykalnymi posunięciami

-
Wiesz Sau, myślę że klarix jest po prostu "w rozkoku". Sercem za nami a lojalność trzyma go po stronie Ego. Szczerze nie zazdroszczę sytuacji. Miejmy nadzieję, że Ego zmiani nieco front i zacznie nas dostrzegać, może i klarix sie do tego przyczyni, kto wie?
A te "radykalne posunięcia" to dobry pomysł.
Klarix, to jak, zostaniesz orędownikiem naszej sprawy? Liczymy na Ciebie
Pozdrawiam
A te "radykalne posunięcia" to dobry pomysł.
Klarix, to jak, zostaniesz orędownikiem naszej sprawy? Liczymy na Ciebie

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!