Dawni wladcy galaktyki w X3

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

mcjanu
x2

Dawni wladcy galaktyki w X3

Post by mcjanu »

Zapowiedz gry, choc napisana 'frywolnym' jezykiem, to z ciekawymi informacjami.

http://gry.wp.pl/core.html?filtr=1,0&x= ... 7,1#igbody

Do tej pory nie spotkalem sie chosiazby z tym, że w grze beda "[...] tajemnicze niewidzialne statki kosmiczne nieznanych Obcych, bardziej niż starożytne technologie dawnych władców galaktyki.[...]"

Ciekawe czy komus wiadomo cos wiecej na ten temat?
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Ogolnie zapowiedz bardzo ladna, zreszta oddaje tesknote milosnikow kosmicznej symulacji...
Druga gre, X2: The Threat o dziwo wydano w naszym zascianku i oczywiscie od razu zdobyla ona sobie wielki szacunek oraz niewielką, ale szalenczo wierną grupke fanów, podobnie jak i w innych krajach zreszta.
He he, to o nas.
Wlasciwie to autor narobil mi smaku. Zwlaszcza zachwytami nad silnikiem graficznym i ostrzezeniem, ze handlowac juz nie bedzie tak latwo...
BQB
x2

Post by BQB »

Może to jeden z nas? Przyznać się kto to, a uścisnę chętnie mu prawicę na następnym zlocie.

EDIT
ulubione gry
Pirates!, Laser Squad, Cywilizacja, Elite/Frontier, Full Throttle, Freespace, TIE Fighter, Half-Life, Panzer General, Europa Universalis

To napewno "nasz" człowiek :D
Enzo
x3tc

Post by Enzo »

A mnie najbardziej zaciekawiła możliwość konkurowania z innymi przedsiębiorcami. Przeciez w X2 właściwie tylko gracz rozwijał gospodarkę. Komputer nie buduje fabryk, nie kupuje statków handlowych i w praktyce jest tylko biernym obserwatorem naszych poczyneń w swerze gospodarki. Tylko wrogowie wszechswiata przeszkadzają nam.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

No no.. "szaleńczo wierną grupkę fanów"...

Bardzo fajna zapowiedź, krótko i rzeczowo i w samych superlatywach :) .
I nareszcie ktoś o nas napisał na publicu :roll:
Marcybiskup wrote:Wlasciwie to autor narobil mi smaku. Zwlaszcza zachwytami nad silnikiem graficznym i ostrzezeniem, ze handlowac juz nie bedzie tak latwo
Hehe, Marcyś jakbyś nie miał l6 to bym uwierzył. :P :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
mcjanu
x2

Post by mcjanu »

Swoją drogą, skąd takie informacje. To co czytałem w Developer Diaries i przy innych okazjach zazwyczaj dotyczyło doąć ogólnych 'ogólnikow' :D . A to zachwyty na nowym engin'em, a to wzmianka o sprytnych piratach, o ulepszonym AI. A tu prosze jaka dawka... Czyzby podejrzenia BQB byly sluszne.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Sauron11 wrote:
Marcybiskup wrote:Wlasciwie to autor narobil mi smaku. Zwlaszcza zachwytami nad silnikiem graficznym i ostrzezeniem, ze handlowac juz nie bedzie tak latwo
Hehe, Marcyś jakbyś nie miał l6 to bym uwierzył. :P :)
No szczerze mowie :D
Chodzi mi o to, ze my siedzimy ciagle w temacie, ze tak powiem. A zakladam, ze ta zapowiedz jest glosem kogos bardziej obiektywnego. Przypomnialo mi sie, jaki bylem szczesliwy, gdy gdzies na polce znalazle zakurzona paczuszke z XBTF.... A teraz, jakbym nie znal XBTF, XTENSION, X2 i przeczytal taka zapowiedz, to bym chyba oszalal ze szczescia i niecierpliwosci ;)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”