Problem s obchodovanim

Moderator: DJ Die

bofors
x3tc

Problem s obchodovanim

Post by bofors »

Me lode,po zahajeni sector trade, nejsou pristupne k tomu,abych je mohl sam nekde zadokovat,nalozit zbozi,poslat nekam a prodat zbozi.Pise mi to "Trading system extension not instaled", pricemz tam vsechno je.Je to normalni, ze pokud jej jednou zapnu,mohu akorat takhle poslat zbozi pomoci manual trade?

K universe traderovi krom levelu a fight softu potrebuju opravdu minimalne 25MW stity nebo aspon nejake stity napr 1x1MW.

Diky
bofors
x3tc

Post by bofors »

Dalsi vec, kde nebo jakym zpusobem koupit pro solar plant soft SDS na automaticke zasobovani.Mam jiz vlastni solar plant, i vlastni zasobovaci lod (Dolphin),jen nevim,jak s tim nakupem a instalaci toho softwaru.Jedu na x2_bonus_package_1.04.01., kterej by mel tento soft obsahovat...

Diky za pomoc
bofors
x3tc

Post by bofors »

Tak zcasti jsem problem yvresil.Nyni je zasobovani vlastnich tovaren reseno pres "adv trade command...".Jen jsem zatim neprisel na tu polozku "adv trade command...goods prohibited", musi se tam zadavat nejake cislo,bohuzel opravdu nevim,co to znamena...

Dale mam pocit,ze je opravdu potreba minimalne 25MW stity k "universe trader" a fight soft mk1/2...
robacz][
x3tc

Post by robacz][ »

Pocit máš správný, to číslo u Prohobited je počet položek, který chceš zakázat.
I am invisible.
robacz][
x3tc

Post by robacz][ »

bofors wrote:Dalsi vec, kde nebo jakym zpusobem koupit pro solar plant soft SDS na automaticke zasobovani.Mam jiz vlastni solar plant, i vlastni zasobovaci lod (Dolphin),jen nevim,jak s tim nakupem a instalaci toho softwaru.Jedu na x2_bonus_package_1.04.01., kterej by mel tento soft obsahovat...

Diky za pomoc
SDS se prodává jen u jedný rasy, jenže jsem zapomněl u který. :oops: Každopádně to hledej v Equipment docích, má to každý dok té jedné rasy, která to prodává, takže bys neměl mít problém to najít. Něco mi říká že to jsou Paranidi, ale fakt nevím.
I am invisible.
robacz][
x3tc

Re: Problem s obchodovanim

Post by robacz][ »

[quote="bofors"]Me lode,po zahajeni sector trade, nejsou pristupne k tomu,abych je mohl sam nekde zadokovat,nalozit zbozi,poslat nekam a prodat zbozi.Pise mi to "Trading system extension not instaled", pricemz tam vsechno je.Je to normalni, ze pokud jej jednou zapnu,mohu akorat takhle poslat zbozi pomoci manual trade?[/quote]

Tohle nechápu, ten sector trader je automatickej, proč ho chceš někam manuálně dokovat? Ta hláška o trading extension se vztahovala k tvé lodi, ne k tomu traderu.
I am invisible.
Mr. M
x3

Post by Mr. M »

robacz][
Commodity Logistics Software MK1 (formerly Kri'Me SDS Station Delivery Software) maju naozaj Paranidi vo svojich Eq. Dokoch, najblizsi k argonskym sektorom je Paranid Prime

bofors
v tom bonusovom balicku je aj vyborny a prehladny html manual (anglicky), kde je snad 99% vsetkeho potrebneho vysvetlene, vratane systemu povysovania (auto)pilotov, prikazov etc.... ale asi som narazil na zostavajuce 1%, takze otazka...

all
... situacia je asi takato - mam v 2 susednych sektoroch tieto fabriky:
Red Light -> Solar Power Plant
Ringo Moon -> Silicon Mine + Crystal Fab

transporter 1 (home base v SPP) mi tymto Commodity Logistic SW (dalej len CLS) zasobuje energiou Silicon Mine a Crystal Fab
transporter 2 (home base v Sil. Mine) mi zasobuje CLSkom Crystal Fab silikonovymi vaflami

teraz trocha teorie, pre detaily pozrite vyssie spominany manual:

1) existuje urcity system levelov, kde pilot na vyssej urovni je schopnejsi, t.j. pouziva jumpdrive atd. a HLAVNE moze roznasat komodity od VIACERYCH dodavatelov VIACERYM odberatelom -> prenesene do reality - transporter 1 ma najvyssi level, ktory mu umoznuje roznasat suroviny od 5 dodavatelov k 10 odberatelom

2) Addit. Commands menu - jedno oznacenie fabriky ju prida do listu dodavatelov/odberatelov, druhe ju z neho vyskrtne

3) home base musi byt asi iba dodavatel (a oznacuju sa potom odberatelia) - ak je home base odberatel a oznaci sa v adv. com. menu dodavatel pride hlaska, ze oznacena fabrika ani nevyraba a ani nepotrebuje nic, co moze homebase potrebovat/poskytnut (co ale moze byt v niektorych pripadoch blbost), aj ked v manuali sa pise o tom, ze CLS si sam vyhodnoti vztah "dodavatel-odberatel"

a teraz konecne samotny problem:

ako docielit, aby transporter 1 pribral este aj ulohu transporteru 2, t.j. aby okrem roznasania energie z elektrarne este aj roznasal kremik zo sil. mine do crystal fab? zvadza to pridat Sil. M. + Cryst. F. este raz do zoznamu, lenze ouha, duplicitnym pridanim sa vlastne obe vyskrtnu (vid. bod 2) ; skusal som aj pomenit home base transporteru, ale vacsinou som sa stretaval s hlaskou z bodu 3

tak co, vesmirni vlci a stamilionovi magnati, rozluskne niekto tento oriesok? :)
Mr. M
x3

Post by Mr. M »

ok, kym si budete nad tym lamat hlavu, tak nieco jednodussie na rozcvicku - ako/je mozne spravit, aby mojej tovarni pribudali credity z mojeho hlavneho uctu alebo uctu inej tovarne (tak ako pri stanovenej max. hranici posiela credity mne, tak aby sa pri min. hranici posielali credity jej)? nieco na ten sposob je tusim pri vlastnictve Trade Station, len to mi zatial nehrozi..
robacz][
x3tc

Post by robacz][ »

Pokud mě paměť neklame, tak to žádným oficiálním pluginem udělat nejde.
I am invisible.
m8

Post by m8 »

je taky problem si kupit jeden transporter navyse??? :D a keby sa ti to aj tak podarilo, asi by si nestihal zasobovat, ani s jumpom :cry:

a ked sme uz pritom, mat cky fab. len na predavanie krystalov sa vobec neoplati, cely tento loop zarobi asi tolko co ta SPP v Red Light a niekedy aj menej, nehovorim o tom ze ovela pomalsie :!:

ja som dospel k nazoru, ze budem stavat len a len SPPcka po celom vesmire a nemozem prerobit.
Mr. M
x3

Post by Mr. M »

m8 wrote:je taky problem si kupit jeden transporter navyse??? :D a keby sa ti to aj tak podarilo, asi by si nestihal zasobovat, ani s jumpom :cry:
nie je, ale ako spravny manager sa staram o efektivitu prace a on ten transporter sa dost nasedi na zakladni, takze stihat by aj stihal :)

m8 wrote:a ked sme uz pritom, mat cky fab. len na predavanie krystalov sa vobec neoplati, cely tento loop zarobi asi tolko co ta SPP v Red Light a niekedy aj menej, nehovorim o tom ze ovela pomalsie :!: ja som dospel k nazoru, ze budem stavat len a len SPPcka po celom vesmire a nemozem prerobit.
mno, ja tie crystals nepredavam, su len vylucne pre moju SPP a tym, ze dodavam crystals tej SPP zadarmo, tak su EC len za cenu vyrobnych nakladov na crystals, ktore su nizko, lebo zase tej crystal fab dodavam energiu za cenu vyrobnych nakladov EC, ktora je zase nizka, lebo dostava crystals za cenu vyrobnych nakladov crystals etc. ... suma sumarum, nizsie naklady na vyrobu EC a ich zachovana predajna cena rovnajuca sa maximu mi zarucuju vyssi zisk, ako keby som crystals kupoval (a ze ich tam v okoli nie je zase az tak moc) :)

tak ale hlavne ma este zaujima, ako sa da do praxe previest v tom ReadMe spominany rozvoz

napr. najvytrenovanjesi pilot:

level - Freighter pilot
The freighter pilot is able to distribute commodities from ten suppliers to twenty consumers. Additionally, he is qualified to supply TL class transports. The freighter pilot is paid a wage of 30 credits per flight-mizura, payable after each trip.

robacz][ skoda ... a dik
m8

Post by m8 »

no, co ja viem s manualu, ten transporter vie prevazat asi len jeden druh zbozia k tovarnam ktore mu zadas, ale zeby prevazal viac druhov tak to pochybujem, to asi nepojde.
:cry:
Chariot
x3

Post by Chariot »

Mam na vas otazku ohledne obchodnika 3. Mam ceskpu verzi X2 v 1.4.
Pokud se obchodnik dostane nad 12lvl a vys stane se znej Vesmirnej obchodnik a bude mit moznost obchodovat i jinych sektorech. To jsem se docetl, ale tez jsem se docetl ze musim mit nejakej patch.
Nevite zda Vesmirnej obchodnik je jiz implementovan u ceske verze x2? Prodaite mi.
Dky
Mr. M
x3

Post by Mr. M »

Chariot wrote:Mam na vas otazku ohledne obchodnika 3. Mam ceskpu verzi X2 v 1.4.
Pokud se obchodnik dostane nad 12lvl a vys stane se znej Vesmirnej obchodnik a bude mit moznost obchodovat i jinych sektorech. To jsem se docetl, ale tez jsem se docetl ze musim mit nejakej patch.
Nevite zda Vesmirnej obchodnik je jiz implementovan u ceske verze x2? Prodaite mi.
Dky
jedna se o bonusovy balik skriptu
http://www.egosoft.com/download/x2/bonus_en.php

bohuzel je (zatim?) pouze v anglictine, takze buhvi co nadela po instalaci do ceske verze
Zergos
x3ap

Post by Zergos »

Chariot
x3

Post by Chariot »

Diky, vyzkousim a napisi zda se mi podarilo to nainstalovat. A pokud bude neco anglicky a neco cesky tam mi to vadit moc nebude. Pocitam ze noviny a pribehova cast by mela byt bezezmeny.
Jeste jednou dikes. Char.

Oprava: Aha takze to moc nepujde jdu bombardovat hypermax :)
Chariot
x3

Post by Chariot »

Jeste k obchodu. Mam elektrarnu a dul.
Zadam obchodnikovi/jeho domovina je elektrarna/ prikaz prodej el. clanky dolu. Co je vsak problem udela to jen jednou a ne opakovane! Lod obsahuje jen 1 a 2 obchodnika.
Otazka je na snade musim mit CLS? A, nebo staci podrzet shift, nebo neco podobneho, ci to nejde a priory opakovat prikaz automaticky?
Diky.

Zmena:
Opravy textu sry :o
Last edited by Chariot on Thu, 5. Jan 06, 19:53, edited 1 time in total.
gomecz
x3

Post by gomecz »

Chariot wrote:Jeste k obchodu. Mam elektrarnu a dul.
Zadam obchodnikovy/jeho domovina je elektrarna/ priokaz prodej elektricke clanky dolu. Co je vsak problem udela to jen jednou a ne opakovane! Lod obsahuje jen 1 a 2 obchodnkia.
Otazka je na snade musim mit CLS? A nebo staci podrzet shift nebo neco podobneho, ci to nejde a priory opakovat priakz automaticky?
Diky
pises jak prase (gramaticky chyby mi nevadi, ale tohle se fakt neda cist, na to je i lidska rekognita kratka). ale to jen tak na okraj.

CLS uz neni software, ale "zivy pilot", dokaze se nejen optimalne rozhodovat, ktere vlastni tovarny zasobovat, ale treba i pouzivat skokovy pohon a nebo bojovat/utikat s/pred piraty. k zasobovani tovaren staci TSmkI a II (buy on best price), ale pokud chces prodavat el. clanky za 22Cr a jen vlastnim tovarnam uctovat treba 14Cr, tak se bez CLS pilota neobejdes.

ale jak uz zde bylo receno, nejlepsi je vycvicit sektor tradera (trede sofware mkIII) na level12, nastavit domovskou tovarnu (ve Tvem prikladu elektrarnu) a pustit universe trade... on uz bude optimalne zasobovat prednostne Tvoje tovarny, prednostne prodavat Tvoje produkty a navic na sebe vydela sam osobe.
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

nedavno jsem si zase rozehral X2 mam Ospreye ale ted bych chtel zacit vydelavat pomoci UT poradte jake lode jsou na to nejlepsi a ve kterem sektoru je nejlepsi je trenovat?
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
Chariot
x3

Post by Chariot »

No ja jsem si zalozil male imperium v sektoru Omicron Lyre kde jsem zjistil ze maji nedostatek slunecnich tovaren, ale tahle komodita je srdci vsech takze je potreba vsude:).
S obchodnikm 3 je to osemetne jednou v tom sektoru mi vydelal cca 0,8M a pak uz se nedostal pres 80K a musel jsm ho poslat do jinych sektroru. Jen je skoda ze na ceskou verzi neni ten bonus uz by mel nejakje ten lvl ... :/

Return to “Česky / Czech X-Forum”