Złoża Nividium (SPOILER)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Mogget
x3ap

Złoża Nividium (SPOILER)

Post by Mogget »

wpisujcie proszę nazwy sektorów w których znaleźliźcie chociaż jeden asteroid ze złożem Nividium. Chodzi mi tylko sektory z normalnego X2, bez żadnych modów.
Spoiler
Show
ja znalazlem kilka asteroidów z Nividium w Nieznanym sektorze za Xenońskim sektorem w lewym górnym rogu.
Znalazł ktoś gdzieś indziej Nividium?
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Czy położenie asteroidów nie jest przypadkiem losowe...?
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Raczej nie. Ja zawsze spotykałem asteroidy z Nividium w tych samych sektorach , podobnie jak rozmieszczenie asteroidów z rudą i krzemem jest zawsze jednakowe. Znam już cały Ore Belt na pamięć i w ciemno mogę powiedzieć gdzie jest jaki asteroid :D .
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Xianus
x2

Post by Xianus »

Na poczatku asteroidy sa zawsze w tych samych miejscach, chyba ze rozwalisz jakis ruchomym systemem wiertniczym to pojawi sie w tym sektorze w losowym miejscu (ale zawsze bedzie zawieral ten sam surowiec z takim samym albo podobnym yield'em). Nividium udalo mi sie spotkac w sporych ilosciach (kilka asteroidow, co najmniej dwa z yield kolo 15) w sektorze:
Spoiler
Show
Nieznany wrgoi sektor - ten w ktorym szukasz czarnej skrzynki AP Hammera (prawdopodobnie sa we wszystkich rodzimych sektorach khaakow... ja zeskanowalem narazie jeden)
Mogget
x3ap

Post by Mogget »

nocóż skoro nic niechce dzielić się swoją cenną więdzą z potrzebującymi, to trudno :P .

A mam teraz jeszcze jedno pytanie które dołączam do poprzednie i komentujących proszę o odpowiedż na oba 8)
Otóż chciałbym żebyście wypisali także sektory w których najlepiej i najwięcej można sprzedać rudy i krzemu. Pczypominam żę proszę o wymienianie sektorów tylko z podstawowego X2, bez żadnyhc modów!
BQB
x2

Post by BQB »

Ale to jest różnie, a Nividium, mimo, że można na tym zarobić, to się nie opłaca, no chyba, że na początku gry, ale i tak można to sprzedać w kilku miejscach i chyba max 2 sztuki na każdej stacji.
Mogget
x3ap

Post by Mogget »

wiem że Nividium się nie opłca w sumie sprzedawać, ale mi chodzi raczej o magazynowanie. Jest ono dosyć małe a ładnie wygląda w ładwoni mojego mamuta napis:

nividuim 44

chociasz ładniej by wyglądało 444 :P

Return to “Polskie / Polish X-Forum”