Wyłącza się zaraz po znaku "Nvidia"

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

SAper

Wyłącza się zaraz po znaku "Nvidia"

Post by SAper »

System:
Amilo Pro 7010
Pentium IV 3.0
1024 MB DDR ram
Radeon mobilyty 9000 128 MB DDR
Sound Blaster Augilyty 2 ZS Notebok
Win XP Home edition.

X2 The Threat v 1.4 UK White Label Edition

Gra wyłącza się (włącza się raportowanie błędu) zaraz po logo Nvidi (filmiku). Nie wiem co robić, proszę o pomoc i załużmy że nie mam zielonego pojęcie o Komputerach.
BQB
x2

Post by BQB »

Uzyskasz pomoc, dopiero jak zarejestrujesz swoją kopię gry :P
SAper

Post by SAper »

Zrobił bym to gdyby w White Label Edition był jakiś CDkey
BQB
x2

Post by BQB »

To pogadaj z moderatorem Sauron11 via PM.
SAper

Post by SAper »

Sprawa już załatwiona (viva kazza litle kodecpack). Dzięki za pomoc.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Chciałbym w tym przypadku zapodac jakąś umoralniającą gadkę :roll: , ale niestety Egosoft wytrąciło mi ten atut z ręki :shock: . Tu jest wyjaśnienie tej sprawy:
http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?t=89592
Sprawa sprowadza się do tego, że osoby, które mają tzw. "white label edition" nie mają kodu rejestracyjnego i w myśl prawa forumowego Egosoftu nie muszą sie rejestrować na forum. Szkoda, wielka szkoda :twisted: :wink:
Tak więc nasze forumowe wymagania wobec Nowych bez rejestracji nieco słabną. Nie muszą oni, ale w dalszym ciągu powinni uzyskać ptaszka przy nicku, co jest i będzie oznaką dobrych manier i mile widziane przez innych użytkowników. :) Jeszcze milej widziane będzie zeskanowane potwierdzenie zakupu gry udostępnione publice dla pewności :mrgreen:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
ergo
x3tc

Post by ergo »

Jak dla mnie, jesli ktos nie ma znaczka, po prostu raczej jest piratem, wiem ze to nie fair, ale dla mnie nie dziala prawo 'jest niewinny dopoki nie udowodni mu sie winy' a raczej na odwrot :twisted: . Jak dla mnie, jesli white_labelled user podesle moderatorowi proof ze nie jest piratem i moderator to potwierdzi, wowczas bede takiej osobie sluzyl pomoca i cala swoja wiedza ;-) , a jesli nie to bede milczal jak grob :) . Wiem ze to dyskryminacja, ale sorry no bonus :twisted: :twisted: :twisted:
BQB
x2

Post by BQB »

white label edition - edycja białej etykiety :?:
A ja SAperowi nawet wierzę, bo zwykły user nie miałby o tym pojęcia i szukać by mu się nie chciało. Jako, że jest pierwszą osobą na tym forum, która o tym wspomniała, wierzę, że mówi prawdę. A wogóle Sau, nie dałbyś rady załatwić temu koledze znaczka?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

BQB wrote:A wogóle Sau, nie dałbyś rady załatwić temu koledze znaczka?
Mógłbym spróbować, jeśli SAper prześle mi jakiś dowód potwierdzający zakupienie legalnej wersji z tej specjalnej edycji WL.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Po kiego ... grzyba robić taką edycję X2? Z tego co czytam są z tego same problemy.....
In the grim darkness of the far future, there is only war...
modoc
x2

Post by modoc »

to w sumie nawet sens ptaszków traci znaczenie bo nagle zaraz okaże się że wszyscy mają WLE i niemozna im tego udowodnić. Bezsensowne posunięcie marketingowe.
ergo
x3tc

Post by ergo »

modoc wrote:to w sumie nawet sens ptaszków traci znaczenie bo nagle zaraz okaże się że wszyscy mają WLE i niemozna im tego udowodnić. Bezsensowne posunięcie marketingowe.
zgadzam sie w 100%
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Z tekstu CBJ wnioskuję, że to nie jest celowe działanie marketingowe ale jakieś zaniedbanie dystrybutorów gier i ewentualnie też sprzętu, do którego mogła być dołączana płytka z X2.
Piszą, że czasem przy zakupie gry może się okazać, że nie znajdziemy kodu rejestracyjnego, co jest spowodowane niefrasobliwością wydawców i w rezultacie nie dołączaniem tego kodu do zestawu. W sumie mogło się tak zdarzyć. Kody online i kody-klucze kupuje się osobno, tak jak kopie gry i osobno nakleja w manualu lub innym miejscu. Łatwo o niedopatrzenie. Poza wszystkim nie ma siły aby ten system był doskonały :wink:

Jak jednak pisze dalej, użytkownicy bez kodu rejestracyjnego i bez ptaszka nie są do końca dyskryminowani, ponieważ mogą ściągać wszystkie patche i materiały bonusowe, a także mają dostęp do forum pomocy technicznej i skryptowego/modowego. (moim zdaniem to zbytnia swoboda :roll: )

Piszą też, że pracują z wydawcami nad poprawą sytuacji i sposobu dystrybucji gier. Jeśli ktoś bardzo chce się legalnie zarejestrować (bo np. jest piętnowany lub ignorowany przez innych uskrzydlonych użytkowników, a moderator straszy banem :) ) to powinien wystąpić o taki kod indywidualnie. Powinien wysłać PMa do jednego z adminów - The_Abyssa'a lub Stormsonga i załączyć informację o posiadanej wersji gry wraz z czytelnym dowodem zakupu jako potwierdzeniem. Jeśli jednak kod nie jest pilnie potrzebny (bo np. inni użytkownicy są w tym względzie bardziej wyrozumiali :wink: ) to tacy nielotni userzy proszeni są o niewysyłanie PMów do wspomnianych wyżej adminów, którzy przeważnie są bardzo zajęci.
Ale moim zdaniem nielotni powinni wysłać tego PMa tak czy siak. Skutki zaniedbania dystrybutorów przejmuje jak by nie było Egosoft i do niego należy w tym przypadku naprawa sytuacji. A do graczy należy oczywiście udowodnienie, że mają legala :twisted:
SAper

Post by SAper »

Ha dowodów chcecie???
Jak ja wam moge dać jakikolwiek dowód. Rachunek wyśle??? (jeśli go jeszcze mam, nie mam nawet skanera) Spotkam sie z kimś i mu pokaże orginały???? (Jestem w Angli i mam angielską wersje) moge podać numer katalogowy 1421 a1 i 1421 a2 (a1 i a2 to numery płyt) nabyte w sieci GAME (dystrybutor www.gsp.cc). Poprostu raczej nie ma sposobu na udowodnienie. Poprostu nie ma bata.

Apropos panowie jak przeskanować tą zakichaną brame?? Tak długo szukałem Fighter Dronów aby zestrzelć miny, że same znikły. Dalej nic sie nie dzieje tylko latam i chandluje. Co trzeba zrobić?? Zakupiłam nawet frighter scaner i nic nie pomogło, spacerowałem w siucie wokoło i też na próżno. Tylko sie wkurzam i nic więcej a w spisie klawiatury nie pisze o niczym takim jak "Skanowanie celu".

PS: ERGO mam nadzieje że nikt nigdy ci niepowie: "Jesteś winny dopuki nie udowodnisz, że jesteś niewinny." Pozatym to jest obusieczna broń bo tacy użytkownicy mogą się zrazić do firmy i nigdy już nie kupią jej gry ani nie zwrócą się z prośbą o pomoc. Poprostu wyrzucą ją do śmieci i niebędą się martwić jej "odkrywaniem". Wątpie aby ktokolwiek z was chciał tego.
SAper

Post by SAper »

MAM Mam pomysł!!!
Sauron11 wyśle ci zdiecie :D.
BQB
x2

Post by BQB »

Musisz wysiąść ze statku i podlecieć baaaardzo blisko tych "rur" co ma każda brama - jest tego dwie sztuki - musisz podlecieć do każdej bardzo blisko - z 0,5 m. Musisz podlecieć jakby do otworu tej "rury". Ciężko to wytłumaczyć, te rury o które mi chodzi, to te co przy normalnej bramie świecą światłami zielonymi i czerwonymi.

Ze zdjęciem, to bardzo dobry pomysł.
SAper

Post by SAper »

Dzieki, udało mi się dzięki tobie. Teraz tylko polowanie na piratów :D.
BQB
x2

Post by BQB »

Ale fotki nie zapomnij sauronowi wysłać :twisted:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Spoko, dostałem już fotkę, na której widać wyraźnie tę edycję white label, dziwne opakowanie, ale wydaje się oryginalne. Wystąpię do admina o przyznanie kodu online :)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Piszę w oddzielnym poście, żeby pokazało się na górze :wink:

W kwestii kodu online to raczej SAper nie otrzyma zastępczego, ale wg nowej polityki Egosoftu nie potrzebuje go aby być pełnoprawnym użytkownikiem forum. Fotka, którą otrzymałem jest wystarczającym potwierdzeniem legalności wersji white label, tak więc przyjmujemy SAper do naszego grona jako legalnego użytkownika ze statusem nielota :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”