Nieznany Wrogi Statek - kilka pytan
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Nieznany Wrogi Statek - kilka pytan
Witam forumowiczów.
Udało mi się zdobyć Nieznany Wrogi Statek M3 i M5 z "nieznany obiekt" w miejscu działek.
1. Jak stwierdzić co to naprawde jest za działko? o ile dobrze pamietam gdzies byla mowa o kupnie opisu technologii?
2. Jakim klawiszem odpala sie rakiety?
3. Czy mozna m5 doczepic do m3 tak jak to widac zanim rozbije sie wrogi cluster?
Udało mi się zdobyć Nieznany Wrogi Statek M3 i M5 z "nieznany obiekt" w miejscu działek.
1. Jak stwierdzić co to naprawde jest za działko? o ile dobrze pamietam gdzies byla mowa o kupnie opisu technologii?
2. Jakim klawiszem odpala sie rakiety?
3. Czy mozna m5 doczepic do m3 tak jak to widac zanim rozbije sie wrogi cluster?
-
Cześć. Oto odpowiedzi:
1. Jak dochrapiesz się wysokiej rangi to w BBS pojawi się oferta sprzedaży obcej technologii;
2. Klawiszem L (lub M) - sprawdź w instrukcji;
3. Hmm... a mógłbyś sprecyzować pytanie?
EDIT: Acha, już qmam. Nie wiem, ale raczej nie. Być może istnieje jakiś skrypt, który na to pozwala... a może wystarczy wybrać opcję 'skrzydłowy' w menu M5...? Ktoś to sprawdzał?
Mam nadzieję, że teraz już wszystko jasne?
1. Jak dochrapiesz się wysokiej rangi to w BBS pojawi się oferta sprzedaży obcej technologii;
2. Klawiszem L (lub M) - sprawdź w instrukcji;
3. Hmm... a mógłbyś sprecyzować pytanie?
EDIT: Acha, już qmam. Nie wiem, ale raczej nie. Być może istnieje jakiś skrypt, który na to pozwala... a może wystarczy wybrać opcję 'skrzydłowy' w menu M5...? Ktoś to sprawdzał?
Mam nadzieję, że teraz już wszystko jasne?

سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
Re: Nieznany Wrogi Statek - kilka pytan
Nie, niestety nie...karolozus wrote:3. Czy mozna m5 doczepic do m3 tak jak to widac zanim rozbije sie wrogi cluster?
...ale moj Boze, jaki to genialny pomysl! Tak prosty i oczywisty, a jednoczesnie genialny! I niewykorzystany...
Wyobrazacie sobie, jak z kilku zlapanych Khaakow specjalna komenda robicie klaster (powinien roznie wygladac w zaleznosci od ilosci i rodzaju skladnikow) i lecicie na wojne?
Wow!
A gdyby jeszcze klaster gracza mial taka wlasciwosc, ze prawdziwe khaaki nie rozpoznaja go jako wroga? Dopiero po rozpadzie? Wyobrazacie sobie brawurowe akcje na tylach wroga?
Juz dobrze Marcy, juz dobrze, nie podniecaj sie tak, bo sie spocisz...

-
niestety takiego kpl. klasterka nie da się nawet wyskryptować
tzn. niby wszystko idzie dobrze do samego końca ale jak się już opuszcza konsole to albo zwiecha gry, albo nic się nie pojawia...
Chyba gra sama w sobie nie dopuszcza do takiej mozliwości.(podobnie jak z bazą piracką i paroma innymi rzeczami w grze)
A powinno to łączenie działać na zasadzie polecenia "zadokuj do"

tzn. niby wszystko idzie dobrze do samego końca ale jak się już opuszcza konsole to albo zwiecha gry, albo nic się nie pojawia...
Chyba gra sama w sobie nie dopuszcza do takiej mozliwości.(podobnie jak z bazą piracką i paroma innymi rzeczami w grze)
A powinno to łączenie działać na zasadzie polecenia "zadokuj do"

X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
-
jak gralem pierwszy raz, to uzbieralem tego talatajstwa chyba ze 30 Khaackich M5, 15 M4 i 4 M3, zastanwiajac sie, kiedy bede mogl to poskladac od kupy. a latalem wsciekly jak pies, ze nie mam kasy na inwestycje... a jak mnie w koncu szklag trafil i opchnalem to w cholere, gra stala sie... cokolwiek nudna 

-
Re: Nieznany Wrogi Statek - kilka pytan
Hmm.. przecież ten numer z klastrem jest Khaakom potrzebny właściwie tylko do wspólnego skoku w nadprzestrzeń. Do walki nijak sie nie nadaje, a wszyscy i tak wiedzą, że lepiej jest atakować khaacki klaster niż równoważną liczbę jednostek już po rozdzieleniu.Marcybiskup wrote:Wyobrazacie sobie, jak z kilku zlapanych Khaakow specjalna komenda robicie klaster (powinien roznie wygladac w zaleznosci od ilosci i rodzaju skladnikow) i lecicie na wojne?

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
-
No cóż.......
Kilkoma innymi statkami także nie powinno się w grze dać polatać
ale dzięki kolegom SKRYPTEROM mamy już taką możliwość, więc może jeszcze nie wszystko stracone
Kilkoma innymi statkami także nie powinno się w grze dać polatać

ale dzięki kolegom SKRYPTEROM mamy już taką możliwość, więc może jeszcze nie wszystko stracone

X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
Do stacji khaakow da sie zadokowac w edytorze galaktyki za pomocą Automatu dokującego... a po oddokowaniu gra rzeczywiscie sie wiesza poniewaz stacja khaakow nie ma ustawionego miejsca gdzie mialyby sie pojawiac statki po oddokowaniu... Co innego ze stacjami xenonskimi... do nich da sie zadokowac i o ile dobrze pamietam to wygladaja w srodku jak stacja handlowa...
PS loteria pisze sie przez I
PS loteria pisze sie przez I
-
Ot
Zawsze możesz skorzystać z jednego ze słowników w necie, sprawdzić, które słowo przetłumaczy, a które nieBQB wrote:zawsze miałem z tym problem, nie wiem, czy pisze się loterja, czy loteria, ale lepiej wygląda loteria

W dawnych czasach to mawiało się loterja albo loteryja

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
-
-
A tak co do kszaków, to nie wie może ktoś, jakie lasery pasują na khackie m4? (przejąłem jednego na misji w Te z m5 czy z m3? Bo jeśli te z m3 to byłby to chyba najbardziej rzeźnicki m4 
EDIT:
Sprawdziłem na Argonopedii, że jednak te z m5. Szkoda. A tak przy okazji, to próbował ktoś na khackim m3 zrobić taką samą sztuczkę jak na Perseuszu (tj. zamiana broni w wersji beta na alfa) tak by dało się w nim atakować większe statki? Ja zaraz sprawdzę, tylko muszę przechwycić jednego kyona z m5 (już bym miał, tylko niestety o milisekundę spóźniłem się z naciśnięciem "enter" w ekranie urządzenia transportowego
)
Spoiler
Show
Ore Belt, ale widziałem też kilku takich delikwentów w Nyanas Hideout

EDIT:
Sprawdziłem na Argonopedii, że jednak te z m5. Szkoda. A tak przy okazji, to próbował ktoś na khackim m3 zrobić taką samą sztuczkę jak na Perseuszu (tj. zamiana broni w wersji beta na alfa) tak by dało się w nim atakować większe statki? Ja zaraz sprawdzę, tylko muszę przechwycić jednego kyona z m5 (już bym miał, tylko niestety o milisekundę spóźniłem się z naciśnięciem "enter" w ekranie urządzenia transportowego