Nieznany Wrogi Statek - kilka pytan

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

karolozus
x2

Nieznany Wrogi Statek - kilka pytan

Post by karolozus »

Witam forumowiczów.

Udało mi się zdobyć Nieznany Wrogi Statek M3 i M5 z "nieznany obiekt" w miejscu działek.

1. Jak stwierdzić co to naprawde jest za działko? o ile dobrze pamietam gdzies byla mowa o kupnie opisu technologii?

2. Jakim klawiszem odpala sie rakiety?

3. Czy mozna m5 doczepic do m3 tak jak to widac zanim rozbije sie wrogi cluster?
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Cześć. Oto odpowiedzi:

1. Jak dochrapiesz się wysokiej rangi to w BBS pojawi się oferta sprzedaży obcej technologii;
2. Klawiszem L (lub M) - sprawdź w instrukcji;
3. Hmm... a mógłbyś sprecyzować pytanie?
EDIT: Acha, już qmam. Nie wiem, ale raczej nie. Być może istnieje jakiś skrypt, który na to pozwala... a może wystarczy wybrać opcję 'skrzydłowy' w menu M5...? Ktoś to sprawdzał?

Mam nadzieję, że teraz już wszystko jasne? ;)
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Marcybiskup
x3ap

Re: Nieznany Wrogi Statek - kilka pytan

Post by Marcybiskup »

karolozus wrote:3. Czy mozna m5 doczepic do m3 tak jak to widac zanim rozbije sie wrogi cluster?
Nie, niestety nie...

...ale moj Boze, jaki to genialny pomysl! Tak prosty i oczywisty, a jednoczesnie genialny! I niewykorzystany...
Wyobrazacie sobie, jak z kilku zlapanych Khaakow specjalna komenda robicie klaster (powinien roznie wygladac w zaleznosci od ilosci i rodzaju skladnikow) i lecicie na wojne?
Wow!

A gdyby jeszcze klaster gracza mial taka wlasciwosc, ze prawdziwe khaaki nie rozpoznaja go jako wroga? Dopiero po rozpadzie? Wyobrazacie sobie brawurowe akcje na tylach wroga?

Juz dobrze Marcy, juz dobrze, nie podniecaj sie tak, bo sie spocisz... :P
BQB
x2

Post by BQB »

Marcyś, no to już na forum angielskie jako propozycja do X3 :D
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

niestety takiego kpl. klasterka nie da się nawet wyskryptować :cry:
tzn. niby wszystko idzie dobrze do samego końca ale jak się już opuszcza konsole to albo zwiecha gry, albo nic się nie pojawia...
Chyba gra sama w sobie nie dopuszcza do takiej mozliwości.(podobnie jak z bazą piracką i paroma innymi rzeczami w grze)
A powinno to łączenie działać na zasadzie polecenia "zadokuj do" :D
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
karolozus
x2

Post by karolozus »

bueee a tak sobie myslalem ze lecac khackim m3 moze uda mi sie zadokowac do stacji khaakow i kupic cos? ;)

a co do tworzenia klastra wydaje mi sie ze w x3 powinna byc taka mozliwosc co Wy na to?

odpowiednio wysoka ranga - znaczy komodor to za malo? ;)
nairamkai
x4

Post by nairamkai »

jak gralem pierwszy raz, to uzbieralem tego talatajstwa chyba ze 30 Khaackich M5, 15 M4 i 4 M3, zastanwiajac sie, kiedy bede mogl to poskladac od kupy. a latalem wsciekly jak pies, ze nie mam kasy na inwestycje... a jak mnie w koncu szklag trafil i opchnalem to w cholere, gra stala sie... cokolwiek nudna ;)
Sauron11
x3tc

Re: Nieznany Wrogi Statek - kilka pytan

Post by Sauron11 »

Marcybiskup wrote:Wyobrazacie sobie, jak z kilku zlapanych Khaakow specjalna komenda robicie klaster (powinien roznie wygladac w zaleznosci od ilosci i rodzaju skladnikow) i lecicie na wojne?
Hmm.. przecież ten numer z klastrem jest Khaakom potrzebny właściwie tylko do wspólnego skoku w nadprzestrzeń. Do walki nijak sie nie nadaje, a wszyscy i tak wiedzą, że lepiej jest atakować khaacki klaster niż równoważną liczbę jednostek już po rozdzieleniu. :wink:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Tak, Sau, ale jakie to byłoby uproszczenie kierowania przechwyconymi khaackimi myśliwcami - każdesz im zadokować do piramidki, a piramidce każesz lecieć do jakiegoś sektora...
Dlaczegóż, oh!, dlaczegóż nie można tego wyskryptować..?! :)
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

No cóż.......
Kilkoma innymi statkami także nie powinno się w grze dać polatać :D
ale dzięki kolegom SKRYPTEROM mamy już taką możliwość, więc może jeszcze nie wszystko stracone :roll:
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

A mi się udało wylądować na stacji khaakow! Wewnątrz wygląda jak dok zaopatrzeniowy argonów, a jak startujesz, to gra się wykszacza.
A jak to zrobiłem??? Ha! Słodka tajemnica :)
BQB
x2

Post by BQB »

To może screena byś dał? A może będziesz nas zwodzić, jak jeden z loterią? (zawsze miałem z tym problem, nie wiem, czy pisze się loterja, czy loteria, ale lepiej wygląda loteria)
Xianus
x2

Post by Xianus »

Do stacji khaakow da sie zadokowac w edytorze galaktyki za pomocą Automatu dokującego... a po oddokowaniu gra rzeczywiscie sie wiesza poniewaz stacja khaakow nie ma ustawionego miejsca gdzie mialyby sie pojawiac statki po oddokowaniu... Co innego ze stacjami xenonskimi... do nich da sie zadokowac i o ile dobrze pamietam to wygladaja w srodku jak stacja handlowa...

PS loteria pisze sie przez I
Sauron11
x3tc

Ot

Post by Sauron11 »

BQB wrote:zawsze miałem z tym problem, nie wiem, czy pisze się loterja, czy loteria, ale lepiej wygląda loteria
Zawsze możesz skorzystać z jednego ze słowników w necie, sprawdzić, które słowo przetłumaczy, a które nie :)
W dawnych czasach to mawiało się loterja albo loteryja :wink:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
BQB
x2

Post by BQB »

Tylko nie loteryja, bo mi się kojarzy z radiem maryja.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Xianus: Własnie tak :)
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

A tak co do kszaków, to nie wie może ktoś, jakie lasery pasują na khackie m4? (przejąłem jednego na misji w
Spoiler
Show
Ore Belt, ale widziałem też kilku takich delikwentów w Nyanas Hideout
Te z m5 czy z m3? Bo jeśli te z m3 to byłby to chyba najbardziej rzeźnicki m4 :twisted:
EDIT:
Sprawdziłem na Argonopedii, że jednak te z m5. Szkoda. A tak przy okazji, to próbował ktoś na khackim m3 zrobić taką samą sztuczkę jak na Perseuszu (tj. zamiana broni w wersji beta na alfa) tak by dało się w nim atakować większe statki? Ja zaraz sprawdzę, tylko muszę przechwycić jednego kyona z m5 (już bym miał, tylko niestety o milisekundę spóźniłem się z naciśnięciem "enter" w ekranie urządzenia transportowego :()

Return to “Polskie / Polish X-Forum”