Najlepszy sektor na serce twego imperium?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Mogget
x3ap

Najlepszy sektor na serce twego imperium?

Post by Mogget »

Otóż jestem bardzo ciekaw w którym sektorze umieścilibyście "serce" waszego imperium handlowego, a plan jak to nastąpi jest taki:

1. Anihilacja wszystkiego co żyje w danym sektorze
2. Wprowadzenie mamutów już z zakupionymi stacjami wszelkiego rodzaju i ich budowa.
3. Naprawa stosunków z poszkodowaną rasą(na tai poziom żeby cię na stację wpuszczali)
4. Przylot Kolosa z którego wysypią się transportowce do wszytkich fabryk w tym sektorze.

Masz też inf. gotówki na to przedsięwzięcie a jego celem jest osiągnięcie jak najlepszych zysków z tego co się w tym sektorze produkuje. Masz też oczywiście flotę kosmiczną, która może strzec niebezpiecznych sektorów w pobliżu.

A więc który sektor według was będzie się do tego najlepiej nadawał (chodzi mi tylko o sektory tylko z oryginalnego X2 the threat bez żadnych modów) :?

Mój sektor to Brennan's triumph, z powodu dosyć bliskiej odległości do głównych sektorów mnóstwa ras.
Fenek
x2

Post by Fenek »

Ja wybrałem President's End, i wolne od początku (nie licząć śmiecia :P) i z bonuspackiem masz darmową ochronę sektora (dwie M6, ale równie dobrze mogł być tylko jeden - argoński, bo Hydra.... :P) i blisko do The Wall (tania energia) i blisko "cywilizowanych sektorów". Jedyny minus to sąsiadujące pirackie sektory, gdzie nikt niczego nie pilnuje (poza piratami i ich własnych nosów :P), ale dwie M6 załatwią to :P
X2 1.4 PL+Bonus pack+Burianek's Laser / Economy Rebalance
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

W zwykłym Wszechświecie X mój sektor to Loomanckstrats Legacy, daleko od uczęszczanych szlaków, na skraju Pustki Garenisk, doskonałe miejsce do prowadzenia różnego typu interesów, którym nikt postronny sie nie przygląda :twisted:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Fenek
x2

Post by Fenek »

Różnego typu interesy hę? Miewam, że mają coś wspólnego z boronami i splickimi kopalniami? :P
X2 1.4 PL+Bonus pack+Burianek's Laser / Economy Rebalance
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Z Boronami żyję w zgodzie, a Splici też są przyjaźni. Handluję z pewnymi klanami piratów, tymi z odległych sektorów i jednocześnie wykorzystuję tych z własnego sektora jako cele ćwiczebne dla własnych jednostek. Zdobyczne, wysoce nielegalne towary i niewolników odkupują inni piraci, z dalekich rubieży :)
W Looman mam kilka całkowicie niedochodowych kopalń, których obecność jest tylko przykrywką do opisanych wyżej działań.
Wszystko to oczywiście dzieje się za przyzwoleniem rządu Argonów, którzy akceptują handel piratami z piratami :wink:
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Cóż, wyczyścić sektoru z stacji się nie da, bo zaraz przylatują tl + patrol sektorowy i odbudowują, ja póki co nie mam "imperium" tylko jedno spp, 3 ts i 1xm3(nova) pozatym teraz wymiatam piratów i khaaków, byle do asa 1 stopnia (ui inwazji) a w wolnych chwilach śledzę persy na akcję SM (pewnie ich piloci myślą sobie że jestem kochający inaczej :P )
Marcybiskup
x3ap

Re: Najlepszy sektor na serce twego imperium?

Post by Marcybiskup »

Mogget wrote:Mój sektor to Brennan's triumph, z powodu dosyć bliskiej odległości do głównych sektorów mnóstwa ras.
Hej! Brennan's Triumph to takze moj sektor w normalnym X. Wiem wiem, kiedys zachwycalem sie Akeela's Beacon, ale to troche w rogu, daleko i tlok straszny (tyle stacji handlowych... jakis miedzygwiezdny hipermarket).

BT wybralem dlatego, ze:
a) jest pieknie oswietlony
b) ma pozostalosci ziemskiej (chyba) bramy
c) jest historycznie powiazany z poprzednimi Xami
d) ma najfajniejsza muzyczke, zreszta byla ona takze w XBTF
e) mniej wiecej wszedzie blisko

Wlasnie tu stanal moj Boronski Dok Zaopatrzeniowy. A na 3 bramach rozwiesilem tabliczki:
1) UWAGA! ZLA PLASZCZKA!
2) DOLATUJE DO BRAMY W 5 SEKUND. A TY? a takze
3) JONES ABRAHAMS - NAGRODA ZA WSKAZANIE MIEJSCA POBYTU ;)

Krotko mowiac, piraci stracili jeden ze swoich najwazniejszych szlakow handlowych.
ergo
x3tc

Post by ergo »

Tak sobie mysle. ze jako swoj sektor wybralbym chyba Argon Prime i to wcale nie ze wzgledu na lubosc do Argonow :twisted:
Ew kingdom's end ... :twisted:
Mogget
x3ap

Post by Mogget »

świetna argumentacja Marcybiskup, zgadzam się z nią absolutnie.

A tak swoją drogą inni też mogli by podać takie argumenty jak Marcybiskup, za swoimi sektoramii.....

EditS11: Marcy'ego nicka piszemy z dużej litery.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

S11 w poście [b]Mogget'a[/b] wrote:EditS11: Marcy'ego nicka piszemy z dużej litery.
Sau, naoglądałeś się SW, czy co? Zaczynasz mówić (pisać :P ) jak Yoda :wink: .
(BTW: Czy Yoda potrafi pisać? Z takimi łapkami to on chyba długopisu nie utrzyma :? W ogóle widzieliście kiedyś, aby jakiś Jedi kiedykolwiek pisał?? :shock: )
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Stalovy wrote:Sau, naoglądałeś się SW, czy co? Zaczynasz mówić (pisać :P ) jak Yoda :wink: .
Hmm sposób mówienia Yody (zwane Yodowaniem :wink: ) bardzo mi się podoba. Jednak gdybym mówił jak mistrz, brzmiałoby to mniej więcej tak:
"Marcy'ego nicka z dużej litery pisać powinniśmy" :D
Stalovy wrote:W ogóle widzieliście kiedyś, aby jakiś Jedi kiedykolwiek pisał?? :shock: )
Hmm, nie widziałem, ale metodą dedukcji wnioskuję, że skoro potrafią własnoręcznie zbudować miecz świetlny to potrafią też czytać i pisać :P :roll:
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Że niby dostają instrukcję budowania miecza świetlnego napisaną przez innego Jedi? :P
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Jedi pisza i buduja sila woli. Chyba ze - jak powiedzial kiedys moj dobry przyjaciel - "maja slaba silna wole".
Wtedy pisza z bledami :P :wink:
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Hehehehe! Dobre!
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

No, ja aktualnie kolonizuję president's end, póki co na każdym asteroidze wybudowałem kopalnie. Po sektorze lata mój TL (herc) W przyszłości powstanie tam superchronione i samowystarczalne centrum produkujące każdą broń, jaka istnieje w x-universe :)
nairamkai
x4

Post by nairamkai »

chodzi mi po glowie zainstalowanie kopalni na kazdej asteroidzie w ore-belt...
tylko zastanwiam sie, gdzie ja to potem cholera sprzedam???
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

nairamkai wrote:chodzi mi po glowie zainstalowanie kopalni na kazdej asteroidzie w ore-belt...
tylko zastanwiam sie, gdzie ja to potem cholera sprzedam???
Przejąłbyś rynek kopalin w całym wszechświecie. 8)
Ja bym się bardziej martwił, czy mi komp by wytrzymał jak tam potem bym wleciał. :wink:
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Myślę, że najlepszy był by Nieznany Sektor
Spoiler
Show
za Xenońskim Sektorem 534
Cicho, spokojnie (nie licząc khaków, ale ich da się przepędzić :D) ładne widoki.

EDIT:
Dobry jeszcze byłby sektor Rhonkar's Clouds. Bogaty w minerały, świetna lokalizacja (zaraz obok Family Pride).
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

No, teraz moj sektor produkuje pdf alfa wmp Gamma (argonska) i ldi gamma. Pozatym eksportuje gigantyczne ilości ogniw i cahoona, zresztą nie ma się co dziwić: Elektrowni mam 9, a cahoon 4 :)
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Ja bym stawiał na Loomanckstrats Legacy . Jest umieszczony w centrum wszchświata . W odległości max 3 skoków mamy prawie wszystkie dostępne stocznie i doki handlowe oraz mnóstwo elektrowni , nikt nam nie zagląda , a piraci i teladianie kupują od nas ziele i wódzie po max cenach. Dzięki potężnym asteroidom można tam stworzyć ekstra centrum produkcji broni ,którą zawsze możemy sprzedawać z zyskiem
Spoiler
Show
zzczególnie jeśli po cichu zaczniemy usuwać konkurencję 8)
. Pozatym sektor super wygląda!
In the grim darkness of the far future, there is only war...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”