Gdzie postawić fabrykę?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

hellmut
x2

Gdzie postawić fabrykę?

Post by hellmut »

Prawdopodobnie jest to idiotyczne pytanie, ale dopiero zaczynam, a w instrukcji ani w symulatorze nie znalazłem na nie odpowiedz. Właśnie zacząłem grę i próbuję się z nią zapoznać przez symulator, ale niestety nie wszystko jest tu dla mnie jasne. Np daję mamutowi polecenie, żeby wyładował moją fabrykę i mam wybrać miejsce, gdzie zostanie zbudowana - mam to zrobić za pomocą kursora - dziwne jest tylko to, że do wyboru mam np. rakieta typu jedwabnik, czy elektrownia słoneczna jakaśtam - czy znaczy to, że jak wybiorę np. tą elektrownię, to moja zostanie zbudowana w jej pobliżu? Z kolei w manualu wyczytałem, że trzeba zachować ostrożność umieszczając budowle w pobliżu innych budowli, w związku z tym czy jest jakiś sposób na dokładne umieszczanie takiej fabryki, i czy w ogóle ma to jakieś znaczenie?
Fenek
x2

Post by Fenek »

Poruszasz tym celownikiem, którym umieszczasz stację klawiaturą numeryczną (tą po prawej z cyferykami) w poziomie. By przełączyć na ustalanie na jakiej wysokości ją stawiasz naciskasz insert i wybierasz znowu. Jak będziesz zadowolony położeniem naciskasz enter i po sprawie. Tylko muszisz się upewnić, że mamut jest w pobliżu miejsca, gdzie chcesz stację wyładować.

Pytania? :P
X2 1.4 PL+Bonus pack+Burianek's Laser / Economy Rebalance
hellmut
x2

Post by hellmut »

dzęki - sprawdzę to
no tak - wszystko jasne - po prostu miałem nawigować kursorami od kamery, a u mnie to jest grzybek na joyu, ale jakoś tak dziwnie się składa, że w tym wypadku grzybek działa jak strzałki i przeskakuje miedzy obiektami zamiast zmieniać położenie tego znacznika... w sumie dziwne, ale w końcu zawsze mogę zrobić to z klawiatury. A tak przy okazji, to czy jest możliwość przybliżenia tej mapy (klawisze + i - nie działają)
Fenek
x2

Post by Fenek »

Klawisze home (przybliżenie) i end (oddalenie)

Coś jeszcze? :)
X2 1.4 PL+Bonus pack+Burianek's Laser / Economy Rebalance
hellmut
x2

Post by hellmut »

dzięki :)
to chyba wszystko - przynajmniej w tym temacie

Return to “Polskie / Polish X-Forum”