All In One Bonus Package - tekst a dialogi- problem :-(

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

sotter
x3

All In One Bonus Package - tekst a dialogi- problem :-(

Post by sotter »

taki już los żółtodzioba że zarzuca forum postami (na poczatku przynajmniej) proszę więc o wyrozumiałość i radę

postępując zgodnie z Waszymi radami zainstalowałem patcha, AL update i bonus pack i pojawiły się problemy:

1. przy instalacji bonus packa niby wszystko idzie ładnie, wskazuję ścieżkę, instaluje się po czym wyskakuje komunikat:
"nie można utworzyć folderu "C:\documents and settings/blblabla/X?-Pluginy" Błąd 123 The filename, directory name or volume label syntax is incorrect" - gra zainstalowana na dysku D, jakieś pomysły?

2. w dodatku w grze, polskie napisy sobie, tekst mówiony sobie - zupełnie od czapy, sceny początkowe a tam dialog pilotów AGHHHRRR

będe wdzięczny za jakieś sugestie ki czorty.

PROBLEM Z DIALOGAMI NIEAKTUALNY reinstalka pomogła.
Mir[ON]
x3tc

Re: All In One Bonus Package - tekst a dialogi- problem :-(

Post by Mir[ON] »

sotter wrote:1. przy instalacji bonus packa niby wszystko idzie ładnie, wskazuję ścieżkę, instaluje się po czym wyskakuje komunikat:
"nie można utworzyć folderu "C:\documents and settings/blblabla/X?-Pluginy" Błąd 123 The filename, directory name or volume label syntax is incorrect" - gra zainstalowana na dysku D, jakieś pomysły?.
Nic sie tym nie przejmuj. Gra będzie działać normalnie. Skrypty pójdą i tak do folderu z X2. Mały bug w nazwie X?-->X2 dlatego ten komunikat.
A tak w ogóle to ktoś chyba juz o tym pisał.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Dokładnie, tak jak pisze Mir[ON], poruszono to całkiem niedawno w TYM WĄTKU.
Last edited by Stalovy on Fri, 29. Jul 05, 10:15, edited 1 time in total.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Cynkowy jak bawisz się url'em to zmień jeszcze jego kolor i podkreśl bo inaczej jest prawie niezauważalny :)
Sry za OT

Pozdro

Edited by fOX_a :P
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

...teraz ładnie...? ;)
BQB
x2

Post by BQB »

Jeśli podczas instalacji wybierze się tylko i wyłącznie polską wersję językową, to nie ma takiego komunikatu.
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Stalovy wrote:...teraz ładnie...? ;)
Pięknie :) To forum niestety nie zmienia nawet minimalnie koloru ani nie podkreśla URL'i :( A szkoda bo czasem naprawdę nie sposób zauważyć jakiegokolwiek linka :(

Pozdro :)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

fOX_a, u mnie zmienia i podkreśla. Korzystam z IE6.

BQB, to można wybrać inną opcję językową, niż PL? :o
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

fOX_a, u mnie zmienia i podkreśla.
fOX_a chyba korzysta z Opery, ale mysle, ze chodzi mu o to, ze hiperlacza ukryte w jakims tekscie (w tym wypadku slowa "Tym watku") nie sa standardowo wyrozniane. Ale to nie jest calkowicie zgodne z prawda. Oto przyklad:

Tutaj do X2-CENTER NET - wyroznione poprzez kolor

a w tym przypadku dokonalem dodatkowej modyfikacji czyli pogrubienie:

Tutaj do X2-CENTER NET

Przez dodatki system phpBB nie wyroznia automatycznie. To tak na marginesie :wink:
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Tak właśnie o to mi chodzi. U mnie widać to po prostu normalny napis [przez ciebie pogrubiony] Tak jakby niebył to adres url ... I widzę że rzeczywiście IE pokazuje nawet jak jest pogrubione to jest zmienionym kolorem ... Hmmm ... Chyba ta wersja php czasem się z Operą gryzie bo reszta łapie bez problemu nawet zmienione... No cóż :(
BQB
x2

Post by BQB »

Żeliwny
Oczywiście, że można. Tak to jest, ja się nie czyta tego co się instaluje, tylko klika dalej, dalej albo next, next :P
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

BQB -> No tak, sorry... Moja wina :oops: - myślałem o X2PL, a nie o BonusPack'u. :p

Return to “Polskie / Polish X-Forum”