witam wszystkich - nowy w świecie X2

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

sotter
x3

witam wszystkich - nowy w świecie X2

Post by sotter »

witam wszystkich na forum.

osobiście jechałem dzisiaj w tym upale do playa żeby kupić X2, to dziwne że NIGDZIE w wawie nie można kupić tej gierki :-(

mam jedno pytanko, czy ktoś byłby uprzejmy podać mi link do bonus packa i patcha 1.4PL (chyba że ten na stronie egosoftu jest multijęzykowy)

poza tym życzę nam wszystkim szybkiej premiery X3 :-)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Witaj! Nie odpowiem na twoje pytanie bo po prostu nie mam czasu (praca, ehh...), ale podpowiadam: skorzystaj z opcji "Search". Jest wątek w którym te linki są podane. Pozdrawiam i owocnego szukania!

EDIT: Zdaje się, wyprzedziłem Saurona, ponoć najszybszego cyngla federacji...? ...wow...

EDIT2: Jednak wygospodarowałem trochę czasu, zwalając robotę na innych :twisted: . A więc wejdź na DZIAŁ DOWNLOAD STRONY EGOSOFTU. Zjedź trochę niżej - patch drugi od dołu to właśnie Patch 1.4. Kliknij w DOWNLOAD pod opisem patcha - zostaniesz przeniesiony do wyboru wersji językowej. Tam wybierasz Polish i "łala".
Last edited by Stalovy on Thu, 28. Jul 05, 13:33, edited 1 time in total.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
BQB
x2

Post by BQB »

Więc masz tu: http://www.egosoft.com/download/x2/patches_pl.php
a po lewej stronie masz inne jeszcze rzeczy.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Link, który podał BQB to ten sam, który w moim poście ukrywa się pod nazwą "DZIAŁ DOWNLOAD STRONY EGOSOFTU".
Dodatkowo przypomniało mi się że chyba musisz być zarejestrowany i zalogowany na stronie Egosoftu... ale głowy nie dam.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

EDIT:
Chlopcy odpisuja dzis z predkoscia swiatla :P To miala byc odpowiedz po pierwszym Stalovym :)

(...) Zamiast sie cieszyc, ze nowi ciagle do nas dolaczaja... ;) Swoja droga moznaby opisac te procesy instalacji w jakims przyklejonym, tylko temu poswieconym watku. Z drugiej strony, poczatek mojego watku o MWM jest wlasnie o instalacji...

sotter ---> na stronie egosoftu jest wszystko, czego potrzebujesz. Najlepiej wejdz tam, gdy bedziesz zalogowany na forum:
http://www.egosoft.com/download/x2/patches_en.php

Znajdziesz tam patch 1.4 PL, potem Artificial Life Update (tu nie ma znaczenia wersja jezykowa), a potem Bonus Pack PL.
I w takiej kolejnosci instaluj.

PS 1 - zadne poprzednie patche Cie nie interesuja!

PS 2 - a gdybys chcial mody, to juz sprobuj sobie znalezc sam, mamy tu kilka watkow i watek pewnego hellmuta, ktory tez zaczyna grac od poczatku.

Witamy na forum!
Last edited by Marcybiskup on Thu, 28. Jul 05, 13:38, edited 1 time in total.
Sauron11
x3tc

Re: witam wszystkich - nowy w świecie X2

Post by Sauron11 »

sotter wrote:witam wszystkich na forum.
Witaj sotter :)
Jak widać, Stalovy&Marcy jak zwykle są bardzo pomocni :wink:
A linki...
...do Bonus Packa
http://www.egosoft.com/download/x2/bonu ... wnload=101
...do patcha 1.4 (jest Polski) - editS11 :roll:
http://www.egosoft.com/download/x2/patc ... download=5
.. do AL update
http://www.egosoft.com/download/x2/patc ... ownload=65
... dodatkowy do manuala w pdf
http://www.egosoft.com/download/x2/bonu ... ownload=16

Zycze milego pobytu na forum :)
S11

Edit: Marcyś mnie ubiegł, ale trzecie miejsce też niezgorsze :roll:
Last edited by Sauron11 on Thu, 28. Jul 05, 13:49, edited 3 times in total.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
BQB
x2

Post by BQB »

Marcyś ja też się cieszę, że nowi dołączają i w dodatku sami się rejestrują. Ja poprostu teraz jestem na urlopie i się rozleniwiam :-P
sotter
x3

Post by sotter »

no chłopaki jestem POD WRAŻENIEM!!
wielkie dzięki za błyskawicznie wyciągniętą pomocną dłoń :-)
no i miłe przyjęcie do grona freelacerów X2

co do modów to na razie nie będe kombinował. i tak przy moim braku czasu zanim skończę grę wyjdzie x3 :-)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

sotter wrote:i tak przy moim braku czasu zanim skończę grę wyjdzie x3 :)
Oj, żebyś się nie zdziwił... fabuła w X2 jest potraktowana iście po macoszemu. Zresztą, można o tym poczytać w kilku wątkach. Ale nie zrażaj się! Od czego w końcu są mody... Pozdrawiam raz jeszcze i życzę miłych, spokojnych i obfitujących w profffit przelotów.
BQB
x2

Post by BQB »

sotter
My pomagamy jak możemy wszystkim legalnym użytkownikom X2. I zrobimy co tylko będziemy mogli. A i już był nawet jeden zlot :D . A z powodu nastroju urlopowego, nie chce mi się szukać, jakiś czas był to temat przyklejony, ale wystarczy, że wpiszesz słowo zlot, albo spotkanie w szukajkę i bez problemu znajdziesz. A i poczytaj sobie o akcji SM - w szukajce akcja. Jest też sporo opowiadań na tym forum. Tylko uważaj, bo ja Cię wciągnie, to tak zassa, że się nie odessasz :P :lol:
sotter
x3

Post by sotter »

kurcze od dobrych kilku lat recenzuję gry i niejako zawodowo tnę w wiele tytułów i łażę po forach, ale taka atmosfera i sensowność wypowiedzi formuowych nie zdarza się zbyt często. mam nadzieję że z czasem i ja dołoże jakąś cegiełkę do X uniwersum.

swoją drogą, w x2 anielskiego pocinałem tuż po premierze, ale lektura cyklu Honor Harrington popchnęła mnie znowu w objęcia Xa.
macie jakieś ciekawe typy książek "w klimacie"?

z góry przepraszam jeśli temat był wałkowany, w ciągu najbliżyszch dni spokojnie przeszukam całe forum żeby nie odgrzewać starych tematów.

pozdrowienia dl awszytskich i ruszam do boju!
BQB
x2

Post by BQB »

Polecam to co zawsze, czyli Harry Harrison i jego seria Planeta śmierci oraz Iain M. Banks Gracz.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

sotter wrote:kurcze od dobrych kilku lat recenzuję gry i niejako zawodowo tnę w wiele tytułów i łażę po forach, ale taka atmosfera i sensowność wypowiedzi formuowych nie zdarza się zbyt często...
Bo to jest wyjątkowe forum :wink: i społeczność tudzież...

Pozdrawiam

edit JA: i oczywiście witam :)
adit 2: i uważaj na Boronów, są... śliscy...
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Mir[ON]
x3tc

Post by Mir[ON] »

sotter wrote:macie jakieś ciekawe typy książek "w klimacie"?
Witam.
Może Dan Simmons i jego cykl Hyperion (Hyperion, Zagłada Hyperiona, Endymion, Triumf Endymiona)
Dla mnie rewelacja. No i Diuna ale tego chyba nie muszę pisać.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”