Sposób mówienia nazw różnych ras

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

BQB
x2

Sposób mówienia nazw różnych ras

Post by BQB »

Zauważyliście, że każda rasa w swoim akcentem wypowiada po swojemu swoją nazwę? No prawie każda, nie robi tego xeon ani khaak, więc proponowałbym wymyślić sposób wymowy tych nazw w ich ojczystym języku (co prawda jest to język 01 ale ludzie odczytują te dane i przekształcają na dźwięk) więc moja propozycja na khaak to K H A AK K Taki narost akcentu i na końcu spadek z k odbijającym się w uszach jak echo metalicznym pogłosem.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Xenoni no nie wiem ale z khaakami jest problem. To takie Ynteligentne przczółki, wiec możliwe że porozum,iewają się "bzkami"?

BZZZBZBZBZZZK ???

Cóż, Khaaki porozumiewajątelepatcznie z królową "roju" i wybrańcami.

A Xenoni? hmm pewnie SMS'y :?
Sauron11
x3tc

Re: Sposób mówienia nazw różnych ras

Post by Sauron11 »

BQB wrote:... więc moja propozycja na khaak to K H A AK K Taki narost akcentu i na końcu spadek z k odbijającym się w uszach jak echo metalicznym pogłosem.
Mi się takie narastanie kojarzy nieodparcie z wymową Klingonów ze StarTreka :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
BQB
x2

Post by BQB »

Ostatnio na satce leciał jakiś pełnometrażowy, ale mi się nie udało obejrzeć, tzn załapałem się na końcówkę, co rozbijają się na jakiejś planecie samym spodkiem.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Hmm, nie jestem specjalnym fanem serii ST, więc nie bardzo kojarzę po tym opisie :wink:
Może wyniki Waszych badań opublikujecie w szacownych publikacjach Instytutu Lingwistycznego Ras Wszachświata X:
http://www.x-sli.de.vu/

:)
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Hmm, nie jestem specjalnym fanem serii ST, więc nie bardzo kojarzę po tym opisie
Może wyniki Waszych badań opublikujecie w szacownych publikacjach Instytutu Lingwistycznego Ras Wszachświata X:
http://www.x-sli.de.vu/
Strona mojego starego znajomego z niemieckiego forum: GEN-Nation. Nie tak dawno temu zostal wykluczony z forow Egosoftu :wink:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Gamer77 wrote:Strona mojego starego znajomego z niemieckiego forum: GEN-Nation. Nie tak dawno temu zostal wykluczony z forow Egosoftu :wink:
No tak :wink: Ale na szczęście w twórcach jest jeszcze Helge Kautz :)
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Cale szczescie. Chyba kazdy z nas zna pozycje Helge i jego wklad w X uniwersum, prawda? :wink:
BQB
x2

Post by BQB »

Nie każdy, możecie przybliżyć?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

BQB looknij w manual X2 a się dowiesz :)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ja jeszcze nie lookałem w manual :oops: , ale czy to nie przypadkiem ten koleś od modeli postaci...?
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Helge Kautz - człowiek od fabuły. Tak jest napisane. Czterech do brydża ich tam było :) .
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Jego wklad w czesc fabularna jest ogromny. Tutaj na Ego-Forum w sekcji niemieckich boardow znajdziecie oddzielny dzial poswiecony jego opowiesci "Nopileos", ktora oczywiscie jest oparta na X. Znacie zapewne sektor Nopileos Memorial...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Stalovy wrote:Ja jeszcze nie lookałem w manual :oops:
No to lookajcie kolego, lookajcie, zobaczcie ile tam ciekawego, w szczególności jaka ciekawa jest ostatnia strona :wink: :D

Gamer: nowele o X pisane po niemiecku nie stanowią dla większości z nas większej wartości, taka jest prawda :wink: . Już angielskie Dominion trudno byłoby przeczytać. A nie znajdzie się nikt kto by to przetłumaczył za friko. Z tego powodu HK przynajmniej dla mnie pozostanie jedynie "gościem od fabuły" :)
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Gamer, w ten subtelny sposób Sau chciał Ci dać do zrozumienia, że, no wiesz, Ty nawijasz po ichniemu, my nie, a czytanie zbożna rzecz, więc... rozumiesz? :wink:

Sau, na tej ostatniej stronie to chyba jakiś Sauron11 występuje i Mercy, o ile pamiętam. Przypadkowa zbieżność? :wink:

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jones Abrahams wrote:Sau, na tej ostatniej stronie to chyba jakiś Sauron11 występuje i Mercy, o ile pamiętam. Przypadkowa zbieżność? :wink:
Pewnie że zbieżność, ktoś się zwyczajnie podszywa :wink: A właśnie głownie na tego Mercyego chciałem zwrócić uwagę :roll:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”