Noob ma problem z X2 , potrzebne wsparcie.

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

MiG13
x3

Noob ma problem z X2 , potrzebne wsparcie.

Post by MiG13 »

:? Irytuje mnie jeden problem . Jako że gram w X2 dopiero od wczoraj to zacząłem od czytania starych postów. Wiem już , że zaraz po misji z expresem trzeba było dla forsy sprzedać tarcze. Tak zrobiłem , docholowałem 4% merkurego od Elenki do stoczni , sprzedałem i mam dylemat. Jak postawić stacje :evil: bo ręcznie ze stoczni sie nie da. Co robic ?!?

Pozdrawiam.
Last edited by MiG13 on Tue, 5. Jul 05, 14:27, edited 1 time in total.
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Ehhh dopiero co zacząłeś a już chcesz stację stawiać ? :P Jak nie masz przynajmniej jednego TS/TP to niema po co bo disco ma za mało ładownię. Najlepiej naprawić Merca i nim zarabiać. Ewentualnie popiracić rakietami z disco. Do postawienia stacji potrzebny jest TL [jeden mamut sobie lata w Argon Prime] Trzeba wynająć go a potem wydać mu rozkaz do zadokowania do stoczni. Wtedy można dopiero kupić stację. No jak już kupiłeś to wydaj polecenie leć do pozycji [czy coś takiego] a jak doleci wydaj polecenie ustaw stację [musisz być w sektorze !!!]
To wszystko....
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Oo , tylko tyle? Hmm , dzięki . Grałem całą noc jako że mam 2 miechy laby :D
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Dart Wiater wrote: Grałem całą noc jako że mam 2 miechy laby :D
To sie nazywa prawdziwy X-gracz :D Tylko skoro masz 2 miechy laby, po co grałeś przez tę całą noc? :wink:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
BQB
x2

Post by BQB »

Nie mógł już się doczekać :lol:
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Starczy butla koli i moge grać nawet 2 noce pod rząd :D Lubie tą grę zwłaszcza że już wiem jak skutecznie zarabiać.
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Hehe. Kiedyś przyjdzie moment kryzysu kiedy będziesz miał tyle kasy że niebędziesz wiedział co zmnią zrobić :P Ja ostatnio mam taką akcję. Już nawet zapomniałem jak się myśliwcem latało. Ehhh M2 wymiatają ale niedają takiej frajdy jak stary dobry m3 ... Chyba przereinstaluje grę i zacznę od początku bez żadnych modów bo patrzenie jak moje działa pokładowe koszą wszysko zaczyna mnie dobijać ...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Dart Wiater wrote:Starczy butla koli i moge grać nawet 2 noce pod rząd :D
Kola niezbyt dobra na wątrobę. Lepiej odstaw zanim zacznie Cię odrdzewiać :roll: . Posłuchaj dziadka, który przy X2 spożywał dużo, a juz nie pije wcale, jeno soczki i herbatkę :wink:
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
BQB
x2

Post by BQB »

Jakbyśmy nic nie jedli, nic nie pili, to byśmy zdrowi byli lecz krótko żyli.

Ale fajnie mi się zrymowało. A Cola jest bardziej szkodliwa od innych płynów gazowanych?
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

BQB wrote:...A Cola jest bardziej szkodliwa od innych płynów gazowanych?
Zrób test. Nalej do kilku naczyń różnych płynów gazowanych i do każdego wrzuć podobnie zardzewiały przedmiot. Po upływie określonego czasu wyjmij je z cieczy i porównaj :wink:

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Niemo to jak zimne piwko :P No i dobrze na nerki działa :D A na ocucenie proponuje sole trzeżwiące :P

EDIT: OMG ale się OT zrobił]
BQB
x2

Post by BQB »

JA
Tyle to wiem, że odrdzewiacz niezły, ale Pepsi jest jeszcze lepsze, ale nie za pominaj, że w żołądku też mamy kwas ale nie pamiętam, czy solny, czy siarkowy.
Wou
x4

Post by Wou »

Jones Abrahams napisał:
BQB napisał:
...A Cola jest bardziej szkodliwa od innych płynów gazowanych?

Zrób test. Nalej do kilku naczyń różnych płynów gazowanych i do każdego wrzuć podobnie zardzewiały przedmiot. Po upływie określonego czasu wyjmij je z cieczy i porównaj
Nie powiecie mi chyba, że rdzawośc jest stanem pożądanym. Skoro cola oczyszcza nawet śruby, to jak pozytywnie na organizm działa... ;)
Image
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

BQB, solny :) . Z tym że nie pamiętam, czy cola ma odczyn zasadowy czy kwaśny? W kazdym razie onegdaj przy jej pomocy udało sie nam odkręcić zapieczoną śrubę w kole ciężarowego Merca. A wcześniej pogiąłem nieco klucz do śrub skacząc po nim :lol:
Istotnie, niezły odrdzewiacz!
Ciekawa jest geneza tego napitku, powstał mianowicie jako lekarstwo na kaca.

Jednak żeby choć trochę powrócić do tematu, noobom na kaca polecem NIE PIĆ POPRZEDNIEGO DNIA. Lekarstwo jest niezawodne! :P

Pozdrawiam
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Może to z ta colą to nie taki straszny off-topic, bo nadmierne spożywanie tego napoju jest jak widać kolejnym problemem tytułowego nooba :wink:

JA: na jakiejś stronie było podane, że coca cola ma odczyn PH 2, dla porównania podano, że płyn z ogórków kwaszonych ma PH 1 :)
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Ale za to zero radochy :P Trzeba się wyszaleć :D
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

I pomyśleć, że problemy początkujących graczy mają związek z genezą coli i jej oddziaływaniem na organizm :P . Człowiek uczy się nowych rzeczy co dzień :wink:.

W menu głównym jest symulator, czyli samouczek. Jest tam o różnych interesujacych rzeczach, od budowy stacji, przez uruchomienie produkcji w kilku fabrykach zależnych od siebie, po walkę. Chyba nawet jest tam próba walki na jakimś dużym sprzęcie? Można też potestować różnego typu latadła. Jeśli ktoś zaczyna w X2, to warto odrzucić zasadę " a po co mi instrukcja?" i zajrzeć do symulatora.

A cola rządzi!
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
MiG13
x3

Post by MiG13 »

A na co mi jakiś tam symulator jak ja jestem totalnie hardcoreowym graczem :twisted: .
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Sauron11 wrote:...JA: na jakiejś stronie było podane, że coca cola ma odczyn PH 2, dla porównania podano, że płyn z ogórków kwaszonych ma PH 1 :)
Czyli kwasior jak się masz :wink: . To rzeczywiście mogłoby być niezłe na kaca (woda spod ogóra jest :wink: ). Pewnie ta zawartość cukru powoduje, że jednak nie sprawdził się gazowany syrop malinowy jako lekarstwo. I pewnie to właśnie cukier sprawia, że cola jest uważana za szkodliwą.

Pozdrawiam
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jones Abrahams wrote:... I pewnie to właśnie cukier sprawia, że cola jest uważana za szkodliwą.
Ja myslę, że to przez ogólną ilość róznych dziwnych substancji chemicznych ładowanych do gara. Dziś poza tym modna jest wersja light, czyli nie cukier, a Aspartam i Acesulfam K, poza tym kiedyś pisali bodajże na etykietach że zawiera Fenyloalaninę i nie może byc spożywana przez chorych na Fenyloketonurię :roll:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”