Nowy X3 trailer teraz do downloadu!

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Nowy X3 trailer teraz do downloadu!

Post by Gamer77 »

Doczekaliśmy się nowego trailera X3: Reunion! Do wyboru jest kilka filmików różniących się rozmiarami oraz jakością. Znajdziecie je tutaj:
http://www.egosoft.com/download/x3/videos_pl.php

Czekam na komentarze :wink:
Last edited by Gamer77 on Tue, 13. Sep 05, 22:28, edited 1 time in total.
Kerrick
x2

Post by Kerrick »

Sciagnalem sobie najciezsza wersje .wmv i widze ze nie obejdzie sie bez zmiany sprzetu. Na szczescie moja ksiegowa (zona) juz zaakceptowala budzet tego przedsiewziecia. Wiem tez ze ten mysliwiec bedzie moim ulubionym stateczkiem w grze, no chyba ze powstana jeszcze ladniejsze design'y skrzydlowcow. Przed programistami z Egosoftu jeszcze dluga droga do zakonczenia projektu, ale warto czekac :)
Wou
x4

Post by Wou »

Widać, że nie obędzie sie bez sporych inwestycji w sprzęt, i że graficy już wykonali kawał roboty. Ale sam filmik wydaje mi sie dość nudny jak na trailer. On ma zachęcać przecież potencjalnych nabywców, a tu kamera lata sobie powoli dookoła dwóch konstrukcji i gra muzyczka (niezła zresztą). Ale, żeby ktoś miał gre kupić zachęcony trailerem potrzeba chyba troche więcej. Użytkowników forum chyba nie trzeba wcale zachęcać, jednak Ego chcieli by raczej żeby więcej osób kupiło tą gre. A trailer powinien je wciągnąc i zostawić z apetytem na więcej, a nie pokazywać "patrzcie jaki ładne coś zrobiliśmy". Troche akcji by sie przydało a nie samej kontemplacji ścian...
Image
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Dlaczego przy jednym z linków do downladu jest dopisek "min.3GHz"? Chodzi o filmik w DivX 5, 1024x768.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
BQB
x2

Post by BQB »

zaraz będę wiedział :P
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

No i...?
BQB
x2

Post by BQB »

Musiałem obejrzeć bez dźwięku, bo na moim XP2500+ 256MB RAM GF4MX440 działało lepiej niż u kumpla obok, który ma XP3200+ 1GB RAM i GF2MX200, u niego strasznie skacze, a u mnie nie, tzn płynne to prawie jest, ale dopuszczalne. I nie wiem co może być przyczyną.
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Wiem tez ze ten mysliwiec bedzie moim ulubionym stateczkiem w grze, no chyba ze powstana jeszcze ladniejsze design'y skrzydlowcow.
Watpie, ze splitowski M5 bedzie twoim ulubionym statkiem...
Kerrick
x2

Post by Kerrick »

Hehe, watpic to rzecz ludzka... :)
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Specjalnie czekałem do ćmoka z ogladaniem, żeby mi się nic nie odbijało, ale i tak tylko na początku widać.
Ktoś wie jak rozjaśnić filmy? Monitor nie da rady, a rozjaśnienie na sterownikach działa na wszystko, tylko nie na filmy.

Na trailer z walkami jeszcze prawdopodobnie przyjdzie czas. Teraz chcieli nam pokazać, jak to wszystko będzie świetnie zbudowane. Muzyka rewelacyjna :) .
Ciekawe na jakim konfigu X3 w ogóle ruszy. Część z nas ma słabsze kompy. Czyżby GF FX 5900 XT miał starczyć na niskie detale :shock: ?
S.T.A.L.K.E.R ma mieć niskie wymagania sprzętowe i w trzech różnych wersjach wyjść. Ciekawe komu jeszcze, oprócz Rosjan czy Ukraińców, chce się siedzieć nad kodem gry.
EDIT: Stalker: wym. min. : P3 1 GHz, GF 3/Radeon 8500, płynnie: P4, 256 MB RAM, GF FX/Radeon 9XXX.
Last edited by Reel Mixer on Tue, 28. Jun 05, 23:23, edited 1 time in total.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
Seraf
x2

Post by Seraf »

Design baz bardzo przypadł mi do gustu, już nie są brzydki bryłami, te na trailerze wygladaja na swego rodzaju monumentalne, zwłaszcza ta splitów bardzo mi przypomina "pytona" z x2 :) . Mam nadzieje ze design pytona nie zostanie zmieniony, gdyż wygląda naprawde świetne ;).
A co do samego x3 czy sa chociaz nakreślone min wymagania? Na trailerze widać maksymalne efekty, z antyalasingiem i tymi wszystkimi "graficznymi znajdźkami" :wink: .
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Raany... pięknie to wygląda, w końcu texturka, która wygląda jak prawdziwy metal (tak, wiem, to DX9). ;)
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Nie wiecie może, czy X3 będzie wymagać do gry karty z pełną obsługą DX 9.0..? Planuje sobie kupić GF 4 Ti 4200 z obsługa DX 8.1, głównie dlatego, że wydajnościowo jest niezła i tańsza od kart z DX 9.0
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

BArt_X wrote:Nie wiecie może, czy X3 będzie wymagać do gry karty z pełną obsługą DX 9.0..? Planuje sobie kupić GF 4 Ti 4200 z obsługa DX 8.1, głównie dlatego, że wydajnościowo jest niezła i tańsza od kart z DX 9.0
Nie wiem, czy warto taką kartę kupować. Jeśli to kwestia tylko finansowa, to nic nie mówię, ale już drugie pokolenie kart z directx 9 na dobre się zadomowiło na rynku, a zapowiadają już jakieś następne chipsety - smoki.
Spróbuj może jakiegoś FX kupić - jeśli dasz radę(warto chyba tylko FX 5900 XT).
[ external image ]
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Ge Force FX to seria udana... inaczej :D Chciałem sobie kupić R9550, jest tylko trochę droższy od tego GeForca, ale nie pasuje do mojej płyty głównej (mimo, że obie karty są na AGP, mają różne styki). Poza tym, przy moim konfigu - GF 2 MX/400 (raczej MX/200), Duron 1200MHZ i 512 MB RAm, nie wiem czy jest sens inwestowania w wydajniejszą karte graficzną niz ten GF 4 Ti. Jeśli chciałbym coś z DX 9.0, to pozostaje R9600, ale na niego musze jeszcze dozbierać. Te GeForce stoją na Allegro po 180-200 zł. Wydaje mi się to lepszym rozwiązaniem, niż GF 5200, który wydajnościowo jest zbliżony do GF 3 Ti 200.
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Wygląda to na wiekszy wydatek, bo i procek do wymiany by się nadawał. Cienka sprawa. Życzę sukcesów finansowych.
Ego mogliby podać jakieś minimum sprzętowe do X3. Skoro Sauronowi na jego GF 6600GT X2 się czasem zacinał, to co będzie dalej??
[ external image ]
BQB
x2

Post by BQB »

GF FX5200 i GF3 Ti200? W DX8.1 i owszem, ale jak na FX5200 zaczną działać cuda z DX9.0, to to bedzie miało taką wydajność jak MX w DX8.1.
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Jak juz w innym topicu wspominalem, bez karty klasy GF FX lub Radeon
9xxx sie niestety nie obedzie :wink:
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Ouch , ten filmik byl sporym wyzwaniem dla mojej karty. Ale ładny jest.
Enzo
x3tc

Post by Enzo »

A ja mam rozwiązanie na problemy grafiki. Juz niedługo wychodzi GF 7xxx. W związku z tym 6xxx powinny stanieć. Najpierw wyjdzie 7800 Ultra, więc 6800 Ultra powinny kosztować ok. 1000-1250 zł. Jak na obecne 2500 to niezbyt dużo...

EDIT: Obejrzałem filmik; juz nie moge sie doczekać aż ta gra wpadnie w moje ręce. I tak mam kupić grafikę, więc upgrade nie odbije się za bardzo na kieszeni :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”