Pytanie o awatary i sygnatury w związku z nowym przepisem

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

fOX_a
x4

Pytanie o awatary i sygnatury w związku z nowym przepisem

Post by fOX_a »

Czy umieszczanie obrazków z gry lub awatarów zrobionych przez fanów jest dozwolone?Bo ja niezabardzo wiem czy stormtrooper nie mają własnej ochrony [znaczy są to postacie których niemożna używać, bo jak powstał mod do jedi academy co się zwał KOTOR to była afera że postacie kotora chronione są prawem autorskim i mod został ściągnięty]. Poza tym czy w sygnaturce może być reklama modu do innej gry [niekomercyjnego jak jest w mojej sygnaturze Homeworld:warlords]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Obrazki z gry są okej, szturmowiec też jest ok. Dopóki nie ma napisów czy linków do stron komercyjnych, które w jakiś sposób reklamują dany produkt, to jest w porządku, Gdyby szturmowiec miał u dołu napis np. reklamujący najnowszą grę LucasArts to byłoby niedozwolone. Tak samo jest, jak ktoś jest fanem samochodów np. Porsche i daje taki obrazek auta + linkę np. do strony producenta/dealera.
Jeśli dany mod nie ma praw autorskich i nikt sobie nie rości do niego pretensji to można go umieścić w sigu.
Poza wszystkim ta nowa zasada jest dość ogólna i nie trzeba się przejmować, 99% avatarów jest w porządku :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

oh Sau, a pamiętasz mojego avatarka ? :lol:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”