X ? - on-line - idea
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
X ? - on-line - idea
Hej! Łelkam ewrybady. Wpadłem na pomysł, moim zdaniem rewolucyjny i jednocześnie precedensowy - choć mogę się mylić. Otóż, wyobraźmy sobie taką sytuację: leci statek (kosmiczny, ma się rozumieć), 'wyposażony' w pilota, nawigatora, strzelca/działowego i kogo tam jeszcze dany typ statku wymaga do obsługi. Teraz wyobraźcie sobie rzecz następującą... pilotem jest Sauron, nawigatorem Marcy, powiedzmy ja siedzę za działkiem w tylnej wieżyczce, a są jeszcze wieżyczki spodnie i górne... i wszyscy my lecimy tym statkiem, funkcjonując jako jedna całość, łącząc się ze sobą przez net! Coś jak drużyna (vide np. ET). Hehe... fajnie, nie?
Nie wiem tylko, czy pomysł ten jest mozliwy do zrealizowania, ale zapewne wart jest przedstawienia go odpowiednim ludziom z Ego?

سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
-
Fox --> nie o to chodzilo Żelaznemu, aby stworzyc nasza 'gildie', ale o takie rozwiazanie techniczne, ze wielu uzytkownikow mogloby sterowac JEDNYM okretem. I takie juz bylo - symulator Mi-24 Hind mial to bodaj jako pierwszy - jeden gracz w sieci byl pilotem, drugi nawigatorem/operatorem uzbrojenia. A teraz w wielu grach (FPP sieciowe - bodaj w Battlefieldzie tez mozna obslugiwac w kilka osob jeden pojazd).
Ale bardzo dobrze byloby to miec w X-Online. Moznaby tam podeslac te idee Egosoftowi, moze o tym nie pomysleli... Dobry pomysl, Blaszany !
Ale bardzo dobrze byloby to miec w X-Online. Moznaby tam podeslac te idee Egosoftowi, moze o tym nie pomysleli... Dobry pomysl, Blaszany !
-
-
W zasadzie pomysł Brązowego również i mnie przypadł do gustu, ale czy Ego się wogóle nad nim pochyli
pozdrawiam

pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
@xor Mi chodziło raczej o idee strwożenia onlinowego "iksa" a nie o stworzenie klany bo on już istnieje 
EDIT: Co do zapału to podaj grę ja odpowiem ci czy ją mam [jeżeli chodzi o homeworldy to mam all oryginalne wersje więc z tym problemu by nie było
],potem powiedz kiedy powiedz kto zakłada i mogę grać 

EDIT: Co do zapału to podaj grę ja odpowiem ci czy ją mam [jeżeli chodzi o homeworldy to mam all oryginalne wersje więc z tym problemu by nie było

-
-
A wracając do tematu, ja poproszę miejsce przy barzeStalovy wrote:Żelazny, Blaszany, Miedziany, Brązowy...
Niech żyje na wieki zbawcza moc (gaz?) rozweselająca tego forum!

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
-
Bo zadna gra nie jest podobna do X2 i nie pozwala spotkac sie w dowolnym momencie graczom we wszechswiecie bez umawiania sie na jakies wszystkim pasujace terminy.Gamer77 wrote:Jestem w trakcie modernizowania strony Deltax (zobaczymy co tam ciekawego zaimplementuje), ale wsrod czlonkow klanu jakos nie ma zapalu do grania online.

Dobrym rozwiazaniem byloby zalozenie wspólnej korporacjiw w EVE-Online i do czasu wyjscia X-Online bawic sie w ta gierke.

Zasady ma prawie te same co X2 tylko sposób kierowania statkiem znacznie sie rózni (ale mozna sie przyzwyczaic)
Jedynym problemem pozostaje bariera cenowa czyli ok 50-60 zl miesiecznie.

BTW: Pomysl "ulegajacego korozji" jest bardzo fajny ale na dluzsza mete moze sie znudzic np nawigowanie. Dobrze gdyby byla taka mozliwosc ale nie bylo to koniecznie wymagana zeby statek do dzialania potrzebowal pelnej ludzkiej zalogi

-
-
-
-
nie o to chodzilo Żelaznemu | Dobry pomysl, Blaszany !
Miedziany wpadl
pomysł Brązowego
Pomysl "ulegajacego korozji"
pomysl Olowianego z tytanowymi wstawkami
Duużo nazw xD...czy pomysł Zardzewiałego
Wracając do tematu mi podoba się pod tym względem Freelancer... Wiem, że to zdrada, ale można tam przynajmniej się spotkać xD...
- Pozdro
- Neiklot
-
-
freelancer jest do bani. to server zapisuje Twoje staty.
a co do X-online. jesli KOTKOLWIEK ma moc wplynac na Egosoft tak, izby zechcieli zaimplementowac JAKIKOLWIEK protokol do grania po sieci(moze byc lokalna), to ja chyba poprosze.
nawet jesli nie w jednym statku, to w jednej eskadrze tez mozna sie swietnie bawic. grywalem troszke we freespace'a po sieci. jak pomysle o mozliwosci wsiascia w merkurego, wiedzac ze mam nad soba trzy dobrze pilotowane przjacielskie Novy, mozna robic dluzsze kursy dla wiekszej kasy, po drodze rozprawiac o filozofii Kanta albo o d*** Maryni.
zanim zechcemy urwac reke, urwijmy palec
ja moge podpisac sie pod petycja, ze moge zaplacic za X3 online 2x wiecej, niz za X3 offline_only
a co do X-online. jesli KOTKOLWIEK ma moc wplynac na Egosoft tak, izby zechcieli zaimplementowac JAKIKOLWIEK protokol do grania po sieci(moze byc lokalna), to ja chyba poprosze.
nawet jesli nie w jednym statku, to w jednej eskadrze tez mozna sie swietnie bawic. grywalem troszke we freespace'a po sieci. jak pomysle o mozliwosci wsiascia w merkurego, wiedzac ze mam nad soba trzy dobrze pilotowane przjacielskie Novy, mozna robic dluzsze kursy dla wiekszej kasy, po drodze rozprawiac o filozofii Kanta albo o d*** Maryni.
zanim zechcemy urwac reke, urwijmy palec

-
Biorąc pod uwagę, że wersja online byłaby "ogólno światowa", to te 15 lat może być troszkę mało, chyba że masz jeszcze kilkunastu takich kumpli w innych krajach

X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
Tak jak jest to w innych MMORPG takich jak WoW czy EVE za gre placi sie miesieczny haracz, tak wiec to proponowane przez Was podójne placenie niewiele bedzie ich obchodzicxor wrote:O, Nairamkai ma dobry pomysl - napiszmy do Egosoftu petycje, ze jak zrobia wersje X3 online, to jestesmy w stanie sie poswiecic finansowo - i Nairamkai zaplaci za nia 2xwiecej !
![]()