Witam wszystkich
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Witam wszystkich
Zostałem dzisiaj posiadaczem X2 The threat i mam jedno pierwsze pytanko jak się przesiada między statkami i czy macie jakiś faq do tej gry bo instrukcja trochę cienka jest jak na poczatek. Proszę o wasze rady i inne sugestie dla zielonego gracza.
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc i okazaną cierpliwość.
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc i okazaną cierpliwość.
-
na początek można przejść misje treningowe, tam pokazano jak tego dokonać w przestrzeni w początkowym okresie gry.
na późniejszym etapie rozgrywki na pewno znajdziesz odpowiednie ulepszenia do zmiany statku bez "spaceru w skafandrze"
pozatym zmieniasz statek w każdej fabryce/stacji klawichem X (w którymś z menu, nie pamiętam - chyba w konsoli poleceń) pod warunkiem oczywiście, że obydwa statki dokują w tej samej stacji.
pozdrawiam i miłej zabawy
na późniejszym etapie rozgrywki na pewno znajdziesz odpowiednie ulepszenia do zmiany statku bez "spaceru w skafandrze"
pozatym zmieniasz statek w każdej fabryce/stacji klawichem X (w którymś z menu, nie pamiętam - chyba w konsoli poleceń) pod warunkiem oczywiście, że obydwa statki dokują w tej samej stacji.
pozdrawiam i miłej zabawy
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
Witam nowego forumowicza =]
Aby przesiąćś się do innego statku są 3 sposoby.
Pierwszy to katapultowanie się z obecnego statku [ctrl+E] zaznaczenie statku do którego chcesz wsiąść i zależnie od wielkośći statków podlecieć do niego [ w przypadku myśliwców klasy m5; m4; m3 to jest odległość 50 metrów] i ponowne wciśnięcie kombinacji klawiszy [ctrl+E]
Drugi sposów nieco łatwiejszy.
Zadokuj oba statkido stacji i naciśnij [x]
Sposub trzeci:
Kup w światyni gonerów urządzenie transportujące zaznacz statek, podleć do niego na 2km i naciśnij a potem [x] o ile dobrze pamiętam
Aby przesiąćś się do innego statku są 3 sposoby.
Pierwszy to katapultowanie się z obecnego statku [ctrl+E] zaznaczenie statku do którego chcesz wsiąść i zależnie od wielkośći statków podlecieć do niego [ w przypadku myśliwców klasy m5; m4; m3 to jest odległość 50 metrów] i ponowne wciśnięcie kombinacji klawiszy [ctrl+E]
Drugi sposów nieco łatwiejszy.
Zadokuj oba statkido stacji i naciśnij [x]
Sposub trzeci:
Kup w światyni gonerów urządzenie transportujące zaznacz statek, podleć do niego na 2km i naciśnij a potem [x] o ile dobrze pamiętam
-
Po zakupie Urządzenia Transportowego i zbliżeniu się do innego swojego statku w menu statku pojawia się kilka nowych opcji. Ich wybieranie z menu jest alternatywą dla skrótów klawiaturowych, choć trwa dłużejfOX_a wrote:Kup w światyni gonerów urządzenie transportujące zaznacz statek, podleć do niego na 2km i naciśnij a potem [x] o ile dobrze pamiętam

Też witam nowego użytkownika forum

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Tak, oczywiście, że mamy takie FAQ! Każdy stary wyjadacz je posiada. Owo FAQ jest dostępne dla każdego wtajemniczonego posiadacza oryginalnej wersji X2, i jest w nim zawarta niesamowita ilość porad dla początkujacych graczy. Gdzie tego FAQ szukać? Właśnie dopisałeś do niego kolejnego postamodoc wrote:/CIACH/ i czy macie jakiś faq do tej gry bo instrukcja trochę cienka jest jak na poczatek. Proszę o wasze rady i inne sugestie dla zielonego gracza.

Pozdrawiam i życzę miłych chwil spędzonych nad zgłębianiem tajemnej wiedzy zawartej w tym forum i grą X2.
Stalovy
PS. Qrreczka, dobry jestem, co nie? Nadawałbym się na moderatora, a co...!

سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
-
-
ad1. W stacjach, wyłącznie, chyba że odwiedziłeś już Gonerów.
Resztę odpowiedzi znajdziesz na forum, a jest ich mnóstwoooo
Naprawdę ciężko coś doradzić, może tyle że na początku pohandluj sobie poszukaj misji w biuletynach na przewóz drobiazgów, uciułaj troszkę grosiwa, a potem... Potem mażesz dalej rozwijać się w charakterze kupca, możesz pobawić się w górnika, zostać najemnym zabójcą, łowcą czerwonych (Khaak, Xenon, Piraci), przewodnikiem wycieczek etc. Słowem sporo ciekawych zajęć. Poszperaj trochę na forum, tu wszystko jest opisane
Pozdrawiam
Resztę odpowiedzi znajdziesz na forum, a jest ich mnóstwoooo

Naprawdę ciężko coś doradzić, może tyle że na początku pohandluj sobie poszukaj misji w biuletynach na przewóz drobiazgów, uciułaj troszkę grosiwa, a potem... Potem mażesz dalej rozwijać się w charakterze kupca, możesz pobawić się w górnika, zostać najemnym zabójcą, łowcą czerwonych (Khaak, Xenon, Piraci), przewodnikiem wycieczek etc. Słowem sporo ciekawych zajęć. Poszperaj trochę na forum, tu wszystko jest opisane

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
Jones dobrze muwi =]
Handluj handluj handluj aż uciułasz na pierwszą fabrykę. Potem jest już w miare łatwo, choć może się człowiek pogubic jak ma za dużo fabryk =]
No a po fabryczce będzie czas na pierwszy m3 =]
Ale to może troche zająć. Ja tam cały czas się rozbijam Rybołowem i zbieram na mojego ukochanego tytana. Ehhhh.
Handluj handluj handluj aż uciułasz na pierwszą fabrykę. Potem jest już w miare łatwo, choć może się człowiek pogubic jak ma za dużo fabryk =]
No a po fabryczce będzie czas na pierwszy m3 =]
Ale to może troche zająć. Ja tam cały czas się rozbijam Rybołowem i zbieram na mojego ukochanego tytana. Ehhhh.
-
-
-
'shift+s/ctrl+s' działa tylko wtedy, gdy posiadasz wykupione u Gonnerów 'polisy ubezpieczeniowe' (nawet, jeśli dokujesz w stacji). Trzeba wejść w opcje - tam jest pozycja SAVE.
Jak to zrobić:
1. po zadokowaniu do stacji pojawi się menu; wtedy klikasz 'kursor w lewo' ( <- )
2. pojawi się nowe menu, w którym będzie pozycja OPCJE (chyba na samym dole); wchodzisz w to
3. pozycja bodajże druga od góry to SAVE
Wsjo clir?
Jak to zrobić:
1. po zadokowaniu do stacji pojawi się menu; wtedy klikasz 'kursor w lewo' ( <- )
2. pojawi się nowe menu, w którym będzie pozycja OPCJE (chyba na samym dole); wchodzisz w to
3. pozycja bodajże druga od góry to SAVE
Wsjo clir?

-
Nieprawda shift+s działa w stacji jak najbardziej, na ekranie musisz mieć coś innego niż ścianę stacji czyli być zalogowanymStalovy wrote:'shift+s/ctrl+s' działa tylko wtedy, gdy posiadasz wykupione u Gonnerów 'polisy ubezpieczeniowe' (nawet, jeśli dokujesz w stacji).

Ponadto wlatując do stacji, jeśli masz to włączone w opcjach, następuje autozapis.
Pozdrawiam
-
-
Zależy czym latasz. Na pewno opłaca się handlować ogniwkami, ale Disco nie ma przerażającej ładowni
Możesz u Boronów handlować BoGazem. Gdy wlatujesz z ładunkiem do stacji najpierw czytaj ogłoszenia, często ktoś będzie chciał kupić jakąś ilość właśnie tego co masz w ładowni (zakładam że będziesz próbował sprzedać towar tam, gdzie jest na niego duże zapotrzebowanie, czyli gdzie występują duże niedobory
) i na dodatek po max cenie + premia. Staraj się zbierać porzucone dobra, głównie rakiety.
To tyle, resztę wykombinuj sam
Pozdrawiam

To tyle, resztę wykombinuj sam

Pozdrawiam
-
mi zalezy teraz głównie na tym aby ktoś polecił mi jakieś konkretnme rozwiązanie uni X jest ogromny i pewnie lecąc z jednego miejsca w galaktyce w drugie można zarobić całkiem ładne sumy. Mi chodzi właśnie o taki przepis a nie uniwersalną radę coś dobrego na początek aby trochę hajsu wpadło i można było postawić pierwszą fabrykę albo coś w tym stylu.
-
Dobra, nie chcesz czytać forum, to nie...
A tam są wszystkie odpowiedzi!

Spoiler
Show
Powiedz, czym latasz i ile masz miejsca w ładowni (ew. podaj zainstalowane ulepszenia). Podaj też ile masz kasy i w jakim sektorze siedzisz, ewentualnie jakie sektory już masz odkryte. Odpowiem w spoilerq.
-
EEch , chłopie,... sam sobie zabijasz zabawę, nawet nie wiesz jak bardzo.modoc wrote:mi zalezy teraz głównie na tym aby ktoś polecił mi jakieś konkretnme rozwiązanie uni X jest ogromny i pewnie lecąc z jednego miejsca w galaktyce w drugie można zarobić całkiem ładne sumy. Mi chodzi właśnie o taki przepis a nie uniwersalną radę coś dobrego na początek aby trochę hajsu wpadło i można było postawić pierwszą fabrykę albo coś w tym stylu.
Goście, którzy robili tę gre właśnie po to się męczyli nad nią, cobyś miał radochę z odkrywania tego wszystkiego sam, co byś mógł być później z tego dumny, że coś ci wyszło.
na forum najlepiej szukać odpowiedzi na problemy ,których sam nie potrafisz"przeskoczyć".
Jeśli będziesz czytał te odpowiedzi kolegi Stalovego, to prawie tak, jakbyś sam nie grał, tylko obserwował jak grają inni.

Pomyśl o tym, czy warto...
Pozdrawiam, i mimo wszystko życzę Ci jak najlepszej zabawy

X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]