Komendy stacji - SDS i SZS

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Kajdorf
x4

Komendy stacji - SDS i SZS

Post by Kajdorf »

Na początek, szukałem i nie znalazłem konkretnego topicu o tym, więc pytam:
1. zakupiłem u Teladian SDS - z czym to sie je i do czego służy, jak to ustawić żeby działało , ang u mnie kiepski, więc proszę po polskiemu ;) ewentualnie tłumaczenie po naszemu
2. w poleceniach stacji jest takie zwierze jak SZS mini i deluxe. mniej więcej wiem do czego służy, ale to tylko połowa sukcesu, bo : wiem że się tam ustawia min i max sms kredytów jakie ma baza, ale do czego służy SZS konfiguracja - próbowałem tego uzyć, i wyszło mi coś takiego (przykład podaje na elektr.) włączyłem, wybrałem sąsiednią swoją stacje, wybrałem bateryjki ustawiłem ceny min na 5 i max na 6? co dalej? czy to jest ustawienie za jaką ta druga stacja bedzie kupować baterie w elektrowni czy jaki diabeł? bo zauwazyłem że mam dużo własnych surowców ale moje statki zamiast brać z moich stacji to latają do obcych, dlatego zacząłem się bawić tym SZS
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Miałem nadzieję, że to pytanie nie padnie :wink:
Tłumaczenie readme z bonuspacka i sprawdzanie tłumaczenia szanownych kolegów odstawiłem jakiś czas temu, ale widzę, że pora do tego wrócić. Dziś lub jutro tłumaczenie Villa do tej opcji będzie na forum :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Sauron11 wrote:Miałem nadzieję, że to pytanie nie padnie :wink:
Tłumaczenie readme z bonuspacka i sprawdzanie tłumaczenia szanownych kolegów odstawiłem jakiś czas temu, ale widzę, że pora do tego wrócić. Dziś lub jutro tłumaczenie Villa do tej opcji będzie na forum :)
Oj, oj, oj, Sauronku :P. Też jestem ciekaw o co chodzi, bo nie dopadłem english wersji tegoż readme, więc nie wiem i nie używam :P. Czekam na tłumaczenie :twisted:... Do jutra, Sauronku 8).

- Pozdro
- Neiklot
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
Kajdorf
x4

Post by Kajdorf »

Aha, to teraz wiem komu posłać parę rakiet. W którym sektorze obecnie urzędujesz? Przylecę w odwiedziny swoją "Nową" :twisted: Tak dla odmiany oderwę się od Kaczorów ;)
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Kajdorf -> To ma być atak we mnie, czy Saurona? Tak czy inaczej czekam na Ciebie w nowo wyczyszczonym sektorze Family Tk'r :twisted:... Jak nie chcesz atakować, sprzedam Ci moje Kyony, bo mam ich trochę za dużo (wersja Gamma nie do wszystkiego wchodzi :P)... Jedynie 19,000,000cr za sztukę :roll:... To niesamowita okazja... Dajcie się skusić (sądzę, że komuś innemu też opchnę, jeżeli zasugeruje lepszą cenę... zresztą - hurtem taniej 8)). Do sprzedaży pozostało już tylko 25 sztuk, a pewien Split oferuje mi za to 462,5Mcr - po 18,500,000 za sztukę :twisted:!

- Pozdro
- Neiklot
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

taa... a rakiety w MMW też niespecjalnie się sprawdzą przy wszechobecnym ECM :D ( a Iguana robi większe KUKU niż nowa :)
poadro .
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
nairamkai
x4

Post by nairamkai »

i to jest problem. dopoki nie bedzie wersji multi, nie przekonamy sie, ze iguana moze za dobrze prowadzona nova buty wozic... :)
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

nairamkai wrote:i to jest problem. dopoki nie bedzie wersji multi, nie przekonamy sie, ze iguana moze za dobrze prowadzona nova buty wozic... :)
prawdopodobnie, jeżeli będąc w Iguanie wdasz się z nową w walkę kołową to przegrasz, bo Iguana jest mniej zwrotna i słabiej przyspiesza, natomiast HEAD to HEAD raczej w Iguanie wygrasz (większe osłony większa siła ognia :D )
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Zgodnie z zapowiedzią - tłumaczenie Villa do opisu SZS jest już na forum:

http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtop ... 87#1007287
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Kajdorf
x4

Post by Kajdorf »

Sauron mam jeszcze jedno pytanie co dają poziomy baz?
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Kajdorf wrote:Sauron mam jeszcze jedno pytanie co dają poziomy baz?
MYślę, że głównie to:
Przykład:
Jesteś właścicielem stacji w Argon Prime i posiadasz argońską licencję policyjną. Stacja stopniowo awansuje na wyższe poziomy i jej opłaty maleją. Jeżeli stracisz swoją licencję, to stacja straci kilka poziomów! Tak długo jak nie posiadasz odpowiedniej licencji, twoje stacje będą płaciły pełen wymiar opłat za funkcjonowanie systemu SZS.
pozdrawiam :D
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jakby co, to mnie nie pytajcie co z czym się je w tych sprawach. Vill to tłumaczył a ja tylko wrzuciłem. Na szczegółach SZS się nie znam, zresztą nie używam tego systemu w moim WMW :wink:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Sauron11 wrote:...w moim WMW...
Co po rozwinięciu daje Wielki Mod Wojenny :wink: . Proponuję przyjąć skrót zapodany przez Saurona, bo nie wiem jak wy, ale ja prawie za każdym razem się mylę. Ta zbitka jakoś lepiej pasuje :D

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

No tak, się walnąłem :oops:
Sam nie nazwałbym go Modem Wojennym, bo odwiedziłem dotąd ze 30 sektorów i wszędzie raczej wieje pustką :wink:

Ale wersja Jonesa jest fajna :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”