[OT] Planszówki
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[OT] Planszówki
Żeby nie robić w innych tematach bałaganu, zakładam osobny...
Stalovy, możesz chesz sie pozbyc balastu? Chętnei od Ciebie odkupię GK za jakąś symboliczna kwotę.
Tak w ogóle - kapitalna gra...
Pamiętam jeszcze Odkrywcy nowych światów, Labirynt...frima która to wydawała nazywała się Encore, niestety już nie istnieje, miałem gdzies wywiad z właścicielem tej firmy, wkleję go za jakis czas
Stalovy, możesz chesz sie pozbyc balastu? Chętnei od Ciebie odkupię GK za jakąś symboliczna kwotę.
Tak w ogóle - kapitalna gra...
Pamiętam jeszcze Odkrywcy nowych światów, Labirynt...frima która to wydawała nazywała się Encore, niestety już nie istnieje, miałem gdzies wywiad z właścicielem tej firmy, wkleję go za jakis czas
Last edited by sonen on Thu, 2. Jun 05, 14:06, edited 1 time in total.
-
może zmiana tematu na planszówki ogólnie??
a w temacie..ech ale się wtedy marzyło o pograniu w coś takiego na kompie
a w temacie..ech ale się wtedy marzyło o pograniu w coś takiego na kompie
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
Labirynt - zajefista gra! Odkrywcy Nowych Światów - jeszcze lepsze!! BTW, dzięki wielkie za przypomnienie mi tych wszystkich tytułów - teraz wiem, dokąd skieruję pierwsze kroki, gdy będę odwiedzał dom rodzinny. Acha, nie ma możliwości, żebym odsprzedał te gry... :/ Sorki...! Za dużo wspomnień, rozumiesz.
Takie rzeczy to bynajmniej nie balast! To super fajna sprawa - nie miałem kompa (zresztą kto go wtedy miał), więc z kolegami graliśmy w te planszówki... Wojny Napoleońskie... Magia i Miecz (przeważnie; miałem do tego z 6 dodatków!)... później kolega sprowadził z dojczów Warhammera (RPG)... ehh, to były czasy! 
EDIT: No i faktycznie można by zmienić temat wątku na przykład na "Planszówki"...

EDIT: No i faktycznie można by zmienić temat wątku na przykład na "Planszówki"...
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
LABIRYNT owszem pamiętam, właściwie RPG jak sie patrzy.
Natomiast z Odkrywców kojarze już tylko nazwę...(nie pamiętam o co chodziło)
w Magię siadało się w ośmiu,czy dziewięciu rozkładało te wszystkie plansze i dawaj
Wróżka,Troll(czy coś takiego, w każdym razie wielkie i silne
)
w WARHAMMER-a grałem już w polskim wydaniu,później trochę w system bitewny
(UNDEAD rules).
do niedawna moja armia z Arkhamem w rydwanie i smokiem stała sobie na półce
Natomiast z Odkrywców kojarze już tylko nazwę...(nie pamiętam o co chodziło)
w Magię siadało się w ośmiu,czy dziewięciu rozkładało te wszystkie plansze i dawaj

w WARHAMMER-a grałem już w polskim wydaniu,później trochę w system bitewny

do niedawna moja armia z Arkhamem w rydwanie i smokiem stała sobie na półce

X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
-
-
-
Ja też miałem komplet Magii i Miecza ale spalił się po p...... a moi terminatorzy z warhammera 40000 kurzą się gdzieś w szafie a Karl Franz ze swoim gryfem gdzieś tajemniczo zniknął w piwnicy
(może to chce ktoś kupić?). Grało się super szczególnie w bitewniaki na działki/łyki za straconą figurkę
. Ech to były ciężkie boje......

In the grim darkness of the far future, there is only war...
-
oczywiście, tam było prawie wszystko dobrze opracowane, tylko na mniejszą skale.wydaje mi się że Gwiezdy kupiec, to kapitalny pomysł na X3 (X4?), co o tym sadzicie?
ale zasady sprawdziłyby się bez problemu w świecieX

[ external image ]
[ external image ]
-
a masz może sznureczek do takiej stronysonen wrote:1. Na Allegro można kupic czasami planszówki z firmy Encore, Gwoezdy Kupiec kosztuje 35zł + koszt przesyłki![]()
2. W wyszukiwarce mozna znaleźć stronę z której ściagniecie skany w/w gierek, a także wielu innych, np. Wojna o pierścień

może być na mail-a

znalazłem za to wersję on line: http://gilar.mogiel.net/gk/

[ external image ]
[ external image ]
-
Też w większość tych girek pykałem z Warhammerem włącznie
Z niektórych nawet jeszcze coś pamiętam, np. z Magii i miecza; Gislan ty
... jedynka...
Zawsze to robił, bydlak, opadnięci przez zgraję stworów, wszystko zależy od walecznego krasnoluda... jedynka, jedynka... Jak ja go nienawidziłem!!!
Pozdrawiam
edit JA: pamięć wraca powoli, właśnie sobie przypomniałem, że wyżej opisane zdarzenia miały miejsce w grze pt. Labirynt...

Z niektórych nawet jeszcze coś pamiętam, np. z Magii i miecza; Gislan ty

Zawsze to robił, bydlak, opadnięci przez zgraję stworów, wszystko zależy od walecznego krasnoluda... jedynka, jedynka... Jak ja go nienawidziłem!!!
Pozdrawiam
edit JA: pamięć wraca powoli, właśnie sobie przypomniałem, że wyżej opisane zdarzenia miały miejsce w grze pt. Labirynt...
Last edited by Jones Abrahams on Thu, 2. Jun 05, 23:15, edited 2 times in total.
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
Pociągłem sobie Odkrywców i Gwiezdnego.......
Kuurcze, to tak jakbym wczoraj w to grał...
dopiero jak przeczytałem 2 zdania z opisu Odkrywców przypomniałem sobie ile czasu nad nią siedziałem.....ECHHH

Kuurcze, to tak jakbym wczoraj w to grał...
dopiero jak przeczytałem 2 zdania z opisu Odkrywców przypomniałem sobie ile czasu nad nią siedziałem.....ECHHH

[ external image ]
[ external image ]
-
-
-
-
nooo, ja postepowałem dokładnie tak jak to gościu opisał z tym total comanderem (sorki, ale w tej dziedzinie jestem TOTAL LAIK,) i zessałem zarówno gwiezdnego jak i odkrywców.
ssało mi 16 kb/s więc kiepsko szło, ale poszło.
nie próbowałem ssać dwócz rzeczy na raz tak jak radził.
acha, tobie pewnie chodzi o ten tekst "tutaj", że niby z jakiegoś linka można wziąść, to z tego skrótu faktycznie nic nie poszło,
ale z comandera jak najbardziej (to tam gdzie piszą o "hoście", haśle i loginie "encore" itp.
sorry że nie dokładnie tłumacze ale "jezdem w terenie"

ssało mi 16 kb/s więc kiepsko szło, ale poszło.
nie próbowałem ssać dwócz rzeczy na raz tak jak radził.
acha, tobie pewnie chodzi o ten tekst "tutaj", że niby z jakiegoś linka można wziąść, to z tego skrótu faktycznie nic nie poszło,
ale z comandera jak najbardziej (to tam gdzie piszą o "hoście", haśle i loginie "encore" itp.
sorry że nie dokładnie tłumacze ale "jezdem w terenie"

[ external image ]
[ external image ]
-
-
http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtop ... 47#1003047sonen wrote:UWAGA!
ISTNIEJE W NECIE WERSJA GWIEZDEGO KUPCA ON LINE!!!
POSZUKAJCIE A ZNAJDZIECIE.
myślę że tutaj...

a propo.. grał w to ktoś w takiej wersji??
Last edited by DRACOOL on Fri, 3. Jun 05, 19:49, edited 1 time in total.
[ external image ]
[ external image ]
-
Rzućcie okiem na to: TU RZUCAĆ OKIEM, i na to: TU TEŻ RZUCAĆ OKIEM
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
No wreszcie wlazłem na tego ftp
I ściągnąłem gwiezdnego kupca 
Teraz ssam Magię i Miecz
Ściągnąłem sobie planszę z www.mim.prv.pl ale jest troszkę niezbyt dobrze zeskanowana (obcięte boki - jedna część o wiele jaśniejsza...) Dlatego zasysam teraz z tego ftepka - może będzie inna
btw nie miałem pojęcia że jest tyle dodatków robionych przez fanów
:D:D do MiM

Teraz ssam Magię i Miecz

Ściągnąłem sobie planszę z www.mim.prv.pl ale jest troszkę niezbyt dobrze zeskanowana (obcięte boki - jedna część o wiele jaśniejsza...) Dlatego zasysam teraz z tego ftepka - może będzie inna

btw nie miałem pojęcia że jest tyle dodatków robionych przez fanów

X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...