[OT] Planszówki

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

sonen
x2

[OT] Planszówki

Post by sonen »

Żeby nie robić w innych tematach bałaganu, zakładam osobny...

Stalovy, możesz chesz sie pozbyc balastu? Chętnei od Ciebie odkupię GK za jakąś symboliczna kwotę.

Tak w ogóle - kapitalna gra...

Pamiętam jeszcze Odkrywcy nowych światów, Labirynt...frima która to wydawała nazywała się Encore, niestety już nie istnieje, miałem gdzies wywiad z właścicielem tej firmy, wkleję go za jakis czas
Last edited by sonen on Thu, 2. Jun 05, 14:06, edited 1 time in total.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

może zmiana tematu na planszówki ogólnie??
a w temacie..ech ale się wtedy marzyło o pograniu w coś takiego na kompie
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Labirynt - zajefista gra! Odkrywcy Nowych Światów - jeszcze lepsze!! BTW, dzięki wielkie za przypomnienie mi tych wszystkich tytułów - teraz wiem, dokąd skieruję pierwsze kroki, gdy będę odwiedzał dom rodzinny. Acha, nie ma możliwości, żebym odsprzedał te gry... :/ Sorki...! Za dużo wspomnień, rozumiesz. :roll: Takie rzeczy to bynajmniej nie balast! To super fajna sprawa - nie miałem kompa (zresztą kto go wtedy miał), więc z kolegami graliśmy w te planszówki... Wojny Napoleońskie... Magia i Miecz (przeważnie; miałem do tego z 6 dodatków!)... później kolega sprowadził z dojczów Warhammera (RPG)... ehh, to były czasy! :)

EDIT: No i faktycznie można by zmienić temat wątku na przykład na "Planszówki"...
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

LABIRYNT owszem pamiętam, właściwie RPG jak sie patrzy.
Natomiast z Odkrywców kojarze już tylko nazwę...(nie pamiętam o co chodziło)
w Magię siadało się w ośmiu,czy dziewięciu rozkładało te wszystkie plansze i dawaj :D :D Wróżka,Troll(czy coś takiego, w każdym razie wielkie i silne :D )
w WARHAMMER-a grałem już w polskim wydaniu,później trochę w system bitewny :twisted: (UNDEAD rules).
do niedawna moja armia z Arkhamem w rydwanie i smokiem stała sobie na półce :lol:
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
sonen
x2

Post by sonen »

1. Na Allegro można kupic czasami planszówki z firmy Encore, Gwoezdy Kupiec kosztuje 35zł + koszt przesyłki :P

2. W wyszukiwarce mozna znaleźć stronę z której ściagniecie skany w/w gierek, a także wielu innych, np. Wojna o pierścień
nairamkai
x4

Post by nairamkai »

pamietam jak sciagnalem pierwszego w Grudziadzu warhammera... dwa miesiace najwieksza ksiegarnia stutysiecznego miasta polowala na egzemplarz dla mnie :)
sonen
x2

Post by sonen »

wydaje mi się że Gwiezdy kupiec, to kapitalny pomysł na X3 (X4?), co o tym sadzicie?
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Ja też miałem komplet Magii i Miecza ale spalił się po p...... a moi terminatorzy z warhammera 40000 kurzą się gdzieś w szafie a Karl Franz ze swoim gryfem gdzieś tajemniczo zniknął w piwnicy :D (może to chce ktoś kupić?). Grało się super szczególnie w bitewniaki na działki/łyki za straconą figurkę :lol: . Ech to były ciężkie boje......
In the grim darkness of the far future, there is only war...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

wydaje mi się że Gwiezdy kupiec, to kapitalny pomysł na X3 (X4?), co o tym sadzicie?
oczywiście, tam było prawie wszystko dobrze opracowane, tylko na mniejszą skale.
ale zasady sprawdziłyby się bez problemu w świecieX :D
[ external image ]
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

sonen wrote:1. Na Allegro można kupic czasami planszówki z firmy Encore, Gwoezdy Kupiec kosztuje 35zł + koszt przesyłki :P

2. W wyszukiwarce mozna znaleźć stronę z której ściagniecie skany w/w gierek, a także wielu innych, np. Wojna o pierścień
a masz może sznureczek do takiej strony :gruebel:
może być na mail-a :roll:
znalazłem za to wersję on line: http://gilar.mogiel.net/gk/
:lol:
[ external image ]
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Też w większość tych girek pykałem z Warhammerem włącznie :lol:
Z niektórych nawet jeszcze coś pamiętam, np. z Magii i miecza; Gislan ty :rant: ... jedynka...
Zawsze to robił, bydlak, opadnięci przez zgraję stworów, wszystko zależy od walecznego krasnoluda... jedynka, jedynka... Jak ja go nienawidziłem!!!

Pozdrawiam

edit JA: pamięć wraca powoli, właśnie sobie przypomniałem, że wyżej opisane zdarzenia miały miejsce w grze pt. Labirynt...
Last edited by Jones Abrahams on Thu, 2. Jun 05, 23:15, edited 2 times in total.
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Pociągłem sobie Odkrywców i Gwiezdnego.......
Kuurcze, to tak jakbym wczoraj w to grał...
dopiero jak przeczytałem 2 zdania z opisu Odkrywców przypomniałem sobie ile czasu nad nią siedziałem.....ECHHH :D :D
[ external image ]
Wou
x4

Post by Wou »

Ładny zbieg okoliczności...
W sobote odkurzyłem Magię i Miecz. Z paroma kolegamii i butelką czegoś mocniejszego wciąga aż rana. Tylko dlaczego trafiłem najgorszą postać (satyra) ? :).
Nie ma co dużo mówić, w planszówkach drzemie siła o jakiej by sie nawet nie śniło siedząc przed komputerem.
Image
Kerrick
x2

Post by Kerrick »

Hehe, oj gralo sie, gralo.... U mnie oprocz M&M kurzy sie "Obcy" i "Odkrywcy".
Encore wydawalo tez takie male podrozne gierki. Jedna z nich mialem, nie pamietam jak sie dokladnie nazywala, cos o gwiezdnej bitwie czy cos, mozna bylo zdobywac planety i budowac statki wlasnej konstrukcji...
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Dracool --> skąd zassałeś? Znalazłem stronkę ze skanami i niby można zassać z ftp ale nie działa...
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

nooo, ja postepowałem dokładnie tak jak to gościu opisał z tym total comanderem (sorki, ale w tej dziedzinie jestem TOTAL LAIK,) i zessałem zarówno gwiezdnego jak i odkrywców.
ssało mi 16 kb/s więc kiepsko szło, ale poszło.
nie próbowałem ssać dwócz rzeczy na raz tak jak radził.
acha, tobie pewnie chodzi o ten tekst "tutaj", że niby z jakiegoś linka można wziąść, to z tego skrótu faktycznie nic nie poszło,
ale z comandera jak najbardziej (to tam gdzie piszą o "hoście", haśle i loginie "encore" itp.
sorry że nie dokładnie tłumacze ale "jezdem w terenie" :D :D
[ external image ]
sonen
x2

Post by sonen »

UWAGA!

ISTNIEJE W NECIE WERSJA GWIEZDEGO KUPCA ON LINE!!!

POSZUKAJCIE A ZNAJDZIECIE. :wink:
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

sonen wrote:UWAGA!

ISTNIEJE W NECIE WERSJA GWIEZDEGO KUPCA ON LINE!!!

POSZUKAJCIE A ZNAJDZIECIE. :wink:
http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtop ... 47#1003047
myślę że tutaj... :D :D
a propo.. grał w to ktoś w takiej wersji??
Last edited by DRACOOL on Fri, 3. Jun 05, 19:49, edited 1 time in total.
[ external image ]
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Rzućcie okiem na to: TU RZUCAĆ OKIEM, i na to: TU TEŻ RZUCAĆ OKIEM
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

No wreszcie wlazłem na tego ftp :D I ściągnąłem gwiezdnego kupca :D
Teraz ssam Magię i Miecz :D
Ściągnąłem sobie planszę z www.mim.prv.pl ale jest troszkę niezbyt dobrze zeskanowana (obcięte boki - jedna część o wiele jaśniejsza...) Dlatego zasysam teraz z tego ftepka - może będzie inna :D
btw nie miałem pojęcia że jest tyle dodatków robionych przez fanów :D:D:D do MiM
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”