Drugorzedny surowiec w fabrykach
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Drugorzedny surowiec w fabrykach
Pytanie jest takie - jak mozna ustawic w swojej fabryce drugorzedny surowiec? W obcych fabrykach cos takiego jest a ja jakos nie mam takiej mozliwosci...
-
surowce drugorzędne są tylko dla komputera, graczowi do niczego nie potrzebne w stacjachPytanie jest takie - jak mozna ustawic w swojej fabryce drugorzedny surowiec? W obcych fabrykach cos takiego jest a ja jakos nie mam takiej mozliwosci...

X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
-
-
to by ci tylko bardziej pokomplikowało życieDzieki za odpowiedz, ale mimo to szkoda ze nie ma takiej mozliwosci

dodatkowe surowce powodują dla gracza głównie zwiększenie możliwości handlu( w pewnym ograniczonym zakresie)
Wprowadzenie ich do gry po stronie gracza zmusiłoby cię do przeznaczenia dodatkowych jednostek do zaopatrywawnia fabryk, bądż spowolniło produkcję (te same statki musiałyby wykonać więcej wylotów na jeden cykl)
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
Przecież gdy ma się zainstalowany na statku system BHP to jeden taki wystarczy do zaopatrywania fabryki + sprzedaży produktu? Poza tym dodatkowe surowce przyspieszają produkcję, więc o jakim spowolnieniu mówimy? Według mnie BonusPack wyeliminował powód, dla którego gracz został pozbawiony dodatkowych surowców w swoich fabrykach. Jak wcześniej pisałem:DRACOOL wrote:Wprowadzenie ich do gry po stronie gracza zmusiłoby cię do przeznaczenia dodatkowych jednostek do zaopatrywawnia fabryk, bądż spowolniło produkcję (te same statki musiałyby wykonać więcej wylotów na jeden cykl)
Z BonusPack'iem wszystko byłoby płynne, nie byłoby przestojów lub sytuacji, w której wszystkie fabryki byłyby zaopatrzone "na maxa", przynajmniej tak mi się wydaje...Drugorzędne surowce utrzymują ekonomię gry na jako takim poziomie
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
Wsumie muszę ci jednak przyznać rację na początku byłoby na pewno gorzej, ale później przy zaawansowanym poxiomie BPH ten jeden kurs więcej pewnie nie sprawiał by kłopotu(załatwił by to "po drodze"), a przyspieszenie produkcji zwiększyłoby na pewno OBROTYStalovy wrote:Przecież gdy ma się zainstalowany na statku system BHP to jeden taki wystarczy do zaopatrywania fabryki + sprzedaży produktu? Poza tym dodatkowe surowce przyspieszają produkcję, więc o jakim spowolnieniu mówimy? Według mnie BonusPack wyeliminował powód, dla którego gracz został pozbawiony dodatkowych surowców w swoich fabrykach. Jak wcześniej pisałem:DRACOOL wrote:Wprowadzenie ich do gry po stronie gracza zmusiłoby cię do przeznaczenia dodatkowych jednostek do zaopatrywawnia fabryk, bądż spowolniło produkcję (te same statki musiałyby wykonać więcej wylotów na jeden cykl)Z BonusPack'iem wszystko byłoby płynne, nie byłoby przestojów lub sytuacji, w której wszystkie fabryki byłyby zaopatrzone "na maxa", przynajmniej tak mi się wydaje...Drugorzędne surowce utrzymują ekonomię gry na jako takim poziomie
[ external image ]
[ external image ]
-
-
domyśliłeś się...no nie a myślałem że sssię dobrze massskujęEh, ci Teladianie...

[ external image ]
[ external image ]