Drugorzedny surowiec w fabrykach

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Algeroth
x3tc

Drugorzedny surowiec w fabrykach

Post by Algeroth »

Pytanie jest takie - jak mozna ustawic w swojej fabryce drugorzedny surowiec? W obcych fabrykach cos takiego jest a ja jakos nie mam takiej mozliwosci...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Pytanie jest takie - jak mozna ustawic w swojej fabryce drugorzedny surowiec? W obcych fabrykach cos takiego jest a ja jakos nie mam takiej mozliwosci...
surowce drugorzędne są tylko dla komputera, graczowi do niczego nie potrzebne w stacjach :) (i całe szczęście :D )
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Drugorzędne surowce utrzymują ekonomię gry na jako takim poziomie, a poza tym przyspieszają produkcję (oczywiście tylko w fabrykach komputera).
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Algeroth
x3tc

Post by Algeroth »

Dzieki za odpowiedz, ale mimo to szkoda ze nie ma takiej mozliwosci
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Dzieki za odpowiedz, ale mimo to szkoda ze nie ma takiej mozliwosci
to by ci tylko bardziej pokomplikowało życie :D
dodatkowe surowce powodują dla gracza głównie zwiększenie możliwości handlu( w pewnym ograniczonym zakresie)
Wprowadzenie ich do gry po stronie gracza zmusiłoby cię do przeznaczenia dodatkowych jednostek do zaopatrywawnia fabryk, bądż spowolniło produkcję (te same statki musiałyby wykonać więcej wylotów na jeden cykl)
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

DRACOOL wrote:Wprowadzenie ich do gry po stronie gracza zmusiłoby cię do przeznaczenia dodatkowych jednostek do zaopatrywawnia fabryk, bądż spowolniło produkcję (te same statki musiałyby wykonać więcej wylotów na jeden cykl)
Przecież gdy ma się zainstalowany na statku system BHP to jeden taki wystarczy do zaopatrywania fabryki + sprzedaży produktu? Poza tym dodatkowe surowce przyspieszają produkcję, więc o jakim spowolnieniu mówimy? Według mnie BonusPack wyeliminował powód, dla którego gracz został pozbawiony dodatkowych surowców w swoich fabrykach. Jak wcześniej pisałem:
Drugorzędne surowce utrzymują ekonomię gry na jako takim poziomie
Z BonusPack'iem wszystko byłoby płynne, nie byłoby przestojów lub sytuacji, w której wszystkie fabryki byłyby zaopatrzone "na maxa", przynajmniej tak mi się wydaje...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Stalovy wrote:
DRACOOL wrote:Wprowadzenie ich do gry po stronie gracza zmusiłoby cię do przeznaczenia dodatkowych jednostek do zaopatrywawnia fabryk, bądż spowolniło produkcję (te same statki musiałyby wykonać więcej wylotów na jeden cykl)
Przecież gdy ma się zainstalowany na statku system BHP to jeden taki wystarczy do zaopatrywania fabryki + sprzedaży produktu? Poza tym dodatkowe surowce przyspieszają produkcję, więc o jakim spowolnieniu mówimy? Według mnie BonusPack wyeliminował powód, dla którego gracz został pozbawiony dodatkowych surowców w swoich fabrykach. Jak wcześniej pisałem:
Drugorzędne surowce utrzymują ekonomię gry na jako takim poziomie
Z BonusPack'iem wszystko byłoby płynne, nie byłoby przestojów lub sytuacji, w której wszystkie fabryki byłyby zaopatrzone "na maxa", przynajmniej tak mi się wydaje...
Wsumie muszę ci jednak przyznać rację na początku byłoby na pewno gorzej, ale później przy zaawansowanym poxiomie BPH ten jeden kurs więcej pewnie nie sprawiał by kłopotu(załatwił by to "po drodze"), a przyspieszenie produkcji zwiększyłoby na pewno OBROTY
[ external image ]
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

DRACOOL wrote:/CIACH/ a przyspieszenie produkcji zwiększyłoby na pewno OBROTY
Eh, ci Teladianie... ;)
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Eh, ci Teladianie...
domyśliłeś się...no nie a myślałem że sssię dobrze massskuję :D :D
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”