Lokalizowanie walki w sektorze - jak?!?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Stalovy
x2

Lokalizowanie walki w sektorze - jak?!?

Post by Stalovy »

Czy ktoś wie, jak po odgłosach walki namierzyć ją w sektorze? Latam Odkrywcą i 'poluję' na towarki pozostałe po wybuchnietych statkach, ale wiecie, jak to jest z Duplexem w MWM... ciężko cokolwiek namierzyć. Często słyszę, że ktoś kogoś właśnie gromi, potem słychać wybuch, ale gdzie to się dzieje/stało?!? Mam głośniki 4.1, więc od biedy potrafię ustawić nos statku w kierunku bitwy/walki, ale powiększając obraz (Podsystem Wzmacniania Obrazu) nie potrafię już namierzyć walczących statków. Anybody help mi?
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Nie wydaje mi się byś dał radę namierzyć awanturkę na słuch :wink:
Czasem zresztą to kit jakiś chyba, latam z tryplem :D , słyszę bójkę i nic. Może w MWM zawsze jak słychać to rzeczywiście się leją, ale w czystym X często były to zmyły, może duchy minionych walk?

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

A jaką masz rozdzielczość ekranu? Bo sądzę, że im większa, tym gorzej :P. Poza tym musisz szybko zarobić na M3 i kupić sobie Triplex :lol:...

- Pozdro
- Neiklot
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

1280x1024x32 - najczęściej. Czasem zmieniam z 32bit na 16bit, a jak naprawdę skacze to ustawiam rozdziałkę 1024x768.

JA -> akurat w tym sektorze toczy się walka, wiem, bo sam ją zainicjowałem :twisted: drażniąc się z piratami. Po prostu tarcze 3MW, które mam na Odkrywcy, są za słabe na dłuższe konfrontacje z Orinoko i dwoma Mandalejami (nie liczę dwóch Statków Pirackich, które są za wolne). Musiałem salwować się ucieczką do Rolk's FAte, aby glonojady (bez urazy, Marcyś! ;) ) naprawiły mi kadłub, a jak wróciłem do sektora, to walka przeniosła się w inny rejon... ale wciąż ją słychać.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ

Return to “Polskie / Polish X-Forum”