Baza Piracka

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

BQB
x2

Baza Piracka

Post by BQB »

Z tego co wiem, to baza piracka się "odradza", ale gdzie, bo poszukuję bazy w okolicach ore belt i nic nie mogę znaleść a wcześniej wytłukłem chyba wszystko. Baza jest mi potrzebna, bo stacja handlowa w ore belt się na mnie obraziła.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Chyba losowo... Musisz tłuc bazy tak długo, aż któraś respawnuje sięw okolicach Pasa Rudy.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Vill
x2

Post by Vill »

A pierwszą zatłukłeś? Jak zrespawnuje to raczej w starej kokolicy - pioruński kawał za północną bramą.
Temporalily suspended in a time lapse...
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

U mnie baza jest hen daleko za pasem asteroid. Jak ci się odnowi to wybij sobie do niej tunel satelitami.
BTW. Brakuje mi możliwości rozkładania w sektorach własnych boi pozycyjnych.
BQB
x2

Post by BQB »

No to znalazłem w Elena's Fortune, daleko za północną bramą, co śmieszniejsze nawet graviradar jej nie wykrył, chociaż ja ją widziałem, po namierzeniu, była w odległości około 10 km i dopiero wtedy graviradar załapał.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Zaiste dziwne i niepokojące jest działanie Graviradaru... ;)
Vill
x2

Post by Vill »

Pewnie składany był na Białorusi i mu w transponder piraccy agenci róznych robali nawkładali :wink:
Temporalily suspended in a time lapse...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

tak poza tym, dlaczego do cho...y te pirackie bazy są takie pochowane, jeżeli i tak nic w nich nie ma ciekawego? (tzn wystarczy odwiedzić 1 czy 2 i tyle). - miało by to sens, gdyby w każdej bazie byłaby np. jakaś pula zadań extra, przypisana do niej lub jakieś specjale bonusy(np. zlecenia dostarczenia w konkretne miejsca "specjalnych towarów" na zasadzie kontraktu- coś jak u JABBY dla HANA SOLO, odpowiednio opłacane, i w razie czego również karane (w przypadku konfiskaty ładunku, zwlekania z rozliczeniem i itp.
"klany pirackie powinny wejść jako oficjalny dodatek do X2
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Stacje są schowane, gdyż normalne rasy je atakują, gdy te są w zasięgu gravidaru.
Foaloke
x2

Post by Foaloke »

Piraci jako konkretny klan w stylu Yakuzy mają wejść w X3, a bazy pirackie istnieją chyba przede wszystkim po to, żeby handel wódką i zielem się nie załamał :D. Byłbym zapomniał, są też niezłym sposobem na zarobkowanie (bo statki można przejąć) i polepszenie swojego rankingu (rozwalenie bazy daje naprawdę niezłą ilość punktów (exp?)).
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Foaloke wrote:/CIACH/ są też niezłym sposobem na zarobkowanie (bo statki można przejąć) /CIACHO/
Właśnie! Co mnie wkurza to to, że przed przejęciem takiego statku pirackiego przeskanuję mu ładownię, zobaczę że ma trochę, powiedzmy, ziela marzeń, a po przejęciu w ładowni pusto!! :shock: Nie wyrzucił towarów, bo żaden kontener się w kosmosie nie tłucze. To co on z tym zrobił?! Zeżarł??? :o
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

eeee.....noooo....a jak myślisz, co się stanie gdy zaczniesz trafiać w kadłub takiego stateczku wyposażonego w ładownie(tam w opisie gdzieś pisze, że ładownie mają jakąś kompresje przestrzenną, czy cóś), myślisz, że po trafieniu w taką "skompresopwaną" ładownie towary zaczną się wysypywać?
ja myśle, że jak się ich wcześniej nie "zdekompresuję" to szlag je trafia :D
co innego , jak klient się wystraszy ostrzału i sam wyrzuca (świadomie) na podpuchę (a nuż sie załapiesz i mu odpuścisz) :D :D
pozdro...
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Foaloke
x2

Post by Foaloke »

No wiesz, on na pewno upycha ten towar, który zajmuje całą ładownię w statku, w kieszenie skafandra :D. Miałby zostawić tyle ziela? Biorąc pod uwagę jaki skafander jest "szybki" to zdąży je wypalić w trakcie lotu do stacji :D.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Nie. Poprostu ziółko rozwala się podczas ataku 8)
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Tak a propo bazy pirackiej.
po dodaniu jej jako towar do stoczni kosztuje trochę ponad sto "baniek".
ciekawe, co w zamia oferuje?. :D :D
[ external image ]
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

DRACOOL wrote:Tak a propo bazy pirackiej.
Usługi hackerów.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Stalovy wrote:
DRACOOL wrote:Tak a propo bazy pirackiej.
Usługi hackerów.
myślisz, że jak ją sobie kupie za te sto baniek z hakiem to w opcjach bazy będe miał usługi hakerów??
Bo wydawało mi się, że te usługi dostępne są z BBS, a w stacjach gracza nie ma BBS-ów(co w sumie dziwi)
[ external image ]
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Usługi hackerów dla komputera. :D ;) :D
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

:?: :roll:
:headbang: :headbang: :headbang: :headbang: zaćmienie :D
[ external image ]
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

eeeee ... dokrorki, jeśli ktoś kupi sobie taką baze piracką , i ją później sobie gdzieś postawi to go szlag trafi, że wydał tyle kasy :headbang:
natomiast te dodane do stoczni stację po zakupie działają normalnie :D
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”