Poddaję się... Parę pytań.

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

rufcio
x2

Poddaję się... Parę pytań.

Post by rufcio »

Noob wita was wszystkich :)

1. Doszedłem już prawie do końca części fabularnej X2. Ostatnia misja w Omicron Lyrae. I mam wielki problem. Po rozwaleniu wszystkich małych Khaków dostaje info od szefa że muszę (chyba) przechwycić mojego staruszka (pokazuje mi mały punkt w centralnej częśći MS. Problem w tym, że ten punkt cały czas się obraca wokół matki. No i jeszcze moja kochana Saya tam lata :P. No i nie wiem co mam zrobic. Zawsze pakuje się tam moim Argon Centaur'em, podczas gdy ok 50 statków typu Nova L lub Mamba L robią kaszanę z każdym malutkim Khakiem. Pytanie jest takie: co mam zrobić? Czym wlecieć(jakim statkiem, może Centaur jest za duży?), jak wlecieć, gdzie wlecieć, w co strzelać?? Przewertowałem całe forum, nie ma nic o tym.

2.Kiedy zblizam się do środka matki ilość FPS-ów maleje do 2-3/sek :/. Czy to dlatego, że w systemie znajduje sie ok 50 moich statków?:D GF 4 MX 64MB :(

3. Czy możliwe jest przerzucanie rzeczy z jednego statku na drugi? I jeśli tak to jak? Ja zawsze wyrzucam jako cargo i podnoszę drugim statkiem :P

4. Czy możliwe jest używanie Dżampdrajwa na statkach, w których się nie znajdujemy? Jeśli tak to jak to robić?

Thx :)
BQB
x2

Post by BQB »

Proponowałbym najpierw zarejestrować swoją kopię gry. Nikt co prawda Ci tego nie narzuca, ale my bardzo cenimy czas autorów gry, oraz tłumaczy i nie lubimy piratów. Więc jeśli nim nie jesteś, to rejestrując grę, masz większe prawdopodobieństwo, że ktoś pomoże. Jeśli nie, to masz małe szanse na otrzymanie odpowiedzi na swoje pytanie.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Z przyjemnością Ci pomożemy, ale...
Taki drobiazg; to Twój trzeci post, a znaczka nie ma... Pewnie przez zapomnienie, ale zrób nam proszę grzeczność i zarejestruj się, OK?
A wówczas nasza sekretna wiedza stanie przed Tobą otworem :wink:

Pozdrawiam

Edit JA: BQB byłeś jak zwykle czujny szybki :)
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Widzicie? Rzeście spłoszyli chłopaka. :P Może kiedyś wróci?
rufcio
x2

Post by rufcio »

Hehe nikt nie wystraszył chłopaka, po prostu grę dostałem jako dodatek do nowej karty graficznej, oczywiście bez tego kodu. Ale spoko juz wystąpiłem do producenta karty o przesłanie takowego :) . Skoro nie odpowiecie bez "ptaszka" to sie pomęcze... Heh :) Pozdrawiam
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

oki, poczekamy aż zarejesrujesz grę, wtedy odpowiemy
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Z tym czy dostaniesz taki kod ro możesz mieć problem :P Producenci kart zazwyczaj niedbają o te gry które wrzucają :P No ale może ci się uda ...
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Kod zawarty jest w zestawie "KOD RESCURE KIT" dostępnym w sklepie za 50 zł :P
A tak na serio: Racja, jest to chwyt na zasadzie: O HL2 GRATIS!!! ale oszczędność!
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

mała ciekawostka looknijcie co pojawiło się na forum Gamara :P
http://www.x2.mpn.pl/forum/viewtopic.php?t=351
Kajdorf
x4

Post by Kajdorf »

Skoro jest topic pare pytań to skorzystam i ja:
1. dlaczego moje statki nie zabierają surowców z moich fabryk tylko siedzą jak dzięcioły, mam w jednym sektorze mięso heltów i fabryke oleju, i porażka :( z oleju nie leca po mięso :evil:
2. czemu fabuła jest taka krótka? ;)
Spoiler
Show
po pogrzebie koniec fabuły, dostałem tylko namiar na krzaków lecę na misje ksenońskie zarobić troche kasy
Fenek
x2

Post by Fenek »

A jakie masz ceny w obu fabrykach ceny mięsa? Ile masz pieniędzy w nich? Z jakiej skryptów korzystasz? :P
X2 1.4 PL+Bonus pack+Burianek's Laser / Economy Rebalance
Kajdorf
x4

Post by Kajdorf »

Ceny mam ustawione ne średnie, korzystam z BPH i SZSdeluxe, hmm spróbuję zamknąc fabrykę dla obcych i obniże jeszcze ceny, zobaczę co z tego wyjdzie, już mała podpowiedz jest może faktycznie to z tym problem
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Jeśli chcesz by Twoje statki kupowały w Twoich fabrykach:
Ceny zakupu muszą być wyższe od cen sprzedaży (oczywistość). Ponadto ustaw sobie rzeczywiście nie wpuszczanie obcych i najlepiej niskie ceny lub zerowe skoki dla kupujących, by nie latali w inne miejsca. I koniecznie przelicz sobie opłacalność tego typu działań, oraz kontroluj od czasu do czasu fabrykę dostawcę, bo może szybko zabraknąć jej pieniędzy.

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...

Post by Deleted User »

a jezeli ma sie takich fabryk powyzej 1200 ? :D
jest niemaly problem , zwlaszcza ze zaczyna mi kasy brakowac i nie mam czasu (min 3-4 godziny) na sprawdzenie tego całego talatajstwa.
musze odbic omicron lyare od xenonkow :D

pytanie: jak zniszczć kilka niepotrzebnych/zawadzających fabryk naraz/w jak najkrótszym czasie?

Edit: 3-4 godziny sprawdzalem juz 294 , a reszta stoi i nic nie robi (tzn reszta fabryk)
Fenek
x2

Post by Fenek »

:o

Jakiego ty masz kompa, który jest w stanie to udźwignąć? :o

A ja się cieszyłem, że mam 5 fabryk, wysiadam :D

A na serio to poszukaj w dziale modów, może jest jakiś skrypt do zarządzania taką masą fabryk,
X2 1.4 PL+Bonus pack+Burianek's Laser / Economy Rebalance

Post by Deleted User »

kompa mam takiego sobie , wiec siedze prawie ciagle w sektoze krzakow ( jeden z 5 rodzimych , malo stacji , duuuzo uzbrojenia ) a dokladnie w stacji - HQ (stacja zaopatrzeniowa , ochrona-100 [chyba] dział laserowych , 3 odyse elity i takie tam) i obserwuje poszczególne wydarzenia z kamer satelitów itd.
i sie wogole nie ruszam z miejsca i jak ladnie chodzi :wink:
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Takiego sobie...? :shock: Co to za konfig "taki sobie" który ci ciągnie ponad 1200 fabryk...?? :o Ja mając bodajże 5 czy 6 fabryk zauważyłem znaczny spadek prędkości gry... a mam Athlon'a 1700+ przetaktowanego na 1833 MHz (oryginalnie ma chyba coś koło 1400 MHz).
Odnośnie szybkiego miszczenia fabryk - albo jakiś M0/M1 albo 3xGFU Alfa na Persie. Szybka metoda, ale i tak niszczysz tylko jedną na raz.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
BQB
x2

Post by BQB »

Stalovy, a szybciej niszczy niż Rybołów z dwoma GFU Beta albo Gamma (nie pamiętam, bo ciągle czekam na grafikę i nie mam jak sprawdzić, a na Trident 4MB to nawet X2 nie powie cześć).
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Szybciej. Jest szybszy, to szybciej niszczy, hehe! xD
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ

Post by Deleted User »

Ja mam 1700 mgh , radka 9500 pro i wszystko chodzi cacy jak sie nie ruszam z sektora kahakow. Poza tym rady czytam w wielu czasopismach o technice kompa , korzystam z tego i chodzi pieknie. Myśle ze problem tkwi właśnie w skoordynowaniu pracy procka i karty , bo u mnie ten system zaimplementowany jest. Włączyłem go jakies 3 lata temu i nadal działa. Ale karta często sie przegrzewa :D . W najmniej spodziewanej chwili. :lol:
Powtarzam : nie ruszam sie ze stacji , a system koordynacji tzn zwiekszanie i zmniejszanie wydajności procka i karty w zal. od uzywania kompa (oczywiscie automatycznie) , działa dobrze , chociarz przyznaje że czasami (rzadko ale jednak) komp mi zwalnia. Bez powodu.

a na M0 mnie chwilowo nie stać :wink:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”