Witka po przerwie.
Ja też zdanie na temat:
Dla mnie są dwie możliwości, albo spolszczenie pełne, albo wcale. Mnie z kolei rozbraja własnie dysonans pomiędzy gadkami, a napisami. Muszę naraz myśleć w dwóch językach to meczy. I bardziej skłaniam się do wersji full angielskiej - bynajmniej nie będzie opóźnień w patchach, kombinowania z modami. Strasznie mnie to wkurzało.
Oczywiście nie upieram się, ale z całym szacunkiem dla Ciebie Sau i Marcy'ego pierwotne tłumaczenie (przed patchami) miąło parę baboli. Teraz pewnie też nie wszystkie zostały wyeliminowane. Chodzi mi o opieszałość z jaką Play wszystko robił, to przekładało się moim zdaniem na to jak Egosoft potraktował Polską wersję. Dobrze że ktoś

coś działał bo bonus packa byśmy do dzisiaj nie mieli.
A co do ceny na poziomie europejskim, hmmm. No trudno - wolę drogą, ale dobrą grę (z patchami na bieżąco), niż nieco tańszego połamańca którego chwilami nie idzie zrozumieć.
Chyba że zrobią tak jak stało się z X2 (sami wydali NoCD aby mogli grać posiadacze Win64 (nie działa na nim zabezpieczenie Starforce)) więc kupie polską wersję, aby z netu ściągnąć angielskiego pirata i zainstalować Egosoftowski NoCD.
A swoją drogą dalej czuję się oszukany nie wydaniem The return. Patrząc w ten sposób jaki przedstawili to twórcy należało nie wydawać X2 (teraz przejżałem na oczy i widzę ilu programistycznej fuszerki jest w grze).