Ciekawostki z MOD'owej sceny.

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Tadeus1
x2

Ciekawostki z MOD'owej sceny.

Post by Tadeus1 »

Ostatnio troche pogrzebalem po zagranicznych forach i znalazlem pare perelek do ktorych ciezko jest sie dokopac, a ktore z pewnoscia zainteresowac moga fanow X2. Nie kazdy ma czas by tyle grzebac a niektore rzeczy naprawde warto zobaczyc/wyprobowac

Pierwsze to przelom niemieckiej ekipy, ktorej udalo sie stworzyc statek po ktorym faktycznie mozemy sie "przechadzac", pojedyncze pokoje posiadaja nawet ruchome elementy. Niestety przyznac trzeba ze sam model statku jest bardzo sredni, wnetrza czesciowo calkiem ladne (szczegolnie animacje w barku) ale sam pomysl jest rewelacyjny i przelomowy.. Mozliwe ze w przyszlych wydaniach X cos takiego zobaczymy na bardziej profesjonalnym poziomie
Zapraszam na strone ze screenami :

http://startrekmarc.st.funpic.de/x2/Screens02.html

[mozliwe ze link nie bedzie dlugo aktualny, wiec ogladac poki mozna bez sciagania!]

Nastepne to BEAM MOD
Naprawde niesamowity dodatek modyfikujacy spora czesc broni w X2
Glowna zmiana jednak sa dziala niszczycieli, zamienione w smiercionosne i zapierajace dech w piersiach wiazki energi (kyony to przy tym nic)
Procz tego mod dodaje pelno pieknych nowych statkow w tym M0 Xenonow bedace wyzwaniem nawet dla baaaardzo poteznej floty gracza i nowa bron do khaackiego M1 - Holocaust Beam.. niszczaca statki wroga doslownie w sekundy. [aktualnie najbardziej popularny mod procz Terradine] - polecany znudzonym graczom, ktorzy do tej pory nie mieli co robic ze swoimi flotami. Teraz jeden Khaacki m1 moze rozwalic ich polowe , jeszcze zanim do niego doleca! :) [Screeny w linku]

http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtop ... 20&start=0

Nastepne to zestaw alternatywnych teksturek i modyfikacji statkow.
Niektore calkiem przelomowe i ponoc wzorowane na serii Babylon 5
Argoni i Boronowie od teraz maja organiczne powloki statkow! :)

http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtop ... sc&start=0

To tyle na dzisiaj, milego ogladania :)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

I co, można, jak się chce, co nie? Pewnie na planetach też się da wylądować. ;)
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
xor
x2

Post by xor »

No, zainstaluje sobie tego beam-moda. Ale juz po screenach widze, ze razcej zostalo to zaimplementowane nienajlepiej, choc mam nadzieje, ze sie cholernie myle... ;) Eh, gdyby tak byl jak we Freespace... :(
Ale i tak wielkie brawa dla autorow moda !
Tadeus1
x2

Post by Tadeus1 »

Xor jak potestujesz troche to daj znac jak to wyglada.
Z tego co widze w topicu moda to ludziom sie bardzo podoba.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Beam Mod zapowiada sie super! Jesli ktos martwil sie, co zrobic z forsa z misji xenonskich... teraz bedzie ja mogl wydac na regularne wymiany niszczycieli :P Sciagam moda na wieczor ;)

Niestety, ten drugi Darkworrior ma topic po niemiecku, wiec ja wymiekam.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Beamy? Jeehaww!!! Chociaż wątpie, czy będą podobne do tych freespacowych. Tam były nieodzownym budulcem klimatu. Ten przeraźliwy dźwięk ładowania i "nie we mnie! nie we mnie!" podczas walki, nie da się tego skopiować! Na 100% się na tym wzorowali sądząc po typach tych giwer tj.Ant-Capital, Anti-Fighter. No i to że tamte były wielkimi snopami czystej energii, a tu? Jakieś zmutowane kyonki. Jak będę miał nową kartę to sam się za jakiegoś własnego moda weznę, bo 3dStudio tylko miejsce na dysku zajmuje, a tak się do czegoś przyda. :P :P
Kris Maloni
x3tc

Post by Kris Maloni »

No fajnie są mody i inne temu podobne,jak dla mnie na początek przydała by się możliwość edytowania parametrów podstawowych statkówm.W grze Frontier jesze za czasów Amigi sprawa była prosta ale w X2 to ni wim jak do sprawy podejść :twisted: Więc jakby ktoś przypadkiem się gdzieś natkną na jakąś wzmiankę na ten temat to prosze o wiadomość.W zupełności starczy edit pojemność ładowni i predkość.
Kane_Edain
x2

Post by Kane_Edain »

hmmm... wygląda to rzeczywiście niczego sobie...
zobaczymy, jak to wyjdzie "w praniu" :D
Okazja!!! Wynajmę swoją flotę pancerników do działań stabilizacyjnych w dowolnym sektorze. Niedrogo...
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Chyba cieńko. Orginalne Freespacewe Beamy mały kilka metrów i kroiły t w co trafiały jak masło. :twisted: :twisted:

Cobaczcie sobie (Na creenie Kilometrowy statek jest cięty na wylot przez beama):

[ external image ]
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Fajne jest w tym modzie to, ze mozna pociagnac oryginalny watek z Julianem. Tyle, ze trzeba grac od poczatku - a ja juz nie mam do tego cierpliwosci. Beamy sa skuteczne i niszczycielskie, ale wizualnie wygladaja jak kyony, tylke ze maja rozne kolory. Niestety, mod nie dodaje oddzielnych plikow tekstowych, wiec wszystkie nazwy nowych broni (pewnie statkow tez) sa w polskiej wersji wyswietlane jako ReadTextXXXX.
To juz nie dla mnie. Wracam do starego dobrego MWM, ktore jest wielkie, piekne, zupelnie inne od oryginalu i nie krzaczy sie z nim.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”