Terradine MOD

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Tadeus1
x2

Terradine MOD

Post by Tadeus1 »

Chcialbym polecic wam moda ktorego wlasnie testuje i ktory bardzo przypadl mi do gustu. Mowa tu o Terradine. Zupelnie nowa mapka, rewolucyjny balans broni i statkow,nowa muzyka i dzwieki, znacznie szybsza i ciekawsza rozrywka, niebawem tez (jesli wierzyc autorowi) 15 nowych statkow (aktualnie sa tylko 2). Konczac z reklama przejde moze do konkretow :)
Mod jest ukonczony w jakichs 89%. Znaczy to tyle ze grac juz mozna i nie widac prawie bugow ale dojdzie jeszcze sporo funkcji w najblizszej przyszlosc.. m.in inteligentne klany piratow, ktore napadaja, lupia i z przyrostem gotowki dostaja coraz lepsze statki..
Pierwsze co rzuca sie w oczy to nowy wszechswiat.. kapitalne, pieknie zrobione sektory (imho ladniejsze niz w MWM, choc w wiekszosc duzo mniejsze..) i przy tym gra dziala duzo szybciej niz w oryginalnym wszechswiecie.. powiedzialbym nawet ze duzo duzo szybciej (widac autor wyeliminowal rozne lagujace elementy z mapki).
Nastepna i chyba najfajniejsza sprawa to walka i dzwieki..
Walka jest SUPER szybka.. predkosc statkow.. predkosc i sila laserow i rakiet.. wszystko dostalo takiego niesamowitego kopa, ze podczas walki czesto dostajemy doslownie zawalu :)
Do tego bardzo glosne i efektowne dzwieki pekania naszego kadluba i odbiajania sie laserow wroga o nasze tarcze (ktorych sila i predkosc regeneracji zostala mocno zmodyfikowana..)
Przy czym kopa dostaly tylko modele militarne.. statki cywilne (TL,TP,TS) maja standardowe predkosci, jednak przez zwiekszona moc i szybkosc laserow, nawet TS moze rozwalic tylna wiezyczka z dobrze dobrana bronia mala grupke M5..
Ogolnie nowy wszechswiat jest super szybki, super niebezpieczny i doskonaly dla kogos komu znudzilo sie normalne X2, mysle ze gdy autorzy dokoncza tego moda, bedzie mogl smialo konkurowac z MWM.. w sumie juz moze :)
A jedyne co mi nie dziala to nowe nazwy i opisy sektorow..
Mimo ze mapa jest w 100% nowa to dalej mam Paranid Prime itp..
ale w tej sprawie napisalem juz do autorow..

Tak wiec jak ktos chce potestowac to zapraszam tu do czytania :
http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?t=80648

i tu do sciagania
http://x.leetcode.net/terradine.php

[Warto sciagnac wersje z nowa muzyka 51MB..]

[A i ocywiscie zaczynamy jak z MWM.. wybrac Mod na poczatku i potem Wszechswiat z wlasnymi ustawieniami, nie mieszamy save'ow.. ta sama procedura..]
Tadeus1
x2

Post by Tadeus1 »

Dodam moze jeszcze, ze jesli ktos wczesniej gral w MWM i chcialby pogram w Terradine bez konfliktow to musi wywalic z katalogu scripts wszystko co dodal z MWM.. jest na to latwy sposob w Windowsie..
-wchodzimy do katalogu scripts w katalogu gry.. wylaczamy w nim "autorozmieszczanie"
-nastepnie wchodzimy do pliku z MWM.. wyszukujemy tam katalogu scripts.. zaznaczamy jego zawartosc i kopiujemy do scripts w katalogu X2
(gdy windows pyta sie nas czy chcemy zastapic, mowimy tak)
W ten sposob skrypty z MWM oddziela sie wizualnie od standardowych skryptow X2 (bez zadnej zmiany w samej zawartosci) i bedziemy je mogli szybko i bez problemu wywalic..

A i pare fajnych bajerow ktore moze kogos zacheca..

-dzialanie broni jest absolutnie zmienione. Dziala fotonowe to teraz prawdziwe dziala przeciwpancerne.. laduja sie dlugo ale zadaja ogromne obrazenia innym wielkim statkom i raczej niemozliwe jest trafienie nimi w mysliwiec wroga.. Za to dziala impulsowe alpha strzeleja jak z karabinu i bardzo efektywnie sciagaja mysliwce.. Do tego wielkie bojowe statki posiadaja czasem po 18 oslon 125MW, ktore jednak schodza bardzo szybko pod wplywem ostrzalu i regeneruja sie bardzo bardzo wolno..
Ahh to trzeba zobaczyc :)
-nastepna fajna sprawa sa wybuchy.. bywa ze sektory sa ogromne i stacje sa daleko poza bramami, mimo to gdy wlatujemy do sektora mozemy latwo poznac gdzie sie ktos bije.. podczas strzalu z laserow powstaje blysk ktory jest widoczny wiele kilometrow dalej.. wybuchy tez sa spektakularne.. :)
j77jack
x2

Post by j77jack »

Jak bedzie gotowy 100% chetnie zassam... brzmii ciekawie :twisted:
Chodzi na wersji 1.4pl+bonus pack+gonner mod??-- bez problemów??
Tadeus1
x2

Post by Tadeus1 »

Chodzi bez problemow na 1.4 + bonus pack.. z gonner modem nie testowalem choc mozliwe ze bedzie ta sama sytuacja co z MWM, ze trzeba bedzie na chwile wykopiowac pliki ze "scripts" zwiazane z gonerami. Ale to pare sekund zabawy..
Bez problemu po grze w terradine przywrocilem sobie savy normalne i z MWM.. zadnych konfliktow u mnie..

Moze przytocze jedna z wielu fajnych sytuacji ktore sprawily ze polubilem tego moda:

Latam juz druga godzine w moim ukochanym podrasowanym Buzzardzie (ktorego dostajemy juz na poczatku by przezyc pierwsze minuty rozgrywki). Jako ze sektory bywaja naprawde olbrzymie i wiele ciekawych rzeczy znajduje sie poza normalnym terenem "zabudowy", czujnie obserwuje ekran graviradaru w poszukiwaniu jakichs ciekawostek mogacych zapewnic mi cenny profffit.. Nagle na ekranie pojawia sie maly migajacy punkcik.. boja nawigacyjna. Wybieram opis i widze nastepujaca informacje.. "Przyjacielu, opuszczasz bezpieczne ziemie Boronow, dalej rozciagaja sie tereny bezprawia." Coz.. informacja niewatpliwie cenna ale nie bylbym graczem gdybym nie chcial tego sprawdzic :)
Tak wiec zdecydowanym ruchem wlaczam turbodopalacz i z predkoscia 615m/s wpadam w zlowroga brame prowadzaca w nieznane. Przede mna rozciaga sie, na pierwszy rzut oka, calkiem normalny sektor. Pare traderow.. gdzies daleko jakis statek piracki niewinnie transportuje towar. Widac tez szlak handlowy oznaczony bojami nawigacyjnymi. Blisko mnie dostrzegam tez kopalnie rudy, w ktorej postanawiam zadokowac by zapisac stan gry. Jestem juz w odleglosci 20km od celu podrozy gdy nagle stacja bedaca moim schronieniem wypluwa sie z siebie dwie pirackie osmiornice, ktore z predkoscia 640 wystrzelaja w moja strone.
Nim zdazylem przygotowac sie do obrony, juz zwiazany bylem w walce kolowej. Lasery napastnikow, mimo ze slabej mocy, strzelaja z niesamowita predkoscia, nadgryzajac bardzo powaznie moje tarcze, ktore do tej pory uwazalem za przesadzone dla tak malej jednostki (6x5MW).
Zajety niesamowicie szybka walka, nie zauwazylem trzeciego punkciku na radarze. Barrakuda z predkoscia 420 m/s wpada niespodziewanie do zabawy siekac mnie podwojnymi jonami i doslownie zasypujac gradem rakiet. Coz.. nie trwalo to dlugo, naped boczny tez na niewiele sie zdal przy niesamowitej predkosci laserow osmiornic. Tak skonczyla sie moja pierwsza wycieczka w nieznane sektory :) Noo i takich piratow to ja rozumiem :)
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

Bardzo interesująca zapowiedź, jednak mam kilka pytań:
1) mniej lub więcej kiedy mod będzie ukończony w 102 procentach?
2) czy zmiany statków dotyczą tylko ich osiągów czy także slotów na uzbrojenie i osłony
3) skoro teraz niektóre statki mają 2 250 000 000 Wat osłon to czy uzbrojenie jest tak silne, że szybko się z nimi daje rade, czy po prostu osłony się wolniej regenerują?
4) cała X-mapa jest zmieniona, a może tylko dodane zostały nowe sektory, a jeśli tak to czy stare są na swoim miejscu?
5) czy możesz/możecie bliżej coś więcej powiedzieć o nowych latadełkach?
Sir Fred Hoyle wrote: Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards
Tadeus1
x2

Post by Tadeus1 »

1) Autorzy maja spore plany jesli chodzi o wspolprace z autorami roznych skryptow, wiec jeszcze przez dlugi okres bedzie dochodzilo "cos nowego"
Poki co mod nie zawiera nowych skryptow procz nowego swiata i nowego balansu broni i statkow. No jeszcze muzyka i beznadziejne splashscreeny, ktore radze od razu wywalic :)

2)Bron i oslony. M4 maja 6 slotow na oslony 5MW, Lotniskowce potrafia miec po 18x125MW. Niektore statki maja tez zmienione sloty na bron.
Wieze laserowe strzelaja teraz dzialami fotonowymi alpha.

3)Zaraz na poczatku chmara( z 6-7) Xenonskich N ruszyla na argonska stacje (zlomowisko). 625000 punktow oslony zeszlo moze w 40 sekund.
W wielkich bitwach udzialu jeszcze nie bralem ale tak jak to wyglada to mozna stracic bardzo szybko tarcze przez ostrzal z poteznych dzial (to wyczytalem w readmie bo sam nie doswiadczylem) albo przez zmasowany atak malych statkow co chyba jest prawda bo jeden celny nalot osmiornicy potrafil zdjac mi 15000, a ja bylem malym i ruchomym celem. Rakiety tez zabieraja wielokrotnosc tego co w normalnej grze..
ile dokladnie, nie wiem bo do tej pory uderzenia zadnego szerszenia nie przezylem a i jedwabniki zostawiaja mi tylko paredziesiat punktow pancerza mimo 30000 tarczy.

4) Cala mapka jest nowa. Ponoc zostalo tylko pare starych sektorow ale one tez zostaly mocno zmodyfikowane. Jednak tu ciezko mi sie wypowiedziec bo wlasnie walcze z wersjami jezykowymi i czesto mieszaja mi sie opisy i nazwy (autorzy juz zapowiedzieli na dzisiaj wyjscie wersji miedzynarodowej)

Cala mapa wyglada tak ze mamy pojedyncze "klastry ras" polaczone terenami bezprawia i drogami handlowymi.. co w sumie na jedno wychodzi. Czasem na tych drogach znajdziemy sektory gonerow, ktorzy udostepnili je na cos w rodzaju centr handlowych. W takim sektorze mozemy kupic praktycznie wszystko bo sa tam stacje wielu ras.

5) To co jest narazie to jeden podrasowany transporter z dodatkowymi dzialkami (chociaz i tak nie ma szans w pirackich sektorach bez obstawy za bardzo) i Super Carrier czyli cos w stylu M0. Miesci sie ledwo do bramy:) Dzisiaj ponoc ma dojsc Super Star Destroyer (imperium z gwiezdnych wojen.. khem khem..), ktory ma kosztowac jakas nieprawdopodobna sume i stanowic gadzet dla najbogatszych znudzonych magnatow. (model calkiem ladny i gustowny, jesli zapomnimy o tym ze jest z gwiezdnych wojen, to moglby spokojnie pasowac jako statek matka xenonow)
Ma byc jeszcze ponoc 14 nowych statkow.

A i jak ktos lubi grac TL'em jako HQ to musze go zawiesc. W Terradine TL maja po 100-150 predkosci. Coz jakos autorzy modow nie lubia graczy grajacych cywilami.. w MWM Tsy zwolnili a tu TL.. :)

Skrypty ktore maja zostac niebawem zalaczone do moda to:
-walka piratow z policja.. obie frakcje rosnace w sile..
-licencja lowcy nagrod - gracz bedzie mogl dostawac przyzwoite ilosci pieniedzy za zabijanie przemytnikow, piratow, xenonow. Nie tylko w sektorach tych ras ale tez na drogach handlowych. Jesli wrog wiozl zakazane towary to wysokosc nagrody rosnie itp.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Wow! Nie uwierzylbym, gdyby dzis byl 1 kwietnia... ale to chyba prawda! I nich mi ktos powie, ze X nie ma w sobie potencjalu. Moze X4 bedzie polegac na tym, ze kazdy bedzie mogl stworzyc swoj wlasny wszechswiat?
1) Czy sektory sa wielkie na podobnej zasadzie co Massive Map, czy po prostu sa roznej wielkosci?
2) Skoro mod jest swiezy, powinien byc kompatybilny z 1.4 i Bonus Packiem. W zwiazku z tym: czy mozna kupowac stacje i doki? Czy dzialaja Zalogi Artleryjskie i np. BPH? I czy nadal sa aktywne misje xenonskie?
3) Czy sa dodatkowe misje, jak w MWM?
4) Najwazniejsze - dlaczego radzisz wyrzucic pliki z MWM? Tzn. jakie sa objawy, jesli sie tego nie zrobi?
Tadeus1
x2

Post by Tadeus1 »

Hmm zbliza mi sie sesja wiec raczej nie bede mial okazji w najblizszym czasie porzadnie potestowac tego modu. Poki co odpowiem na pytanie na ktore jestem w stanie odpowiedziec.

1) Sektory roznia sie wielkoscia.. od normalnych, po dwa razy wieksze az do mniej wiecej 2/3 tego co oferuje mapa MWM. Jednak zrobione jest to w troche inny sposob. Czesto bramy sa w normalnych odleglosciach od siebie ale za to sektor z budynkami rozciaga sie daleko za ich terenem.
Czyli mamy olbrzymi sektor ale mimo to da sie go w miare szybko przeleciec. Choc to tez nie jest regula.. bywaja bramy oddalone od siebie tyle co w MWM. Bywaja tez pojedyncze bramy ustawione prawie na srodku sektora. Albo wysoko na gorze (nad sektorem)
Nie starczy juz zagladac za oczywisty kamien w sektorzy by znalesc brame. Bywaja sektory bardzo chaotyczne pod tym wzgledem w ktorych brama na zachod moze znajdowac sie w cieniu planety gdzies na polnocy :) Jednak sektory ras najczesciej sa w miare poukladane.

2)
-stacji i dokow nie sprawdzalem
-zalogi artyleryjskie powinny dzialac ale AEGIS stanie sie raczej zbedny poniewaz uzytecznosc wiekszosci broni zostala zupelnie zmieniona.
-BPH tez powinno dzialac jako ze nie ma raczej nic wspolnego z samym swiatem a sam mod Terradine modyfikacji w skryptach poki co nie zawiera.
-co do misji xenonskich to nie wiem.

Ogolnie skrypty ktore nie sa bezposrednio powiazane z dana mapka powinny dzialac.
3)Dodatkowych misji poki co nie ma, wejda z obiecanymi skryptami.

4)Wydaje sie ze mimo wybrania na poczatku modu Terradine i tak startowwane sa wszystkie skrypty z katalogu scripts (rowniez te z MWM). Przez to po wystartowaniu gry w Terradnie powstaje straszny chaos.
Pojawiaja sie zlomowiska tam gdzie powinno niczego nie byc, niby rozbitkowie prosza cie o pomoc ale nie mozesz ich uratowac itp.
Mysle ze gdyby Terradine zawieralo wlasne skrypty to pewno ten sam problem bylby w druga strone.

A i poki co gra w Terradine laczy sie z napisem "modified" ale gdy autorzy zamkna pakiet pewno to skasuja.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Ok, sciagnalem i przeczytalem read me. Mam wrazenie, ze sa tam dwa rozne mody - TERRADINE GALAXY i X2 HEAVY COMBAT ZONE.
Czy dobrze rozumiem, ze sa do wyboru?

-----EDIT-------

Kasuje reszte postu, bo chyba sam siebie wprowadzilem w blad. Sa dwa rozne READ ME, ale mod jest jeden. Moze wynika to z tego, ze Terradine jako wiekszy i kompleksowy zawiera w sobie Heavy Combat?

Faktycznie, tworcy zalecaja zainstalowanie modu na czysto (wersja 1.4), bez innych dodatkow. Istota modu jest bowiem zmiana charakterystyk wszystkich broni, statkow i rakiet. Jesli inne skrypty/mody tez to zmieniaja (a taki MWM wlasnie tak robi), to gra sie krzaczy. Szkoda.

Dzis sprobuje zainstalowac z Bonus Packiem.
Last edited by Marcybiskup on Mon, 16. May 05, 17:43, edited 1 time in total.
Tadeus1
x2

Post by Tadeus1 »

Terradine zawiera juz w sobie HCM i instaluje sie razem z nim.
Nawet nie wiem czy jest mozliwosc instalowania HCM osobno
Chyba po prostu tylko readme dali by wiadomo bylo z jakimi zmianami ma sie do czynienia.
No i ciekaw jestem czy tobie pojdzie bez zgrzytow jezykowych bo mi, mimo zapewnien autorow i uzytkownikow wersji nieangielskich, dalej mieszaja sie teksty. Jesli po rozpoczeciu gry na mapie sektorow pod Argon Prime bedzie Home of Light to znaczy ze u ciebie sie tez haczy. Sektor w ktorym zadokowany jest twoj myszolow prawidolowo powinien nazywac sie wlasnie Terradine chyba. Poki co nie mam za bardzo czasu dalej drazyc.. moze tobie pojdzie :)

EDIT: Hmm no ja gram w Terradine i MWM na zmiane na jednej kopii gry.
Pare sekund na wykopiowanie/wkopiowanie plikow do "scripts" i juz moge grac w dowolna wersje bez zgrzytow :)
Last edited by Tadeus1 on Mon, 16. May 05, 17:49, edited 1 time in total.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Hej, wlasnie na to samo wpadlem i sam siebie sprostowalem :oops: :wink:
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Tadeus1 wrote:No i ciekaw jestem czy tobie pojdzie bez zgrzytow jezykowych bo mi, mimo zapewnien autorow i uzytkownikow wersji nieangielskich, dalej mieszaja sie teksty. Jesli po rozpoczeciu gry na mapie sektorow pod Argon Prime bedzie Home of Light to znaczy ze u ciebie sie tez haczy. Sektor w ktorym zadokowany jest twoj myszolow prawidolowo powinien nazywac sie wlasnie Terradine chyba.
No wiec odpalilem wczoraj na czysto i mam nastepujace spostrzezenia:
- Rozpoczalem w pustym Argon Prime, a pod nim mam Home of Light. Niestety, z mapy dostarczonej z modem wynika, ze umiejscowienie i nazwy sektorow powinny byc zupelnie inne :( Wszystkie sektory przez ktore przelecialem, mialy inne nazwy (najczesciej ze oryginalnego X), niz na mapie dostarczonej z modem.
- Po cholere oba statki maja wymaksowane stery boczne? Przeciez nie daje sie nimi latac!
- EFEKTY WALKI I WYBUCHY sa zajefajne! Walke naprawde widac z daleka, wyglada to jak blyski w Powrocie Jedi, gdy Imperator pokazywal Luke'owi, jak gina jego przyjaciele w walce z niszczycielami. Dzieki temu wlasnie walke latwo znalezc nawet w najdalszym zakatku sektora. Wybuchy przypominaja eksplozje z filmow sci-fi z wielkim, rozchodzacym sie pierscieniem fali udarzeniowej.
- Sektory sa dziwne, maja bardzo rozne rozmiary, a szlaki handlowe prowadza takze w pionie ;) Bramy znajduja sie w dowolnych miejscach w sektorze. Nie widzialem wszystkich, ale przyznam sie, ze wcale nie sa o wiele fajniejsze od MWM...
- Bron faktycznie jest zmieniona i to jest BARDZO CIEKAWA SPRAWA. Dzialka laserowe strzelaja tak szybko, ze mimo malej sily ognia lepiej nie dac sie ostrzelac. Natomiast akcelerator czasteczkowy gamma strzela juz pojedynczymi salwami, za to moc ma wieksza. Po dwoch trafieniach schodza tarcze statkow pirackich. Co prowadzi nas do stwierdzenia, ze...
- OSLONY I KADLUBY statkow maja zmienione specyfiki w bardzo fajny sposob. Oslony zbija sie bardzo szybko, natomiast trzeba sie bardzo meczyc z kadlubami. Dotyczy to chyba wszystkich statkow. Generalnie dziala to bardzo odswiezajaco, jesli ktos przyzwyczail sie do rutyny w X.
- Uwazam, ze Bonus Pack jest zbedny. Byc moze nawet wprowadza do moda zamieszanie. W komendach statku w ogole nie widzialem miejsca na AEGIS!
- Mimo zapewnien, ze mod jest kompatybilny z 1.4, gra bardzo dziwnie dziala. Bo po cholere mam czytac biuletyny w stacjach, jak caly kosmos wyglada inaczej i nijak nie mozna sie do tych wiadomosci - i misji - odniesc. Nie trafilem na misje xenonska, ale jestem bardzo ciekaw, jak by zadzialala, skoro mapa jest inna, a sektory zmienily wlasciciela.
- Tez mam brak kompatybilnosci jezykowej. Oczywiscie trudno wymagac, by wersja oryginalna wyswietlala sie jak polska, ale sek w tym, ze mod nie instaluje oddzielnego pliku z tekstami, ktory moznaby bylo zmienic starym sposobem na 48, czyli na poprawne wyswietlanie w polskiej wersji. Czyli nic nie da zrobic :(

Generalnie mod ma bardzo ciekawe zalozenia, ale w chwili obecnej raczej nie nadaje sie do gry z X2 1.4 PL (przynajmniej nie jest to gra opisana w readme, tylko jakas zmutowana hybryda, w sumie moze byc ciekawa). Tym bardziej, ze trzeba sie pozbyc MWM, ktory w porownaniu z Terradine dziala bez zarzutu. Trzymam kciuki za dalsze prace nad modem.
Tadeus1
x2

Post by Tadeus1 »

Kucze to nie wiem czemu te nowe sektory/ nazwy nie dzialaja.
Co to tylko w polskiej wersji tak jest czy jak ? Do tej pory bylem jedyna osoba ktora miala ten problem :/ No nic jak znajde czas to moze conieco napisze na forum moda. (ta wersja miala juz dzialac ze wszystkimi wersjami jezykowymi wedlug zapewnien autorow..) A co do sterow to sie przyzwyczailem nawet, bez nich w zyciu nie zestrzelilbym osmiornic przelatujacych kolo mnie z predkoscia powyzej 600m/s :)
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Nie wiem, czemu tak jest, ale skoro to my mamy klopoty, to moze ta polskosc miesza we wszechswiecie ;) Wlasnie mam przed soba mape Terradine. Jak na nia patrze, to domyslam sie, o co chodzilo tworcom z tym poczatkiem w Argon Prime i sektorem Terradine na poludniu. Ale niestety u mnie byl tam jakis zmutowany Home of Light, a dalej Ore Belt z - uwaga - brama na poludnie do Paranid Prime. Wiec wszystko jest pochrzanione :(
Szkoda, bo niezle ta mapa wyglada. Chcialbym zobaczyc, czemu niektore sektory nazywaja sie np. Galaxy Police Precinct 0, Gate Hub 23 Quadrant One, czy po prostu Killing Fields... :twisted:
Tadeus1
x2

Post by Tadeus1 »

Wlasnie dostalem odpowiedz od autora moda.
Wszystkie misje BBS dzialaja.
Ponoc program sam se wyszukuje stacje w odleglosci paru sektorow i nie trzyma sie zadnych konkretnych z konkretnego wszechswiata. Bierze to co jest. Tak wiec jedna sprawa juz odpada :)
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

jeżeli chodzi o Gonner MOD, to nie zauważyłem, żeby w czymś przeszkadzał, natomiast "podejżałem" sobie niszczyciel klasy victory i niestety nie nadaje się go gry- nie da sie w nim zadokować, także oddać z niego strzału(może tak jest tylko u mnie- nie wiem), mapy także nie są takie jak miały być :evil: a taką miałem nadzieje na ten okręt.
może ktoś kiedyś doda sokoła millenium w końcu chyba kultowa jednostka?? :idea:
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

Sokół Milenium albo Ebon Hawk to fajna sprawa, ale czy naprawde nie wiadomo kiedy mod będzie gotowy w 100% ?
Sir Fred Hoyle wrote: Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

mam pytanko w kwestii HRS(Hull Repair System) - kupiłem oprogramowanie, i co dalej?
jak je przeniosę na "MAMUTA" to mi się pojawi gdzieś nowa opcja(komenda), poza tym skrypt dodał coś do doku argońskiego poza HRS, też coś na trzy litery czy to te jest niezbędne do naprawiania statków?
Ktoś coś wie w tej kwestii??
Dobra, sam sobie odpowiem...
po zainstalowaniu na TS odpowiedniego oprogramowania dodatkowa funkcja do naprawiania pojawia się na innych statkach (czyli tych ,co to miałyby być naprawiane (Jak debil cały wieczór szukałem opcji do naprawiania na moim MAMUCIE
EDIT dla zainteresowanych- pojawiła się wersja 1.6 , nie wiem czy dobrze rozumuje, ale jeśli jest tam to: http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?t=84849
byłoby to spełnienie moich marzeń.
oby tylko poprawiono mapę
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

Super cacka, już niedługo będzie można przeprowadzić wojne między Rebelią, a Imperium. :twisted:
Przydało by się jeszcze kilka większych latadełek.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

MikeS wrote:Super cacka, już niedługo będzie można przeprowadzić wojne między Rebelią, a Imperium. :twisted:
Przydało by się jeszcze kilka większych latadełek.
Tylo straszna szkoda, że te "cacka"pojawiają sie w kilku nikompatybilnych modach :(
Ciężko między nimi wybierać, bo jest jeszcze Star Wars Mod, Goner Secret, itp
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”