NEW! Nowy X2-CENTER NET - zobaczcie...

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

NEW! Nowy X2-CENTER NET - zobaczcie...

Post by Gamer77 »

Zapraszam do nowego X2-CENTER NET: www.x2.mpn.pl

Licze na wasza opinie :wink:
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

no... no.... Mnie się podoba... tylko "Gamer77 writes" mnie wkurza :/
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

Byłem, widziałem i jestem mile zaskoczony. Tylko szkoda, że na cały internet są tylko 2 polskie strony o X2 :cry: :cry: :cry:
Sir Fred Hoyle wrote: Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards
BQB
x2

Post by BQB »

Lepiej postawić na jakość niż na ilość - co ci da, jak by było z 50 takich serwisów w których by prawie nic nie było?
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

No właśnie. Strony są dwie. Nasza X-UDB i Gamerowe Centrum.
Niestety narazie to są raczej 1,5 strony bo XUDB zmienia serwer i technologię. Lecz świerzej krwi nie zdziałamy zbyt wiele, dlatego przypominam o rekrutacji, o której info możecie znaleść w topicu "Ankieta o X-Universe Data Base".

A o Centrum twierdzę jedno: Polecam!*

*dopuki nie skończymy prac nad XUDB :P :P :P :P
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Zgadzam się z BQB co do jakości i jak zwykle zapodam garść kontruktywnych uwag :)
W mojej ocenie na obu stronach jest jeszcze sporo do zrobienia. Na razie widzę je jako całkiem atrakcyjne graficzne szkielety, które można by wypełnić większą masą dobrych jakościowo materiałów tekstowych i grafik.
Obecne większość tekstów jest albo słaba merytorycznie albo gramatycznie i ortograficznie :). Poza tym wieje pustką. Do obszerności, stylu i klimatu Argonopedii jeszcze jest daleko :)
Poza wszystkim (to kieruję głównie do RAFIO) proponuję zapomnieć o czymś takim jak "rekrutacja", a po prostu zapytać ludzi czy można wykorzystać ich własne materiały zamieszczone na forum w formie opowiadań i umieścić na tej czy tamtej stronie, podać źródło i autora i sprawa załatwiona. Na forum można znaleźć ciekawe przewodniki, opowiadania itp. Materiału jest dość. Ja dysponuje obszernymi materiałami z procesu produkcji X2. Mógłbym część udostępnić i pomóc jeśli zgłosi się do mnie autor strony, przedstawi swoją wizję jak co ma wyglądać a potem zabierze się za robotę i zrobi :wink: .
Ważne dla mnie jest też aby współpraca uwzględniała uwagi na zasadzie równości. Bez jakichś wymagań co do logowania, rekrutacji i innych elementów typu podział na "my twórcy strony" i "wy chętni do pomocy" :wink: . Sorry ale takie podejście do współpracy mi nie odpowiada. A jak jest ktoś zainteresowany tym co napisałem to zapraszam.

Dodane: Jeden tekst mnie dziś rozśmieszył :)
Cyt: "P.S. Zapraszam do bezpłatnej rejestracji w X2-CENTER NET"
No i drugi podobny:
?Jesteś niezalogowany. Możesz się zalogować, lub zarejestrować za darmo klikając tutaj?

I jeszcze mam jedną uwagę X2-Center: Lewe menu - Reklama Allegro. Czy to jest reklama z której jest kasa? Kiedyś już o tym pisałem, że nie podoba mi się, choć to tylko moja opinia, gdy ktoś w PL próbuje zarobić na wizerunku gier serii X. Być może zasady tej reklamy są inne ale piszę o tym bo jestem na takie rzeczy wyczulony :P
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Sauronie wydaje mi się że nie zauważyłeś, ale jeśli chcesz mieć stronę z obsługą PHP na godziwych warunkach to trzeba zapłacić również godziwą cenę, lub umieścić na stronie banner. inaczej trzeba szukać serwera za granicą. A w tedy taki lycos walnie nam reklame na całą stronę i kupa.
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Ja nie widzę nic złego w reklamie Allegro. Lepsze to niż pop-upy. Jesli nie chcesz, nie klikaj. Poza tym - jak słusznie RAFIO zauważył - hosting z PHP i MySql kosztuje i ktoś musi za niego zapłacić.
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

19 zł za rok - 50 mega - php - 3 bazy MySQL - gdzie? adresu nie podam bo to była by reklama :) moge go podać na PM
:)
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Mam jeszcze mała uwagę - tło strony jest nieodpowiednie do tekstu. Albo ciemniejsze tło i jasny tekst, albo jaśniejsze tło i ciemny tekst. No i font mógłby by większy, bo w rozdzielczości 1280x1024 ciężko się go czyta, a monitory 17-calowe są coraz bardziej popularne :D
Mir[ON]
x3tc

Post by Mir[ON] »

U mnie co klik na coś z menu wyskakuje jakaś reklama iLove. Tyle rozumiem bo reszta po niemiecku. Do tego nie można tego zamknąć trza odczekać kilka/kilkanaście sekund. Cholernie irytująca rzecz. Niemniej trzymam kciuki.
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

U mnie co klik na coś z menu wyskakuje jakaś reklama iLove. Tyle rozumiem bo reszta po niemiecku. Do tego nie można tego zamknąć trza odczekać kilka/kilkanaście sekund. Cholernie irytująca rzecz. Niemniej trzymam kciuki.
To jest niemozliwe, nie linkowalem do jakichs innych stron. Czy ktos doswiadczyl cos podobnego?
BQB
x2

Post by BQB »

U mnie nic takiego nie występuje, ale mam Firefox
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Gamer77 wrote:To jest niemozliwe, nie linkowalem do jakichs innych stron. Czy ktos doswiadczyl cos podobnego?
Byłem przed chwilą i nie było żadnych wyskakujących okien. Inna sprawa, że mam włączoną blokadę popupów w IE6.0 :)
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Hahahaha. Jemu pewnie chodziło o naszą lycosową X-UDB
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Tiaa, na XUDB rzeczywiście tak się dzieje, choć nie co kliknięcie. Raz to nawet wywaliło mi jakąś stronę po niemiecku choć nadal pod adresem XUDB.
No i głosowanie nadal nie działa a 4 jest zamiast 1 :wink:
Mir[ON]
x3tc

Post by Mir[ON] »

RAFIO wrote:Hahahaha. Jemu pewnie chodziło o naszą lycosową X-UDB
Dokładnie. Sorry za zamieszanie. U Gamera wszystko OK. Może troche font mały. Tak tu sie posty wymieszały raz RAFIO raz Gamer77 że z deko nie wiedziałem o którą w końcu chodzi. U Gamera nigdy żadnej rekalmy nie widziałem więc myślalem ze dyskusja zrobiła się ogólnie na temat stron X i w tym momencie dotyczy strony RAFIO na Lycosie :oops:
BQB
x2

Post by BQB »

Heh... ja też myślałem, że chodzi o Gamera. Więc potwierdzam, u Rafio się pojawiają różne dziwne dziwactwa reklamowe.
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Wiec sprawa wyjasniona :wink:
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Ja wstawiam tylko poprawkę: X-UDB nie jest moje, tylko wspólne całego XUDB TEAM

Return to “Polskie / Polish X-Forum”