Początki

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

FalAngel
x4

Początki

Post by FalAngel »

Witam Wszystkich

Mam "mały" problem a mianowicie:

Wczoraj pierwszy raz zacząłem grać w x2 i by hmmm obadać co i jak uruchomiłem skrypt na kase :D
Kupiłem sobie po jednym staktu z każdej maści by olukać możliwości i do tej pory wszystko ok'
Problem mam z częściami do stacji, kopalniami, elektrowniami i całą resztą.
W stoczni nie mogę zakupić powyższych choć mam Mamuta - świecą się na czerwono.
I kolejne pytania:
-kupiłem i zainstalowałem na każdym z statków oprogramowanie handlowe lecz tu :lol: funkcje handlowe mam "szare" nieaktywne.
-jak zakupić siedząc w mamucie np. ogniwa energetyczne z elektrowni - nie mam czegoś takiego jak handluj i za każdym razem przesiadam się do małego transportowca i kursuje tam i zpowrotem :evil:

Proszę wesprzeć wiedzą nooba :D
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Witaj :D
Cóż, powiem krótko jak juz inni zapodawali wielokrotnie - instalacja skryptów na początku gry zabiera całą przyjemność z odkrywania możłiwości i świata X2. Jeśli jeszcze nie zabrnąłeś zbyt głęboko to radzę odinstalować i zacząć grę od nowa bez wspomagaczy.

Statki możesz wypróbować bez skryptu - po prostu uruchamiasz SYMULATOR misji treningowych i testujesz je po kolei.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

To automatyczne zabezpieczenie gry przed psuciem użytkownikom radości z grania w nią :lol: . Odpalając te skrypty na starcie psujesz sobie zabawę. Nie ma to jak pierwsza przesiadka z m5 do m3 a potem po ciężkiej pracy odkrycie mocy korwet :twisted:. A teraz odpowiedzi :
1) Musisz zadokować mamutem do stoczni wtedy powinno być ok (chyba że dodaeś sobie za mało kasy)
2) Funkcje są szare bo musisz wybrać bazę dla transportowców np fabrykę lub mamuta
3) Patrz punkt wyżej i siedząc w mamucie daj komendę kup towar , wybierz elektrownię i teansportowiec sam poleci kupując max ogniw poczym wróci do mamuta i się rozładuje.

Pozdrawiam i witam na forum
In the grim darkness of the far future, there is only war...
FalAngel
x4

Post by FalAngel »

Dzięki

A co do fabuły to jeszcze nie zabrnąłem daleko bo kazałem czekać panience z misją o naukowcach.

A co do prób to fakt ale w symulatorze nie ma stawiania fabryk, elektrowni, budowania stacji itp. a zanim zacznę naprawdę "grać" to chciałbym wiedzieć co i jak.

A i jeszcze jedno kupiłem skaner minerałów i zbieracz ród.
pod jakim klawiszem jest ten skaner ?
rozwaliłem asteroid, zabrałem go na mamuta i dostałem info że silicon jest załadowany, ale jak weszłem do ładowni niczego takiego nie znalazłem > gdzie się to podziało ?
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Skanera nie ma pod żadnym klawiszem - po prostu z odległości poniżej 20 km. gdy namierzysz asteroide (lub gdy wciśniesz "i" najeżdżając na mapie sektora na asteroide w zasięgu) zamiast ??? przy zawartości minerałów będziesz miał podaną ilość (np 10)
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Vill
x2

Post by Vill »

FalAngel wrote:
A co do prób to fakt ale w symulatorze nie ma stawiania fabryk, elektrowni, budowania stacji itp. a zanim zacznę naprawdę "grać" to chciałbym wiedzieć co i jak.
To poszperaj po forum - jest tu masa informacji na ten temat - sam się tak uczyłem. Polecam i witamy na forum :)
Temporalily suspended in a time lapse...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”