Ekonomia/M6 - Obserwacje [Spoiler]

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Tadeus1
x2

Ekonomia/M6 - Obserwacje [Spoiler]

Post by Tadeus1 »

To moj pierwszy post, wiec serdecznie witam wszystkich uzytkownikow forum:)
Spoiler
Show
A teraz do rzeczy. Punkt 1 Moje obserwacje ekonomii..
Gram w X2 juz kolo 5 dni po pare godzin dziennie. Dorobilem sie 4 fabryk i malej floty transportowcow, do tego 3 universum traderow. Fabryki to SPP, Pszenica, Cahoona i Tuby. Wszystko stoi w Red Light i ustawione jest na max 1 skok [dlatego ze Ore Beltu nie mam jeszcze zabezpieczonego] Mimo to to udaje im sie znalesc tanie surowce.
Wszystko dziala sobie optymalnie.. SPP sprzedaje energie za cene produkcji reszcie fabryk a one maja zawsze zapelnione magazyny tanimi surowcami. Teraz w ramach eksperymentu zostawilem caly ten balagan na noc z wlaczonym SETA w moim statku w doku.. na 7h.
Po sprawdzeniu z rana okazalo sie ze na koncie mam 22mln 8)
Dwa moje najslabsze lowendowe delfiny zostaly zniszczone przez khaaki ale to nic.. byly zdublowane mysliwcami piratow ktore podtrzymaly doplyw mineralow i fabryki dalej pracowaly optymalnie.
Teraz przejdzmy do obserwacji..
3 wymaksowane TSy z MK3 zarobily przez ten czas 17mln
A fabryki wszystkie razem niecale 3mln.
Ciekawe jest to ze z tego co pamietam najlepiej zarabial sam SPP bez podlaczenia go do lancucha produkcyjnego. Gdzie wiec w tym wszystkim jest ta cala wyslawiona rozbudowana ekonomia, jesli kase najlepiej trzepie sie na podstawowych towarach [energy cells] i niezaleznych handlowcach? Oczywiscie fabryki mialy pelna obsluge transportowcow.. sprzedaz, surowce.. Mozliwe jeszcze ze naprawde wielka kase trzepie sie na fabrykach najdrozszych [bron,silne tarcze], jesli tak jest to chetnie bym sie dowiedzial bo aktualnie poki co w fabryki inwestowac nie mam zamiaru.. jedyna zaleta jaka poki co widze w budowaniu swojego imperium ekonomicznego to sama satysfakcja z posiadania bo jeden Trader z MK3 zarabia tyle co 4 fabryki :)
Nastepna sprawa wynika z mojego nowego stanu konta
i jest to zakup M6:). Przejrzalem stary temat na tym forum, jednak dotyczyl on wersji 1.3 a w nowej ponoc sie troche w tej kwestii pozmienialo. Szukam frachtowca i do ochrony sektora i do latania wlasnorecznie. Wiem ze "najlepszy" jest Osprey i powinienem kupowac w ciemno.. jednak wogole mi sie on nie podoba.. po pierwsze jest brzydki.. po drugie wolny a po trzecie za malo oryginalny :). Smok jak dla mnie ma za male tarcze.. zostawie go w sektorze.. obleci go banda khaakow i nie bedzie czego zbierac. W starym watku polecana byla jeszcze hydra.. 2 tarcze.. predkosc 300 i 2 dziala w tym jeden shockwave alpha..
jak tak patrze na argonopedie to przeciec Nemesis Paranidian ma znacznie lepsze wysposazenie przy podobnej predkosci..
2 tarcze.. predkosc 250.. 3 dziala z beta schockwave'ami. Jednak na forum zaobserwowalem ogolna niechec do tego statku.. co jest z nim nie w porzadku ? :)

To na tyle.. z gory dziekuje za odpowiedzi :)
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Nemesis jest trochę niedozbrojony. GPSG strasznie szybko pożera energię i za bardzo z tym cackiem nie poszalejesz (szczególnie w sektorach cywilizowanych) . 1 działko z przodu też się słabo sprawdza. W związku z niedużą siłą ognia nie nadaje się też do walki OOS.
In the grim darkness of the far future, there is only war...
ergo
x3tc

Post by ergo »

Nemezis to dobry statek, ale nie daje tyle radosci co 'latajaca forteca' osprey ani 'ciezki mysliwiec' Dragon. 2 sprawa, nemezis jest koszmarnie malo zwrotny.

Zastanow sie, czy nie warto - zamiast kupowac m6 - kupic np herkulesa :) - zwroci sie szybciej niz sadzisz :)
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Hmmm... Nemezis to dobra bryczka ;). Przelatałem nią kilka tysięcy kilometrów (mniej, niż mój tata samochodem :D) i muszę powiedzieć, że jest to bardzo ciekawy i dobry statek. Przy okazji można dość łatwo pozdobywać jakieś inne statki (dobry na M3).

- Pozdro
- Neiklot

PS. Black-Templar -> tak od razu chłopakowi tyloma zaawansowanymi słowami mieszasz... :D
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
Tadeus1
x2

Post by Tadeus1 »

Ehh czyli jednak nie ma uniwersalnego M6 - takiego coby mozna sobie nim bylo poszalec recznie i pozostawic na strazy w sektorze :/

A co do herkulesa to raczej nie mam poki co zapotrzebowania na taki statek.
-nie bawie sie w gornictwo
-nie mam potrzeby transportowania statkow jumpem
-stanowi raczej wielki, latwy do trafienia cel dla khaackich kyonow wiec i na polu bitwy pewno sredno sie zda bez armady mysliwcow.
Zreszta poki co szukam czegos w miare zwinnego do wlasnorecznej walki..
Swoja droga ciekawie by bylo gdybym na misji assassinskiej pojawil sie TLem.. :)
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Ej, ej, ej... To post o M6 :P

A tak na serio: najbardziej uniwersalnym M6 jest... Osprey :P. Nie jest to, co prawda, Ferrari wśród M6, ale najlepiej uzbrojony. Zresztą... kup, co chcesz (a Smok poradzi sobie z najdalej 5 M3, lub 15 M5 Khaaków [sprawdzałem]). To by było na tyle.

- Pozdro
- Neiklot

PS. Ale ze mnie gapa :oops:... Nie napisałem przywitania naszego nowego X2-owca :D. Tak więc... ekhm... Witaj :D.
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
Traeki
x2

Post by Traeki »

"w ramach eksperymentu zostawilem caly ten balagan na noc z wlaczonym SETA w moim statku w doku.. na 7h. "

I tu jest pies pogrzebany bo rangi leca ci na pysk jak nic nie robisz tylko zostawiasz seta. Na poczatku nie ma to moze duzego znaczenia ale pozniej zeby to odrobic bedzie problem.
Np. zeby moc dostac informacje o "technologii khackiej" trzeba miec u jakiejs rasy przedostatnia range, misje killerski a co za tym idzie zarobek za nie tez zalezy jaka masz range - na poczatku placa ci jakies 100 000 ale pozniej po pare milionow.
Tadeus1
x2

Post by Tadeus1 »

A mi to w gruncie rzeczy pasuje chyba.
Po tej calej eskapadzie ranga spadla mi z Komodora 37% na 4%
Poki co koncentruje sie na handlu i staram sie rozbudowac siec fabryk, ew flote handlowcow. Ponoc sila khaakow zalezy od naszego stopnia.. poki co wpady potezniejszych statkow sa zdecydowanie nie-mile widziane poniewaz nie mam praktycznie zadnych srodkow obrony. Tak wiec na wysokiej randze mi jeszcze zdecydowanie nie zalezy. Procz tego na tym poziomie naprawde ranga smiga duzo szybciej niz bym tego chcial. Od niechcenia ubijam piratow i khaki ktore sie gdzies tam zaplataja i poziomy skacza mi jak glupie.. Jak juz bede sie mial czym bronic to i polece ponabijac rangi. Gdybym teraz zaczal to pewno stracilbym duza czesc transporterow.
A i z tego co widze to moja range u ras doskonale buduja universe tradersi na MK3 handlujac z rasami.. u wielu sie przez noc znacznie poprawila..
Tadeus1
x2

Post by Tadeus1 »

A mozecie mi moze jeszcze cos powiedziec do problemu z fabrykami ukazanego w spoilerze, bo po malu trace wiare w budowanie stacji :)
SzaYbuS
x2

Post by SzaYbuS »

Witam

Fakt faktem stacje wypadaja biednie przy Uni traderach. Najlepiej znalesc sobie jakis cichy sektor wyp**** w kosmos konkurencje i zbudowac caly lancuch produkcyjny zakonczony np fabryka BPlazmy :) i do tego fabryka szerszeni. Jak masz caly ciag lacznie z kopalniami to nic cie on nie kosztuje a kasa plynie...
Spoiler
Show
Ja tak zabudowalem Olmanketslats Treaty czy jakos tak i nawet na sprzedazy nadmiarow pszenicy i tkanin rimes niezle zarabialem.
Życze powodzenia!
Kolejne starcie z wrogiem, szpachelka w dłoń. Po <cenzura> im ten fioletowy lakier.
- - -
Athlon64 2800+ Newcastle
Asus K8V SE Deluxe
512 MB DDR 400 Kingston
Asus GeForce FX5700 128MB
Windows XP + Service Pack 2
- - -
Jeśli na tym nie chodzi płynnie to znaczy, że masz epilepsje.
Tadeus1
x2

Post by Tadeus1 »

No! Poswiecilem wczoraj 4 godziny na przetestowanie po kolei wszystkich M6 i w koncu wybralem Ospreya, choc sam nim nie latam bo mi sie nie chce :) Zostawilem go do ochrony moich dwoch sektorow i ewentualnie do szybkiego reagowania i jumpow. Sam latam Nova z jonami 8)
Wszystkie statki testowalem w dwoch kategoriach w Ore Belcie.. jedna to wrazenia z samodzielnego latania a druga to zostawienie statku na "zniszcz wszystkich wrogow" i obserwowanie przedstawienia.

1) Jako pierwszy do testow poszedl Centaur. Ogolnie wizualnie super. Ma sie uczucie posiadania prawdziwej korwety. Mocne dzialka z przodu.. srednie z gory i z dolu.. wymiata sie bardzo przyjemnie. Starczy wleciec w tlum, postrafe'owac i kasa od wladzy leci. Predkosc 200 tez calkiem w porzadku.
Rowniez trudniej go wrogowi trafic niz ospreya wiec mniej mu spada poziom tarcz. Ostatecznie nie wzialem go poniewaz jednak Osprey to taki "lepsiejszy" Centaur ma praktycznie wszystko to co on, plus duzo wiecej (schockwave'y- nieocenione na khaki), i jest tylko o 30 wolniejszy.

2) Nemesis- No w tym statku byla moja nadzieja. Wizualnie kapitalny, Imho przez parandianska panterke znacznie fajniejszy od tego burzujskiego Dragona :). Wrazenia z pilotowania bardzo fajne.. szybko lecimy.. wystarczajaco szybko skrecamy (gdy zwolnimy, ale to standard w dog-fighcie). Gdy mamy zalozone schockwave'y absolutnie nie do pokonania. Wiezyczki strzelaja z tylu z gory i po bokach na raz.. maja chyba najwieksze pole ostrzalu ze wszystkich M6. Gdy puscimy go na "zniszcz wszystkich.." w chmure khakow czy piratow to przez predkosc wogole nic go nie trafia (nie tak jak w ospreyu ktory sciaga na siebie wszystkie lasery/rakiety/kamikaze fighterow). Gorzej jesli musimy go uzywac w zaludnionym sektorze.. wiadomo schockwave'y to szybka droga do straty przyjaciol. Z HEPT jest juz gorzej. Jesli sami nim latamy to pol biedy i wszystko dziala w miare dobrze. Zwalniamy w walce do jakichs 160 by zwiekszyc zwrotnosc i mozemy zestrzelic nawet te upierdliwe M5. Jest jedynie problem gdy steruje nim w czasie walki komputer bo lata on z maksymalna predkoscia. Gdy mamy schockwave'a to super sprawa.. nic nas nie trafia a my trafiamy wszystko. Jednak gdy mamy HEPTy to ani Nemesis nie trafia ani oni jego. Geniealne by wciagnac wroga w walke, ale moze ona trwac cala wiecznosc :)
Tak wiec to imho najlepszy statek do walki poza przyjaznymi sektorami.
Gdyby mial z przodu dwa dzialka kupilbym go w ciemno :)

3)Dragon Jakos nie przypadl mi do gustu. Lata toto szybko, ale tak naprawde to tylko taki wiekszy mysliwiec. Kolory mi sie tez nie podobaja, choc forma (z pewnoscia sciagnieta od znacznie gustowniejszych paranidian) oczywiscie jest kapitalna:) Ma wielkie problemy ze sterowaniem przez komputer.. przez te predkosc naprawde w nic nie trafi. Koluje ciagle z tymi swoimi 340 predkosci i rozrzuca te plasme po calym wszechswiecie nie trafiajac w nic. Do sterowania samemu calkiem wdzieczny przy zmniejszeniu predkosci w walce.. podobno jak Nemesis tylko bez mozliwosci zainstalowania schockow. Czyli imho slabszy. Przewagi predkosci jakos wykorzystac nie mialem okazji.

4)Hydra:) - przyznam ze po lekturze niektorych postow na forum bylem bardzo zainteresowany tym stateczkiem. Wyglad.. hmm kontrowersyjny.. predkosc bardzo przyjemna. Bron.. tragiczna :). Z przodu Jon/GHEPT z tylu fala. Sam jakos nie mialem frajdy ze sterowania tym statkiem (ogolnie nie przepadam za statkami z jednym dzialem z przodu). Wyslalem go na wroga "zniszcz.."- znany scenariusz.. kreci kreci kreci.. i przez to jedno pojedyncze stanowisko strzelnicze przy tej predkosci nic nie trafia, pomaga tu oczywiscie schockwave, ale coz to jest jeden schockwave ALFA przy mozliwosciach innych statkow.

5)Osprey zwany rowniez Rybolowem. Wpierw wyglad.. coz.. wzieli kapitalnego pod tym wzgledem centaura i przeksztalcili go w jakas teladianska szkaradna polyskujaca kreature :) Do tego dali mu skrzydla ktore maja zarowno wady jak i zalety. Wady to oczywiscie to ze wszystkie rakiety i wiazki lasera sa nasze.. nie ma szans by ktos nie trafil :) Zalety to to ze jest to jedyny statek w ktorym najczesciej nie widac naszego M5 wiszacego pod spodem :). Predkosc.. oj wolniutki on wolniutki.. choc do tej pory latalem Nova wiec zdazylem sie przyzwyczaic.
Jednak zanim doleci do jakiegos miejsca w patrolowanym obszarze, badz przybedzie nam na ratunek jumpem to troche poczekamy, czasem zbyt dlugo. Sterowanie wlasnoreczne - bardzo przyjemnie.. duza zwrotnosc i dwa dziala z przodu, jedyny problem to szybkosc - nie da sie nim uciec, oddalic i przeprowadzic innych manewrow zaczepno-partyzanckich.
Jednak jesli puscimy go na sterowaniu komputerowym widzimy roznice do innych statkow. Jest to jedyny (poza ew. Centaurem) M6 ktory bez fali skutecznie przerzedza szeregi khaakow/piratow. Puszczamy go w odpowiednia strone i zbieramy co zostalo. Jednak tu widac tez wady predkosci i powierzchni. Oj dostaje on ostro po tych tarczach.. czasami zjezdzaja dwie 125tki bez problemu. Oczywiscie poza naszymi sektorami mozemy zamontowac z przodu i z tylu po dwie fale. Wtedy wrogowie nie maja raczej szans. Ostatecznie wybralem jego,bo jako jedyny szybko radzi sobie HEPTami a to bylo dla mnie najwazniejsze do obrony sektora.

Tak wiec wybieralem miedzy trzema..
-Centaur - ladny, duza moc ale to jednak tylko taki slabszy osprey..
-Nemesis- nic go nie trafia, falami wymiata, HEPTami sredni
-Osprey- wszystko go trafia:), HEPTami wymiata, falami sredni.

Tak wiec do obrony ospreya a jesli bede sobie chcial sam polatac to zdecydowanie Nemesisa.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

...łaał...
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Tadeus1 wrote:5)Osprey zwany rowniez Rybolowem. (...). jedyny problem to szybkosc - nie da sie nim uciec, oddalic i przeprowadzic innych manewrow zaczepno-partyzanckich.
Cóż, po zakupieniu zmodyfikowanego dopalacza Rybołów ma wystarczający power, żeby nie tylko dogonić wraży obiekt ale i mu uciec ...jak ktoś lubi :) Ogromna ładownia ułatwa sprawę, choć zużycie ogniwek jest katastrofajne :wink:
Poza wszystkim w korwetach takich jak Rybołów lepiej sprawują się WMP Beta niż Gamma, mniejsza moc ale większa szybkostrzelność, a co się z tym wiąże - celność. Jeżeli jest możliwość to Gammy tylko na przód, bo statki sterowane przez komputer niestety zbyt często lecą na czołówkę i nie używają sterów bocznych, a wtedy liczy się najbardziej pierwsza celna salwa :wink:
I jeszcze jedno spostrzeżenie: prędkość szybkich korwet w starciu z Khaakami nie ma aż takiego znaczenia. Kyony lokują się na celu niezależnie od prędkości statku. Wiele razy przez elektroniczne binokle obserwowałem walki argońskich kapitanów, którym się zdawało że khaacza "dwudziestka piątka" to mały pikuś. Zwykle bardzo efektownie potem ekslodowali :twisted:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Wou
x4

Post by Wou »

Chciałem dodać coś od siebie w sprawie Nemezisa. Niestety daleki jestem od zachwytu nad tym statkiem. Może i jest ładny, ale tylko z boku. Z przodu jest, jak dla mnie, za "chudy". Jakoś tak mało drapieżnie wygląda. Ale wygląd to drobiazg, liczy sie efektywność. I tu mnie niestety zawiódł, choć było to jeszcze przed nastaniem załóg strzeleckich, które mogły by dużo zmienić. Otóż wziąłem Nemezisa, prosto ze sklepu, uzbrojony Gfu gamma z przodu i bety na wieżach, po czym atakuje piracki statetk. Męczyłem sie z dziadem z pięc minut a potem, wkurzony go staranowałem. Broń na moim pokładzie nie była w stanie zrobić mu krzywdy. Działko z przodu po 4-5 strzałach wymaga ładowania, a nie starcza to do zbicia osłon, wieżyczki też jakos anemicznie pukały. Rozczarowany wczytalem grę i kupiłem Rybołowa. Myśle, że odpowiednia obsada działek, danie im do rąk gfu i wmp do wyboru, może tylko 2x alfa dla lepszej wydajnośći, by sprawiło, że statek nadawał by sie do walki. Ja sie zraziłem...
Image
Tadeus1
x2

Post by Tadeus1 »

Sauron : W czasie obserwacji udalo mi sie zauwazyc ze predkosc jednak gra role jesli walczymy z khaakami. Gdy latalem Ospreyem Khaaki otaczaly mnie z kazdej strony i braly w ogien krzyzowy z kyonow.. robily ze mna co chcialy ze tak powiem. Jednak gdy siedzialem w Nemesisie nie byly w stanie mnie okrazyc i latwo dalo sie je rozdzielic, nigdy nie bylo sytuacji w ktorej na moj statek skierowane bylyby wiecej niz 3 wiazki na raz.. w ospreyu ciagle :) . Fajna sprawa, choc 3x125MW i tak sobie najczesciej poradzi.. nawet bez taktyki :) A i to prawda.. jesli chcemy korzystac tylko z HEPTow to osprey jest duzo lepszym statkiem ale nie przesadzajmy.. statek piracki sie da w miare szybko zdjac, przynajmniej mi to wychodzilo.. jesli nie grasz jeszcze z perspektywy trzeciej osoby [F2] to sprobuj.. daj 3 razy zoom do tylu i z tego widoku mozesz doskonale kierowac ogien z twoich dzialek we wroga strafe'ujac. Jesli tak robisz i mimo wszystko nie dziala to nie wiem :)
A i w Ospreyu wlasnie tak robie.. z przodu gamma na gorze i na dole Beta a z tylu beta albo fale i dziala swietnie.
Gargoil
x2

Post by Gargoil »

1)A zapytam jeszcze tego mądrale który mówi żeby wyczyścić sektor z tubylców i zbudować wytwórnie wmp beta, kto niby ma to kupić.
2)Włączasz sete idziesz spać - ranga spada ale tylko bojowa, jeśli masz fabrykę w sektorze danej rasy to statystyki rosną że hej, także handlowe
3)staty bojowe urosną jak polecisz odysem wyposarzonym w 18 gfu do khaków, godzinka pracy i po zestrzeleniu 50 odradzających się wkółko lotniskowców i niszczycieli, masz już asa, a potem i tak trzeba by długo czekać na coś więcej
4)Odkryłem buga pozwalającego dostać najwyższy stopiń handlowy w 10min, trzeba tylko szybkich palcy i gotówki (coś jakby za kasę rosły staty)

Pozdrawiam
Trzeba być na tyle dorosłym aby zrozumieć, że życie nie jest sprawiedliwe. W każdej jednak sytuacji powinniśmy postępować najlepiej jak potrafimy.
There are two secrets to life: 1) Don't tell everything you know...
Z tym numerem telefonu zamiast icq to iście wyborny pomysł
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Gargoil, opisz tego buga... w spoilerq, of'coz.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
j77jack
x2

Post by j77jack »

Stalovy wrote:Gargoil, opisz tego buga... w spoilerq, of'coz.
To raczej norma , a nie bug.. chyba wiem o co mu biega:
Spoiler
Show
jak handlujesz rosna statystyki wiec zadokuj gdzies- np dok. i kupuj i sprzedawaj statki tracisz kase zyskujesz statystyki w kilka minut na M1/M2 podskocza na fulla choc kilkaset baniek moze isc w diabły
Gargoil
x2

Post by Gargoil »

Zanim wgłębicie się dalej, pomyślcie co chcecie zrobić:
1)szybka kasa
2)szybkie staty
3)Szybkie zwycięstwo
i co zostanie: nuda, nieważne czy bug czy hakerstwo, jeśli gra ma duszę kożystanie z powyższych metod prowadzi tylko do zmiany gry, ble!

A teraz odpowiedz:
Spróbuj a zobaczysz że diabeł tkwi w szczegółach i na pewno wykładnik nie będzie minutowy. Fakt chodzi o m2, ale to musi być rasa
Spoiler
Show
splicka
oraz po zakupie należy ze statku sprzedać
Spoiler
Show
tarczę
po czym dalej można normalnie sprzedać cały statek. Jeśli popierdzieliłem szczegóły i nie działa dajcie znać a przypomnę sobie gruntownie.
Trzeba być na tyle dorosłym aby zrozumieć, że życie nie jest sprawiedliwe. W każdej jednak sytuacji powinniśmy postępować najlepiej jak potrafimy.
There are two secrets to life: 1) Don't tell everything you know...
Z tym numerem telefonu zamiast icq to iście wyborny pomysł
j77jack
x2

Post by j77jack »

Gargoil wrote:Zanim wgłębicie się dalej, pomyślcie co chcecie zrobić:
1)szybka kasa
2)szybkie staty
3)Szybkie zwycięstwo
i co zostanie: nuda, nieważne czy bug czy hakerstwo, jeśli gra ma duszę kożystanie z powyższych metod prowadzi tylko do zmiany gry, ble!
.
No masz racje , ale zalezy jak gługo grasz --- obecnie zaczynam po raz 4. od nowa
1. zaliczyłem fabułe
2. kij z fabułą budowałem imperium po 120fabrykach/ze statkami dałem luz -komp siadał
3 kasowałem sektory- Xenoni, Khaki a , potem z górki co sie rusza :twisted: (az znowu komp siadł)
4, i mam takiego plana:
Na starcie wyskryptowałem 2/m2KHAAAk + 1Mld. Dokupiłem 2m2Gonnera+odysa+i 2TL ot taka mała flota, a dalej juz nic nie bede kupowac i cała gre chce przejsc z moja gromadka = to co ewentualnie przejme(zero handlu, fabryk itp) taka mała piracka flota :twisted:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”