Goner secret MOD

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Jago
x2

Goner secret MOD

Post by Jago »

Od jakiegoś już czasu drąży i męczy przeokrutnie mnie pewne zagadnienie. W jakiejś gwiezdnej kantynie usłyszałem pokątne szepty o jakimś MOD`zie, który ujawnia prawdziwą naturę :goner: ... Podobno wcale nie są oni aż takimi wielkimi pacyfistami. Mają nawet swoje kosmiczne krążowniki - nawet Tytany i inne takie to przy nich małe miki. A i zgrabne są straszliwie i urokliwe mocarnie. Echhhh... poezja, cud i w ogóle.
Mam jeno tylko jeden problem... gdzie to ustrojstwo można znaleźć, najlepiej w naszej rodzimej wersji językowej - ewentyalnie może być inglisz lengłydż.
Wszystkich obeznanych i tych nie bardzo zapraszam i proszę o wszelkie informacje pomocne w zweryfikowaniu tych informacji.

Pozdrawiaju - :star: KomKor Jago :star:
<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]
Vill
x2

Post by Vill »

We włąściwej waść kantynie ucha nadstawiałżeś. Istnieje takiż mod w języku, a jakże, wyspiarzy. Poszukać radziłbym skorze funkcyi "Search" używając.

ps. normalni teraz - mod jest, trafiłem parę razy na wzmianki o nim na angielski forum. Powinieneś bez problemuy znaleźć. A, sparwdź też forum skrypterów i moderów - tam jest na pewno.
Temporalily suspended in a time lapse...
daemonik
x3ap

Post by daemonik »

Jeno rekomendacyi moiey modowi rzeczonemu dać żadną miarą nie mogę. Krocie machin piekielnych dodaie, a każda z nich krotochwilę Waszmościowi psować gotowa.
j77jack
x2

Post by j77jack »

Mod jest THE BEST :twisted: :twisted: :twisted: , i nie chodzi tylko o potworki jakie tam sa dla gracza.... przeciez inni tez tym zlomem lataja(piraci creazy gonner i.t.p), jak X2 zaczynal mi sie dluzyc zapuscilem Gonner Secret i teraz mam od nowa frajde, rzeznia jak sie patrzy, a jak ktos twierdzi ze wszystko zalatwi Terratorem(taki m1/m2 dla niewiedzacych) to proponuje odwiedzic jakis tektor Gonnerow i ich podraznic..... a potem sie pobawic z ich Terratorem plus obstawa
Jago
x2

Post by Jago »

Dzięki Toważysze zacni moi :D !
Poszukałem, poszperałem i ... znalazłem. Oto i linka pyszni się poniżej :

http://www.xfans.de/album/details.php?image_id=88

Z jej to zacną pomocą łacno można się przekonać naocznie cóż ten MOD oferuje i zassać go sobie też można ... jast tylko jeden minus: strona w germańskim prowadzona jest.

W każdym razie już jest ściągnięta, jak w domowe pielesze trafię to popróbuję ... aczkolwiek nie jestem pewny czy mi się uda go uruchomić. Łacno okazać się może, iż lud germański jakoweś pułapki powyczyniał. Te Niemce, one xxxxx som ale bahdzo dokładne - a przy moim alergicznym wręcz wstręcie do ichniej mowy problemów może być mnóstwo.

Jakby co to pomożecie, Toważysze ???

EditS11: poprawiłem nieco posta, niby żartobliwe ale nasi zachodni sąsiedzi, poza wszystkim gospodarze tego forum i po części moderatorzy :wink: , mogliby poczuć się letko nieswojo :wink:
<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]
Jago
x2

Post by Jago »

Paniał Acan SAURON... paniał...
Gwoli ścisłości jast to cytat z "Przygód dabrego wojaka Szwejka". Niemniej jednak i tak mię odrzuca od tego języka - pewnikiem alergia jakowaś.

A wracając do AdRemu: nie mogę się już doczekać dzisiejszych testów tego MOD`a. Wielce smakowicie się zapowiada - nockę zarwę ale i tak na swoim postawie!!! A jak!!!

<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]
Vill
x2

Post by Vill »

No to opisz później wrażenia, może i inni się skuszą.
Temporalily suspended in a time lapse...
Jago
x2

Post by Jago »

Jak na razie nie ma zbytnio czego opisywać ... może z wyjątkiem mojej gigantycznej frustracji. MOD się ślicznie rozpakował, co trzeba powrzucałem gdzie trzeba, zmieniłem strony kodowania języka na ojczysty (48). Wszedłem do świata X, zapakowałem swe stare, a czcigodne gnaty na pokład mojej ukochanej Iguany (małymi kaszlami już nie jeżdżę - nie te gnaty, powiadam wam Młodziankowie). Uruchomiłem konsolę i ... wziąłem się za uruchamianie MOD`a. I tu właśnie pojawia się ma frustracja olbrzymia. Nie bardzo wiedziałem co załadować, więc załadowałem wszystkie elementy MOD`a. Z tego co zrozumiałem z germańskiego opisu powinienem dostać komunikat o zainicjowaniu takowego ustrojstwa - a tego nie uświadczyłem. Wobec tego wziąłem się za przeglądanie sektorów i, a jakże, znalazłem!!! Ale ku mojemu zaskoczeniu była to stocznia Xenońska a w niej do kupienia jakieś "standardowe" badziewia: ani się nazwy nie zgadzały, ani parametry, ba... niektóre nawet nie miały powłoki zewnętrznej :evil: !

Więc napewno nie dostałem tego co oferowano w bujnych zapowiedziach twórcy tegoż MOD`a. Lecz mam przemożne podejżenia (nawet pewność!!!), że to ja coś naknociłem.

Stąd mój wielki apel:

Towarzysze - POMÓŻCIE !!!

<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]
j77jack
x2

Post by j77jack »

Jago towariszcz to ty namotał... ps. nie chce mi sie naprawde szukac ale mod jest tez w ang. link na tym forum. ten germanski mnie tez nie działał, dopiero ang zaskoczył. Z tego co pamietam instalka jest bezproblemowa/ jak nie znajdziesz daj znac- wysle ci dzialajaca wersje na skrzynke mam sciagnieta na HDD.
- rozpakujesz wszystko do katalogu mod.
- zmieniasz w plikach 44 na 48 (inaczej masz krzaczki a tak chociarz po ang. opisy ,jak to zrobic masz w opisie przemiany dodatku z AEGIS z ang. na pl.)
-przy uruchomieniu gry wchodzisz w mod. ( w tej pierwszej tabelce i klikasz na Gonner), od tej pory gra bedzie ci sie uruchamiała z tym modem.
- i wot wsio.... :D , a potworki masz do kupienia w stoczniach Gonnerskich/Xenońskich ot szacowni Gonnerzy jakich pokatny interes otworzyli w kilku cywilizowanych sektorach( jak pamietam na pewno sektor obok nieznanego- ja tam robie zakupy w moim X@ :twisted: )
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

j77jack wrote:Jago towariszcz to ty namotał... ps. nie chce mi sie naprawde szukac ale mod jest tez w ang. link na tym forum. ten germanski mnie tez nie działał, dopiero ang zaskoczył. Z tego co pamietam instalka jest bezproblemowa/ jak nie znajdziesz daj znac- wysle ci dzialajaca wersje na skrzynke mam sciagnieta na HDD.
To ja tez bardzo poprosze na maila, jest w profilu. Ja tez znalazlem tylko wersje niemiecka, ktorej kompletnie nie kumam. Dzieki!
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Hmm... Jago... Prześlesz mi?? :D Bardzo Cię proszę, o Litościwy... Adres mash w profilu...
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
Jago
x2

Post by Jago »

Neiklot -> nie ma sprawy, zawsze służę pomocą Braciom w Kosmosie. Tylko, wiesz jest jeden problemik... nie ma w profilu Twojej Emilki. Wyślij ni adresik na Priv`a albo napisz do mnie na skrzynkę - napewno dostaniesz... przesyłkę.

A co do wrażeń z MOD`a - są wstrząsające. To, co do tej pory słyszeliśmy o zacnych :goner: to bujda na resorach i jeden wielki przekręt!!! I niby to oni są orędownikami pokoju? Pacyfistami? Łagodnymi owieczkami? JESZCZE CZEGO!!! To krwiożercze i pozbawione uczuć współczucia potwory!!! A te ich statki vel okręty... arcydzieło sztuki wojennej!!! Jak wyposażę i dozbroję TERRATORA na maxa to wpadnę z kurtuazyjną wizytą najpierw do :xenon: a później do :khaak: - ale zapewniam... tylko w celu wspólnej wymiany poglądów... i argumentów. Oczywiście relację spiszę i opublikuję.

<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]
Kane_Edain
x2

Post by Kane_Edain »

Zakupiłem dwa Terratory, wyposażyłem w dwa zestawy uzbrojenia (na sektory cywilizowane i te mniej...) plus załogi i AEGIS, zapakowałem pełną obsadę Strikerów... Jeeeezzzzzz.... teraz jestem "panisko"! Moja dotychczasowa flota argońskich i teladiańskich M2 (razem 4 szt. plus M1) poszły do ochrony sektorów, czyli w odstawkę :D
Zobaczymy, co będzie dalej 8)
Okazja!!! Wynajmę swoją flotę pancerników do działań stabilizacyjnych w dowolnym sektorze. Niedrogo...
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Dziękuję Wam, chłopaki (j77jack i Jago) za przesłanie angielskiej wersji moda! Wreszcie zrozumiem, co tam jest napisane :P. Apropo's moda: jest cudowny!! Żadne Khaaczki nie mogą się równać z Terratorem... Tyle jazur Gonerzy trzymali w ukryciu swoje zabaweczki, że dopiero niemcom udało się je złapać i wprowadzić seryjną produkcję z ominięciem dostaw do Gonnerów. Oni za to, kiedy widzą lecącego w stronę ich bazy Terratora, atakują go swoją eskadrą myśliwców i wielką ilością ich M2/M1... Po prosu odlot :twisted:!

- Pozdro,
- Neiklot
[ external image ]
----------------------
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Marcybiskup wrote:
j77jack wrote:Jago towariszcz to ty namotał... ps. nie chce mi sie naprawde szukac ale mod jest tez w ang. link na tym forum. ten germanski mnie tez nie działał, dopiero ang zaskoczył. Z tego co pamietam instalka jest bezproblemowa/ jak nie znajdziesz daj znac- wysle ci dzialajaca wersje na skrzynke mam sciagnieta na HDD.
To ja tez bardzo poprosze na maila, jest w profilu. Ja tez znalazlem tylko wersje niemiecka, ktorej kompletnie nie kumam. Dzieki!
Neiklot, ciesze sie, ze juz masz angielska wersje. Mozesz przeslac mi na priva? Troche mi smutno, ze mi chlopaki nic nie przeslali :(
marsul@wp.pl
Dzieki z gory!
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Marcy -> List już wysłany.
Komu jeszcze mam dostarczyć tego upragnionego moda w wersji angielskiej?? :D
[ external image ]
----------------------
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Danke! :wink:
j77jack
x2

Post by j77jack »

No no kto by ,przypuszczał mecze Gonnera od pół roku pisze o tym i nic :!: zero chetnych . A tu nagle takie zainteresowanie :D :) moze bedzie nas wreszcie na tyle zeby zalozyc tak jak na ang. forum
KLUB SZALONEGO GONNERA :twisted: (tylko trzeba by chyba to tłumaczenie troche zmienic :? ). Co o tym pomyśle sądzicie?
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

Neiklot wrote: Komu jeszcze mam dostarczyć tego upragnionego moda w wersji angielskiej?? :D
Na początku witam wszystkich forumowiczów, a na koniec wyrażam chęć zapoznania się z wersją ANG tegoż wspaniałego jak można przeczytać moda, bo choć ściągnąłem wersję auf deutch i uczę się tego wspaniałego języka 4 lata to ni w ząb nie mogę go pojąć :evil: . Na koniec końców małe pytanko: kto gdy słucha niemieckojęzycznych piosenek i nie dostaje ataku torsji (nie wliczając Rammsteina) ręka w górę.
Sir Fred Hoyle wrote: Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards
Kane_Edain
x2

Post by Kane_Edain »

well... skoro wszyscy, to babcia też :D...
co prawda gram już na wersji niemieckiej, ale angielska nie byłaby od rzeczy, zatem........ składam swój akces!!
Okazja!!! Wynajmę swoją flotę pancerników do działań stabilizacyjnych w dowolnym sektorze. Niedrogo...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”