Nie uruchamia sie gra

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

OS7RY
x2

Nie uruchamia sie gra

Post by OS7RY »

Czesć wrzystkim.
Problem polega na tym że gdy chcę ją uruchomić to pojawia się okno z ustawieniami, m.in. grafiki, i w panelu z grafiką w miejscu wyboru rozdzielczości nie ma nic, żadnego wyboru.
Ale nie zrażony tym próbowałem grę uruchomić i wtedy pojawia się komunikat: „ Terror opening video. Checz your display settings! …!
Podam jeszcze dane o moim sprzęcie: AMD Athlon 64 3000+ na GIGABYTE K8NS Ultra, karta Gainward GeForce FX 5900XT, 1024 Mb RAM. Win XP pro SP.2
Z góry dzięki za pomoc.
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Heyah.

Hmmm... Też kiedyś coś takiego miałem. Może musisz przeistalować grę (mi to pomogło)? Przeinstaluj, doinstaluj kodedki z płytki (do WMP) i odpal grę. Nic innego nie mogę poradzić. Może któryś z kolegów?

- Pozdro
- Neiklot

PS. Ile kosztuje taki GeForce FX 5900XT?? :roll:
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
Ascon
x3tc

Post by Ascon »

Elo. Też miałem kiedyś podobny problem, pomogła niestety dopiero reinstalka całego systemu. Jeśli nie pomoże reinstalka gry możesz jeszcze spróbować przeinstalować sterowniki od karty graficznej, usuwając stare całkowicie przy pomocy programu dostępnego np TUTAJ.

A GF5900XT kosztuje około 500 zł, nie wiem czy nie lepszy jest niewiele droższy GF 6600.

Edit: Literówki.
OS7RY
x2

Post by OS7RY »

Gre i stery joz przinstalowywalem i bede musial sieknac reinstalke systemu pewnie. Wsumie to sie do tego zabieralem ale mi sie nie chcialo a teraz bede musial.
A co do grafy to ja mo0ge ci moja sprzedac za 400 panie Neiklot :D (ma gware )
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

OS7RY-->nie instaluj najnowszych sterów od grafy!(Mam taką kartę jak ty)Robiłem tak kiedyś i gry mi się przestały uruchamiać.W HL2 miałem zamiast siatki w płocie czarno - różową szachownicę - z winy sterowników.Najnowsze stery są robione pod serię GF 6XXX i nikt nie zawraca sobie głowy optymalizacją pod starsze generacje sprzętu, wyścig z Ati trwa.Używaj fabrycznych sterowników, tych, które dostałeś z kartą.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
SzaYbuS
x2

Post by SzaYbuS »

Tak gwoli wyjasnienia to (pełne) 5700 koszuje kolo 530 zl a 5900 ciut wiecej :) :roll: Problem wyglada na blad sterownikow wiec teoretycznie najlepszym wyjsciem bylo by wyrżnięcie sterkow firmowych i zainstalowanie tych z windows update - dzialaja znacze lepiej z dx i sa stabilniejsze ale nie sa tak wydajne jak sterowniki nvidii. BTW: jak to nowe sterki nvidii powoduja krzaki? spojrz na moj konfig Reel Mixer :!: - chodzi na najnowszych sterownikach nvidii i nie powoduje żadnych problemow. Nie pisz zeby uzywali ludzie sterkow z pudelka z karta bo jak ktos se kupi karte firmy "mint" albo "inno3d" i pobiega na standardowych sterkach to sie potnie. :lol:
Kolejne starcie z wrogiem, szpachelka w dłoń. Po <cenzura> im ten fioletowy lakier.
- - -
Athlon64 2800+ Newcastle
Asus K8V SE Deluxe
512 MB DDR 400 Kingston
Asus GeForce FX5700 128MB
Windows XP + Service Pack 2
- - -
Jeśli na tym nie chodzi płynnie to znaczy, że masz epilepsje.
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

SzaYbuS-->Jeżeli tak, to gratulacje.Ja chciałem sobie polepszyć i zainstalowałem najnowsze stery.Tak sobie polepszyłem, że efekt był taki, jak opisany.Certyfikowane, czy nie, jedna kaszanka.Ponadto NFS:Porsche również wysiadł.Mam identyczną kartę, jak jego, więc piszę co było u mnie.
Nfs nie chciał się odpalać z najnowszymi sterami również na GF 4 MX.
Doświadczenie wskazuje, że czasami działa coś takiego, jak "magia urządzeń elektrycznch".Jak jakaś metoda zadziała, to się tego trzymaj.U mnie działa.
A może połączenie Athlona 64 i Win XP działa jakoś "nie tego" i komputer poczuł się "wstrząśnięty i zmieszany" :?:
Mint...ha, jeśli ktoś kupi sprzęt, że tak powiem, jakościowo alternatywny, to jego ryzyko.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
SzaYbuS
x2

Post by SzaYbuS »

Zapytam kumpla, magika od sprzetu. Pewnie bedzie wiedzial cos wiecej. Życze powodzenia w testowaniu.
Btw: OS7RY moglbys podac mi jaka masz wydajnosc w x2 tak z czystej ciekawości?
Kolejne starcie z wrogiem, szpachelka w dłoń. Po <cenzura> im ten fioletowy lakier.
- - -
Athlon64 2800+ Newcastle
Asus K8V SE Deluxe
512 MB DDR 400 Kingston
Asus GeForce FX5700 128MB
Windows XP + Service Pack 2
- - -
Jeśli na tym nie chodzi płynnie to znaczy, że masz epilepsje.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”