Kiedy uruchomimy edytor skryptów, można łatwo sprawdzić wyrażony w liczbach stan przychylności, bądź wrogości danej rasy, włączając piratów. Liczby te się zmieniają, wskutek naszych działań etc. I w związku z tym pytanie - otóż, czy udało się komuś "wypracować" przychylność u piratów - tzn. z "-" wskoczyć na "+" ?.
Dopuki nie robilem im kuku nie atakowali moich instalacji/statkow. Od pierwszego mojego ataku caly czas atakuja(niekiedy- zalosnie Mendelyj na Odysa/lub na moja stacje)
No fakt, ale jestem ciekaw, czy jest w ogóle "w praktyce" możliwe uzyskanie u Piratów dodatniej pozycji w rankingu popularności - Co teoretycznie powinno skutkować automatyczną zmianą Friend/Foe
Mnie sie nie udalo - a bralem wszystkie misje jakie dawali , sprzedawalem im wode/ niewolnikow/ co badz (w miedzyczasie ich nie tlukac)--- a dluuugo juz gram.
To chyba jest tak ze jak z nimi zaczniesz to finito -- zawsze jakis ich pacan zaatakuje cos twojego
A udało się komukolwiek zwiedzić od środka Anrchiczny Port Piratów?
Trzeba być na tyle dorosłym aby zrozumieć, że życie nie jest sprawiedliwe. W każdej jednak sytuacji powinniśmy postępować najlepiej jak potrafimy.
There are two secrets to life: 1) Don't tell everything you know... Z tym numerem telefonu zamiast icq to iście wyborny pomysł
tylko jedno ale, jak chciałem kupić "przprogramowywanie" powiedzieli mi że w sektorze nie ma wrogich mi stacji. Myśle że owo przeprogramowywanie działa tylko gdy wroga stacja znajduje sie tam gdzie baza piracka gdzie ją kupujesz.
O ile pamiętam w sektorze z anarchicznym portem piratów nie ma bazy pirackiej, chyba że przeoczyłem.
Trzeba być na tyle dorosłym aby zrozumieć, że życie nie jest sprawiedliwe. W każdej jednak sytuacji powinniśmy postępować najlepiej jak potrafimy.
There are two secrets to life: 1) Don't tell everything you know... Z tym numerem telefonu zamiast icq to iście wyborny pomysł
Nie ma, bo po co w jednym sektorze mieliby piraci stawiać dwie bazy?
Poza tym "przeprogramowanie" - tudzież włamy Elitarnej Grupy Hakerów są przez nich przeprowadzane na wrogich stacjach max 3 sektory od bazy pirackiej, z której nadają. Niekoniecznie tylko w sektorze gdzie jest baza
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Dzięki Sau!
I oto chodzi! Odpowiedź szybka jasna i rzeczowa!
Spróbuje dzisiaj odwiedzić anarchy port! Kto wie, jak się uda sektor ładny na zamieszkanie, a port byłby interesującą odmianą stacjii handlowej!
Pozdrawiam.
Jeśli masz na myśli osiedlenie się na skraju Pustki Garenisk, to wiedz, że wschodnia część sektora jest już zajęta przez 4 moje stacje (i 10 wież laserowych ). Ponieważ sektor zdobyłem walcząc zaciekle z piratami i Khaakami, pobieram opłaty za przelot . Mogę podnając przestrzeń na zachód, z możliwością wykupu w przyszłości, ale pod warunkiem podpisania paktu o wieczystej nieagresji
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Coż, kto ostatni przychodzi sam sobie szkodzi. Niech teraz twa wyższość zaakceptowaną będzie. Czas pokarze że jedyne co trwałe i wieczne to zmiany
PS.Anarchy port jest na zachodzie, mam rozumieć że trzeba mieć na wszystko oko
Pirackie szumowimy stawiają go stale w tym samym miejscu. To doskonały obszar na szkolenia bojowe dla nowych oddziałów, jest okresowo stały dopływ nowych celów ćwiczebnych
Z drugiej strony chyba dobrym pomysłem byłoby zaminowanie obszaru wokół Portu i przeniesienie szkoleń na tereny xenońskie
Wniosek z tego nie zabraknie mi piratów do eksterminacji. Prawdopodobnie w całym wszechświecie nie ma bazy pirackiej. Został tylko ten nieszczęsny port anarchiczny. Zniszcze go, piraci go odbudują, a ja go znowu zniszcze. Zabawa na długi, długi czas. A tak w ogóle to piraci są do czegoś potrzebni?
TAK!
Na początku jak zaczynasz gre i krucho z kasą to za ich statki łatwo się dozbroić albo postawić fabryke kryształów i ją wyposarzyć. Zdecydowanie bez piratów było by krucho. W "powrocie" mają być dwie razy, to oznacza tylko podwójny zysk