Kupiec międzysystemowy?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Kupiec międzysystemowy?
Cze.
Gdzie mogę dostać działający skrypt dla j.handlowych pozwalający
na handel w wielu sektorach a nie tylko w jednym?
Mam, ale cojś z tym skryptem nie tak.
Gdzie mogę dostać działający skrypt dla j.handlowych pozwalający
na handel w wielu sektorach a nie tylko w jednym?
Mam, ale cojś z tym skryptem nie tak.
-
Chodzi ci o MK3 Trader Command . komendy start sector trader i start universe trader . Ta pierwsza juz chyba wyprobowales a druga ci kuleje, tak? Musisz poczekac az twoj pilot z TK MK3 podszkoli sie do co najmniej poziomu 8 i wtedy zakup mu jump drive i wtedy zacznie ladnie dzialac z komenda universe trader. To wszystko normalnie dziala w ver. 1.4 PL nie potrzebujesz dodatkowych skryptow.
Egosoft thank you for buing our game
p4 2.4 ,1 GbRam 333, ATi 9500pro
-
Aby działał UniversalTrader musisz posiadać co najmniej osłony 25MW i MK1 i "chyba" też MK2 Combat Software.
Mój pilot też długo miał stopień 10 i nie chciał awansować dalej (nie działał tez UniversalTrader), gdzieś przeczytałem na forum i tak zrobiłem jak wyżej i zaczęło działać.
Pozdr
Mój pilot też długo miał stopień 10 i nie chciał awansować dalej (nie działał tez UniversalTrader), gdzieś przeczytałem na forum i tak zrobiłem jak wyżej i zaczęło działać.
Pozdr
Garghgor Ug Nazghorskumm
'Ere we go, 'ere we go throu da kosmos
'Ere we go, 'ere we go throu da kosmos
-
Ja nawet nie sprawdzalem czy bez bet oslon 3x25 i innego oprogramowania dziala mk3 trader , zawsze kupowalem wymaksowane delfiny, teraz to smigaja po universum X jak szalone, ostatnio jeden mi wyslal mejla ze nie wie co robic, zamotal sie i nie kupil sobie bateryjek, ale najpierw zarobil 15 mln
-
-
Twoje imie zawsze jest pokazywane gdy siedzisz w statku, gdy masz kilka statkow i sprawdzasz ktorys z nich nie wchodzac do niego to pokazuje sie imie pilota i jego doswiadczenie jakie sobie wylatal pracujac dla ciebie, jak wsiadziesz do takiego statku to pilotem jestes TY, a stary pilot poszukal wlasnie nowej fuchy, jak wysiadasz ze statku to zatrudnia sie nowy zoltodziob bez doswiadczenia.
-
Mam podobny problem jak HandSaw.
Mam ver 1.4.
Dla każdego z moich statków każdy pilot ma moje imię, gdy do niech nie wsiadam, lecz normalnie sprawdzam z mapy.
Nie ma też przy imieniu żadnych współczynników doświadczenia.
Nie ma też mowy o handlu międzysystemoym.
Na pewno nie jest do tego wymagany żaden mod?
Mam ver 1.4.
Dla każdego z moich statków każdy pilot ma moje imię, gdy do niech nie wsiadam, lecz normalnie sprawdzam z mapy.
Nie ma też przy imieniu żadnych współczynników doświadczenia.
Nie ma też mowy o handlu międzysystemoym.
Na pewno nie jest do tego wymagany żaden mod?
-
Mod nie jest potrzebny. Każesz pilotowi zarabiać w jednym sektorze, aż natrzepie kasy. Poziom doświadczenia podskakuje mu o 1 pkt. co 50000 cr. (a przynajmniej tyle pilot musi zarobić, żeby poziom zwiększył mu się do I-go; nie pamiętam, czy żeby zdobyć wyższe poziomy wystarczy następne 50000 cr., czy trzeba nagwizdać więcej [vide np. Diablo - na każdy poziom dośw. potrzeba coraz więcej pkt.]). W pliku readme powinno być zestawienie, co pilot może robić, posiadając dany poziom dośw. (chyba jak ma 8-my, to może zacząć handlować międzysytemowo).
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
Albo jestem tak głupi. ze Was nie rozumiem, albo coś jes nieteges z moją grą.
Mam ver. 1.4.
Argon Merkury z pełnym tuningiem i jump drive, do którego ani razu nie wsiadłem, wyposażony w MK3, w jednym sektorze zarobił mi ok. 2 000 000 kredytów.
Pomimo tego cały czas jako pilot wyświetlane jest moje imię (zresztą w innych statkach, których mam ponad 40 też jako pilot wszędzie figuruję ja), nie ma nigdzie informacji, jakie doświadczenie zdobył pilot statku podczas kursów i nie ma aktywnej komendy handlu międzysystemowego.
Bardzo proszę o łopatologiczne wyjaśnienie, co zrobić, aby działało tak jak powinno....

Mam ver. 1.4.
Argon Merkury z pełnym tuningiem i jump drive, do którego ani razu nie wsiadłem, wyposażony w MK3, w jednym sektorze zarobił mi ok. 2 000 000 kredytów.
Pomimo tego cały czas jako pilot wyświetlane jest moje imię (zresztą w innych statkach, których mam ponad 40 też jako pilot wszędzie figuruję ja), nie ma nigdzie informacji, jakie doświadczenie zdobył pilot statku podczas kursów i nie ma aktywnej komendy handlu międzysystemowego.
Bardzo proszę o łopatologiczne wyjaśnienie, co zrobić, aby działało tak jak powinno....
-
-
No w koncu stary wyjadacz Marcy sie odezwal i teraz juz na pewno bedzie po problemie. Ja w zyciu bym nie skojarzyl ze to zalezy akurat od bonus packa, bo sobie wszystko co mozliwe zainstalowalem zaraz po instalacjii X² i nigdy nie mialem problemow. No to zarabiajmy kredyty, niszczmy xenonow, khakow i badzmy X-treame
-
Re: Re
Nalezy do olac i sie nie przejmowacHandSaw {PL} wrote:Cze.Mam kłopot z Bonus Packiem.
Przy instalce wywala błąd 123. Niepodoba kompowi się nazwa proponowana przez instalator. Instalator na końcu ścieżki chce
dać nazwę X?-Pluginy. Kłopot jak sądzę w znaku zapytania.
Co począć?![]()
![]()
![]()

-
BPH Ulepszenie?
BPH Ulepszenie
-----------------
Co to jest i czym to się je?
Pojawiło mi się w komendach handlowych po instalce bonus packa.
-----------------
Co to jest i czym to się je?
Pojawiło mi się w komendach handlowych po instalce bonus packa.