Dokowanie M6 do statków

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

bartek.bohdan
x2

Dokowanie M6 do statków

Post by bartek.bohdan »

Proszę o wyjaśnienie pewnej kwestii... Poruszam się po sektorach Galactic Starliner. Bydle ma chyba parę kilometrów długości, nascie dział, ładownię o pojemności 40.000, 18 tarcz 125MW i nie może do niego zadokować maleńka korweta. Czy autorzy gier choć trochę pomyśleli...?

Czy jest lub jest w planie dodatek, skrypt, patch, który naprawia ten czeski błąd? Bo tak naprawdę korweta powinna móc zadokować już do TL.

Kolejna sprawa... posiadając urządzenie transportowe powinenem móc normalnie handlować ze stacją, bez dokowania do niej. Tak samo przeglądać biuletyn i wybierać misję. Mogę latać po wszechświecie, a nie mogę się połączyć z siecią stacji, stojąc na orbicie parę kilometrów od niej.

Gdzie tu logika i spojność?
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

1) W którymś ze statków które można z sieci ściągnąć jest CHYBA taka możliwość...
2) Urządzenie transportowe transportuje w JEDYM kierunku, tak więc to ma niewiele wspólnego, tu by się jakiś moduł do statku przydał, a poza tym jak byś chciał załadować na statek klienta, (stacje nie mają urządzenia transportowego) telepatycznie :) ?
ps masz wersję eng? Galactic Starliner- co to ulicha :?

Edit:
Galaktyczny Liniowiec z Pirate Mod genialny. Robi mi za HQ i bazę wypadową nie do ruszenia.
A już widze :)
:)
bartek.bohdan
x2

Post by bartek.bohdan »

No i to jest właśnie durne... skoro transportuje w jednym, stacje powinny mieć swój egzemplarz na dwukierunkowy ruch towarów. Poza tym skoro transportuje w 1 powinno i z powrotem. Ostatecznie zawsze może brać energię dodatkowo z EC, jak napęd skokowy.
Pavlo
x3tc

Re: Dokowanie M6 do statków

Post by Pavlo »

bartek.bohdan wrote:Proszę o wyjaśnienie pewnej kwestii... Poruszam się po sektorach Galactic Starliner. Bydle ma chyba parę kilometrów długości, nascie dział, ładownię o pojemności 40.000, 18 tarcz 125MW i nie może do niego zadokować maleńka korweta. Czy autorzy gier choć trochę pomyśleli...?
Galactic Starliner nie jest pomysłem twórców X2 takze to nie oni są winni a twóca moda/skryptu.
A tak wogóle to imho takie statki to lekkie przegięcie...
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Visconius
x2

Post by Visconius »

Tatarin musze się z tobą niezgodzić. Akurat transporter ładunku działa w obie strony. Możesz to łatwo sprawdzić wysyłając ładunek ze swojego statku z transporterem na drugi bez nieg. A potem ściągając go z powrotem.

Ale fakt. To beznadziejne że mając jakiś większy statek musimy przesiadać się by poczytać biuletyn. Każda stacja powinna mieć jeden dok zewnętrzny. Choćby na korwety. To cholernie irytujace, aby wziąc misję kilerską muszę przesiąść się do m5, zadokować wziąć misję i szybciutko popylać z powrotem do korwety. Nie mówiąc o tym że skoro wsiadłem do m5 to kasuje mu się baza i przy następnym kupowaniu ogniw do napędu za pomocą opcji handlowych muszę to znów ustawiać. Zgroza.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Visconius wrote:To beznadziejne że mając jakiś większy statek musimy przesiadać się by poczytać biuletyn. Każda stacja powinna mieć jeden dok zewnętrzny. Choćby na korwety.
Albo wielki, zewnętrzny 'telebim'... :D
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
bartek.bohdan
x2

Post by bartek.bohdan »

Do przeczytania biuletynu nawet nie trzeba doku, wystarczy się ustawić parę kilosów od stacji i połączyć z centralnym komputerem. To nawet dziś można zrobić z orbity.
Visconius
x2

Post by Visconius »

EEEEEEEEEEE. Z orbity to chyba nie. Za duże lagi by były :D
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Szkoda, że nie można się dowiedzieć od pilotów innych statków (np. wylatujących ze stacji), co w danej stacji słychać. Taki system plotek :D
Czasem dostawałbyś prawdziwe (pełna treść z BBS), a czasem fałszywe/niepełne informacje (pilot zapomniał, lub niedokładnie przekazał - brak niektórych wyrazów, a nawet całych zdań z komunikatu BBS) i już wiedziałbyś, czy warto dokować do stacji, dla np. misji killerskiej... ciekawe, czy twórcom X2 coś takiego w ogóle przyszło kiedykolwiek do głowy :?:
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
rafalpiotr
x2

Post by rafalpiotr »

bartek.bohdan wrote:Do przeczytania biuletynu nawet nie trzeba doku, wystarczy się ustawić parę kilosów od stacji i połączyć z centralnym komputerem. To nawet dziś można zrobić z orbity.
Może mnie ktoś oświecić jak to zrobić?
Ja mam tylko opcję rozmowy z kimś z załogi, bez mozliwości przeglądania BBS.
Jest to z lekka wkurzające przy lataniu M6.
yahreck
x3

Post by yahreck »

Mogloby by byc tak jak w starym Frontierze: wystawiasz antene i dobierasz mejle.
Egosoft thank you for buing our game
p4 2.4 ,1 GbRam 333, ATi 9500pro

Return to “Polskie / Polish X-Forum”