Dokowanie M6 do statków
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Dokowanie M6 do statków
Proszę o wyjaśnienie pewnej kwestii... Poruszam się po sektorach Galactic Starliner. Bydle ma chyba parę kilometrów długości, nascie dział, ładownię o pojemności 40.000, 18 tarcz 125MW i nie może do niego zadokować maleńka korweta. Czy autorzy gier choć trochę pomyśleli...?
Czy jest lub jest w planie dodatek, skrypt, patch, który naprawia ten czeski błąd? Bo tak naprawdę korweta powinna móc zadokować już do TL.
Kolejna sprawa... posiadając urządzenie transportowe powinenem móc normalnie handlować ze stacją, bez dokowania do niej. Tak samo przeglądać biuletyn i wybierać misję. Mogę latać po wszechświecie, a nie mogę się połączyć z siecią stacji, stojąc na orbicie parę kilometrów od niej.
Gdzie tu logika i spojność?
Czy jest lub jest w planie dodatek, skrypt, patch, który naprawia ten czeski błąd? Bo tak naprawdę korweta powinna móc zadokować już do TL.
Kolejna sprawa... posiadając urządzenie transportowe powinenem móc normalnie handlować ze stacją, bez dokowania do niej. Tak samo przeglądać biuletyn i wybierać misję. Mogę latać po wszechświecie, a nie mogę się połączyć z siecią stacji, stojąc na orbicie parę kilometrów od niej.
Gdzie tu logika i spojność?
-
1) W którymś ze statków które można z sieci ściągnąć jest CHYBA taka możliwość...
2) Urządzenie transportowe transportuje w JEDYM kierunku, tak więc to ma niewiele wspólnego, tu by się jakiś moduł do statku przydał, a poza tym jak byś chciał załadować na statek klienta, (stacje nie mają urządzenia transportowego) telepatycznie
?
ps masz wersję eng? Galactic Starliner- co to ulicha
Edit:
2) Urządzenie transportowe transportuje w JEDYM kierunku, tak więc to ma niewiele wspólnego, tu by się jakiś moduł do statku przydał, a poza tym jak byś chciał załadować na statek klienta, (stacje nie mają urządzenia transportowego) telepatycznie

ps masz wersję eng? Galactic Starliner- co to ulicha

Edit:
A już widzeGalaktyczny Liniowiec z Pirate Mod genialny. Robi mi za HQ i bazę wypadową nie do ruszenia.

-
-
Re: Dokowanie M6 do statków
Galactic Starliner nie jest pomysłem twórców X2 takze to nie oni są winni a twóca moda/skryptu.bartek.bohdan wrote:Proszę o wyjaśnienie pewnej kwestii... Poruszam się po sektorach Galactic Starliner. Bydle ma chyba parę kilometrów długości, nascie dział, ładownię o pojemności 40.000, 18 tarcz 125MW i nie może do niego zadokować maleńka korweta. Czy autorzy gier choć trochę pomyśleli...?
A tak wogóle to imho takie statki to lekkie przegięcie...
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...

-
Tatarin musze się z tobą niezgodzić. Akurat transporter ładunku działa w obie strony. Możesz to łatwo sprawdzić wysyłając ładunek ze swojego statku z transporterem na drugi bez nieg. A potem ściągając go z powrotem.
Ale fakt. To beznadziejne że mając jakiś większy statek musimy przesiadać się by poczytać biuletyn. Każda stacja powinna mieć jeden dok zewnętrzny. Choćby na korwety. To cholernie irytujace, aby wziąc misję kilerską muszę przesiąść się do m5, zadokować wziąć misję i szybciutko popylać z powrotem do korwety. Nie mówiąc o tym że skoro wsiadłem do m5 to kasuje mu się baza i przy następnym kupowaniu ogniw do napędu za pomocą opcji handlowych muszę to znów ustawiać. Zgroza.
Ale fakt. To beznadziejne że mając jakiś większy statek musimy przesiadać się by poczytać biuletyn. Każda stacja powinna mieć jeden dok zewnętrzny. Choćby na korwety. To cholernie irytujace, aby wziąc misję kilerską muszę przesiąść się do m5, zadokować wziąć misję i szybciutko popylać z powrotem do korwety. Nie mówiąc o tym że skoro wsiadłem do m5 to kasuje mu się baza i przy następnym kupowaniu ogniw do napędu za pomocą opcji handlowych muszę to znów ustawiać. Zgroza.
-
-
-
-
Szkoda, że nie można się dowiedzieć od pilotów innych statków (np. wylatujących ze stacji), co w danej stacji słychać. Taki system plotek
Czasem dostawałbyś prawdziwe (pełna treść z BBS), a czasem fałszywe/niepełne informacje (pilot zapomniał, lub niedokładnie przekazał - brak niektórych wyrazów, a nawet całych zdań z komunikatu BBS) i już wiedziałbyś, czy warto dokować do stacji, dla np. misji killerskiej... ciekawe, czy twórcom X2 coś takiego w ogóle przyszło kiedykolwiek do głowy

Czasem dostawałbyś prawdziwe (pełna treść z BBS), a czasem fałszywe/niepełne informacje (pilot zapomniał, lub niedokładnie przekazał - brak niektórych wyrazów, a nawet całych zdań z komunikatu BBS) i już wiedziałbyś, czy warto dokować do stacji, dla np. misji killerskiej... ciekawe, czy twórcom X2 coś takiego w ogóle przyszło kiedykolwiek do głowy

سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
Może mnie ktoś oświecić jak to zrobić?bartek.bohdan wrote:Do przeczytania biuletynu nawet nie trzeba doku, wystarczy się ustawić parę kilosów od stacji i połączyć z centralnym komputerem. To nawet dziś można zrobić z orbity.
Ja mam tylko opcję rozmowy z kimś z załogi, bez mozliwości przeglądania BBS.
Jest to z lekka wkurzające przy lataniu M6.
-