jak usprawnić produkcje w SPP?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
jak usprawnić produkcje w SPP?
mam trzy elektrownie ktore dosc czesto mrugaja na zolto, dwa statki mam ustawione na kupowanie krysztalow jeden sprzedaje energie,ilosc skokow mam ustawione na 2,w elektrowniach zostawiam 40000 na zakup krysztalow
-
Hmmm
Ustaw cene kupowania kryształów na średnią (bodajże 1684) - wtedy komputer lata tez do Stacji Handlowych
Jeden statek (np szybki M4) do kupowania kryształów wystarczy.
Zależy też w jakim sektorze masz SPP - może w poblizu nie ma Wytwórni Kryształów ani Stacji Handlowych - i po prostu nie ma gdzie kupować.
40.000 imho to trochę za mało na początek. Lepiej jest dać 100 - 150 tys. na rozwój i ściągać wszystko powyżej 100.000.
Ale to tylko moje zdanie
Ustaw cene kupowania kryształów na średnią (bodajże 1684) - wtedy komputer lata tez do Stacji Handlowych
Zależy też w jakim sektorze masz SPP - może w poblizu nie ma Wytwórni Kryształów ani Stacji Handlowych - i po prostu nie ma gdzie kupować.
40.000 imho to trochę za mało na początek. Lepiej jest dać 100 - 150 tys. na rozwój i ściągać wszystko powyżej 100.000.
Ale to tylko moje zdanie

X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...

-
...tylko sprawdz, czy stacje handlowe w obrebie 2 sektorow (tak ustawiles, prawda?) handluja krysztalami (nie kazda stacja handlowa nimi handluje). Jesli nie, zwieksz zasieg statkow skupujacych krysztaly... im wiecej stacji handlowych w zasiegu, tym wieksze prawdopodobienstwo, ze uda sie zrobic zakupy.Pavlo wrote:Ustaw cene kupowania kryszta3ów na średnią (bodajże 1684) - wtedy komputer lata tez do Stacji Handlowych...
-
-
TO tak ,ale u mnie jak wstawilem 1684 siadla ekonomia- bardzo czeste przestoje (brak krysztalkow w elektrowni i stacjach handlowych) jak dalem kupuj po najlepszej cenie do 1800( na lot do 4 sektory) zero przestojow , a moje statki kupuja krysztalki i w fabrykach zanim ktos mi je sprzatnie w faktorii. Swoje krysztalki sprzedaje po 1850 a i tak schodza momentalnie z magazynu.Pavlo wrote:Hmmm
Lepiej jest dać 100 - 150 tys. na rozwój i ściągać wszystko powyżej 100.000.
Ale to tylko moje zdanie
-
Tak, ale to jest to samo ustawienie, ktore odpowiada za ilosc (odleglosc) sektorow, w ktorych Twoje statki beda skupowaly surowce.centus wrote:Czy moge mojemu TS-owi kazać sprzedawać po najlepszej cenia ALE w obrębje np.: 2 sektorów??
Jesli ustawisz maksymalna ilosc skokow na 2, skupowanie i sprzedawanie bedzie odbywac sie w promieniu 2 sektorow.
Co to jest FATS?
-
-
-