jak usprawnić produkcje w SPP?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

plajer
x2

jak usprawnić produkcje w SPP?

Post by plajer »

mam trzy elektrownie ktore dosc czesto mrugaja na zolto, dwa statki mam ustawione na kupowanie krysztalow jeden sprzedaje energie,ilosc skokow mam ustawione na 2,w elektrowniach zostawiam 40000 na zakup krysztalow
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Hmmm
Ustaw cene kupowania kryształów na średnią (bodajże 1684) - wtedy komputer lata tez do Stacji Handlowych
Jeden statek (np szybki M4) do kupowania kryształów wystarczy.
Zależy też w jakim sektorze masz SPP - może w poblizu nie ma Wytwórni Kryształów ani Stacji Handlowych - i po prostu nie ma gdzie kupować.
40.000 imho to trochę za mało na początek. Lepiej jest dać 100 - 150 tys. na rozwój i ściągać wszystko powyżej 100.000.
Ale to tylko moje zdanie :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Pavlo wrote:Ustaw cene kupowania kryszta3ów na średnią (bodajże 1684) - wtedy komputer lata tez do Stacji Handlowych...
...tylko sprawdz, czy stacje handlowe w obrebie 2 sektorow (tak ustawiles, prawda?) handluja krysztalami (nie kazda stacja handlowa nimi handluje). Jesli nie, zwieksz zasieg statkow skupujacych krysztaly... im wiecej stacji handlowych w zasiegu, tym wieksze prawdopodobienstwo, ze uda sie zrobic zakupy.
centus
x2

Post by centus »

Trzeba kupować w FATS - tam jest najtaniej.

Mam takie pytanie:
Czy moge mojemu TS-owi kazać sprzedawać po najlepszej cenia ALE w obrębje np.: 2 sektorów??

Z góry dzięki
j77jack
x2

Post by j77jack »

Pavlo wrote:Hmmm
Ustaw cene kupowania kryształów na średnią (bodajże 1684) - wtedy komputer lata tez do Stacji Handlowych
Jeden statek (np szybki M4) do kupowania kryształów wystarczy.
Lepiej jest dać 100 - 150 tys. na rozwój i ściągać wszystko powyżej 100.000.
Ale to tylko moje zdanie :D
TO tak ,ale u mnie jak wstawilem 1684 siadla ekonomia- bardzo czeste przestoje (brak krysztalkow w elektrowni i stacjach handlowych) jak dalem kupuj po najlepszej cenie do 1800( na lot do 4 sektory) zero przestojow , a moje statki kupuja krysztalki i w fabrykach zanim ktos mi je sprzatnie w faktorii. Swoje krysztalki sprzedaje po 1850 a i tak schodza momentalnie z magazynu.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

centus wrote:Czy moge mojemu TS-owi kazać sprzedawać po najlepszej cenia ALE w obrębje np.: 2 sektorów??
Tak, ale to jest to samo ustawienie, ktore odpowiada za ilosc (odleglosc) sektorow, w ktorych Twoje statki beda skupowaly surowce.
Jesli ustawisz maksymalna ilosc skokow na 2, skupowanie i sprzedawanie bedzie odbywac sie w promieniu 2 sektorow.

Co to jest FATS?
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Marcy wrote:Co to jest FATS?
Nie wiesz? ;) Liczba mnoga (ang.!) od FAT, czyli takiego formatu zapisu danych na dysku twardym... :D
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Enzo
x3tc

Post by Enzo »

Marcybiskup wrote: Co to jest FATS?
Wiem!
Federal
Argon
Trading
Sstation
centus
x2

Post by centus »

Brawo Enzo. Strzał w 10-tke!

Dzięki Marcybiskupie. Właśnie zastanawiało mnie, co to ta liczba skoków.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”