Sposób na łatwe niszczenie stacji [spojler]

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

General Tatarin
x4

Sposób na łatwe niszczenie stacji [spojler]

Post by General Tatarin »

Dałem to w spojler bo to ułatwienie gry :)
Spoiler
Show
Wpadłem na to grając w Freelancera, otóż w jednej misi miałem zniszczyć jednego niszczyciela eksperymentalnego, ja nie zabardzo to zrozumiałem i rozwaliłem wszystkie normalne (które strzelały) oprócz eksperymentalnego... (który nie strzelał). Jak to zrobiłem? Otóż w Freelancerze niszczyciele są nieruchome, tak więc znalazłem jakąś szparę, wleciałem do niej i ładowałem do statku, tylko czasami jakiś myśliwiec mnie drasną. W x2 to nie działa, ponieważ m2/m1 są ruchome i mogą nas... rozjechać (notable: ile razy was rozjechały własne statki? bo mnie dużo). Tak więc można to zastosować ze stacjami, raz tak jak to roniliśmy powyżej, dwa... wlatując do stacji, gdy z niej wylatuje inny myśliwiec (w Freelancerze też tak robiłem). W ogóle nie musimy się tu obawiać wrogiego ognia.... ale możemy się nadziać na wylatujący statek :\ W każdym razie jest to możliwe (wleciałem kiedyś (dawno) tak do ksenońskiej stacji... tylko że miałem za słabą siłę ognia :evil: i mnie rozjechali )
:)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Sposób ciekawy, ale jakiś większy statek
Spoiler
Show
wlatujący/wylatujący
zrobi z nas miazgę :D
Spoiler
Show
Dwa większe statki nie zmieszczą się w luku stacji
Można za to
Spoiler
Show
ustawić się obok wlotu, bardzo blisko śluzy,
i przetestować siłę GFU. Niszczysz zarówno
Spoiler
Show
statki, które chcą wylecieć ze stacji (często same się rozwalają o ściany śluzy, bo zaatakowane zmieniają kurs i przyspieszają - jeszcze w śluzie), jak i stację (GFU ma duuży rozrzut).
Pozdrawiam!
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
General Tatarin
x4

w ogóle w x2 stacje zniszczyć łatwo, jedynie co nam zagraża to myśliwce, a w Freelancerze stacje mają wieżyczki :D.

edit: Aha zapomniałem, w Freelancerze stacje można niszczyć tylko w misjach :evil: . W realu nie idzie :evil:
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Kajto, a pamietasz, jak Twoj sposob opisywal juz dawno Sau? Kiedy my chwalilismy sie naszymy Rybolowami i Odysami, on niszczyl stocznie xenonskie od srodka w M3. Stad ten szacun i medale ;)
General Tatarin
x4

no nie bardzo... w tedy musiało mnie nie być jeszcze na świecie :D
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

:D Mistrz Ciętej Riposty :D
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Znam ten numer, Novą rozwalałem satcje pirackie, ustawiając się tak by naraz walić z głównych i działka, oraz z szerszeni.

Z na kapitale też jest sposób, tylko że smokiem. Otóż lecimy pod brzychem takiego kolosa waląc WMP Gamma i unikając napędem bocznym pocisków, przy okazji waląc z pdf Alfa. gdy wmp się wyczerpią odwracamy się o 128 stopni. W pewnym momencie statek robi bum.
Używałem go w inwazjach ksenońskich, a m2 to ja rozwalałem barakudą.
Visconius
x2

Post by Visconius »

RAFIO wrote:...odwracamy się o 128 stopni. W pewnym momencie statek robi bum....
O 128 stopni??? :? W której płaszczyźnie? O co wogle chodzi bo nie czaje wajchy. :lol:
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Ok, Opowiem to jeszcze raz. Otóż lecimy tuż po brzuchem takiego xenona (10-20m) tak ustawieniu że statek znajduje się tuż nad nami i lecimy w tym samym kierunku z takim samym speedem. Sami mamy lekko zadarty do góry przód i przy użyciu napędu bocznego unikamy pocisków i zderzenia ze statkiem.
W dobrym ustawieniu powinniśmy móc walić w niego z działek na dachu i z PDF alfa z przodu. Gdy WMP wytracą energię strzału, to odracamy się tak że teraz walimy w niego z WMP na spodzie naszego statku.
Visconius
x2

Post by Visconius »

AAAAAAA :D O 180 stopni w płaszczyźnie wertykalnej :D Teraz rozumiem (szczerze mówiąc domyśliłem się wcześniej ale wolałem siać ferment :P [128 :? ktoś za często liczy RAM]). Będe musiał wypróbować choć boję się o swojego Smoka. Jeśli komp zwolni to kszaki pokroją mnie na plastry :evil: (ta jedna tarcza to za mało). Ale pomysł jest niezły i jak wynika z opisu skuteczny.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

RAFIO wrote:Ok, Opowiem to jeszcze raz. Otóż lecimy tuż po brzuchem takiego xenona (10-20m) tak ustawieniu że statek znajduje się tuż nad nami...
No coż, problem z xenońskim M2 polega na tym, że duża zdolność do nieobliczalnych manewrów i prędkośc pozwalają mu na ostre i gwałtowne zwroty, przez co może nieźle pogłaskać lecący obok statek. Z tego względu ta taktyka jest nieco zbyt ryzykowna, choć jeśli komuś się uda to szacun dla tego pilota 8)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Sau, mi się udaje zawsze. Gdy będziemy lecieć bardzo stabilnie, to Xenon
będzie leciał przed siebie bez zmiany kursu, by uniknąć kolizji!
Visconius
x2

Post by Visconius »

Sprawdziłem, ale trochę zmodyfikowane. Nemezis z GFU na każdym stanowisku (no do momentu aż w tylnej wierzy się nie zepsuło) i hajda na Xenona. Rozwaliłem technicznie 2xM2 i dopiero M1 było nie do ruszenia.

Modyfikacja: Doganiamy- walimy z dziobowego Gamma GFU, aż do wyczerpania energii. Lecimy tak by górna wieżyczka smażyła, a w międzyczasie ładowania broni dziobowej unikamy :) Jak się naładuje to znów dziobową bronią walimy. Przy odrobinie wprawy można ustawić się tak że smażymy dziobowym Gamma HEPT, a wieżyczka jednocześnie używa GFU do zdjęcia osłon. Jeśli będziemy odpowiednio manewrować to nie powinni zdjąć nam za dużo osłon :) To działa.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Ja w swojej mieszance X z MWM latam na razie Iguana z 2 jonami i 4 AC GAMMA i jestem szczesliwy, bo udaje mi sie robic prawie wszystkie misje kilerskie z korweta i 4 mysliwcami :) - procz misji z Rybolowem :(
Bardzo pomocny jest w tym dwuosobowy personel wojskowy w mojej wiezyczce - to naprawde inteligentni goscie (ja nigdy nie potrafilbym tak szybko zmieniac AC na Jony :P ).
Probowalem uszkadzac xenonskie lotniskowce, ale choc nic mi sie nie dzieje, bo wreszcie zaczalem skutecznie wykorzystywac naped boczny, to jednak za duze maja tarcze (w MWM statki flagowe maja po 2,3 tarcze 125MW wiecej).

Czy ktos w ogole probowal mieszanki 1.4PL , Bonus Packa i starego MWM, czy tylka ja sie w to teraz bawie?
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Ja się w to bawię ale bez bonus packa (nie chce mi się go ściągać :) ) miodek..... . Właśnie zbieram kaskę na Iggy MK II.
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Templar, sciagnij go! Wiecej miodu nie zaszkodzi! ;)
Zapraszam do nowego watku, sprobuje opisac wrazenia.
Gargoil
x2

Post by Gargoil »

Primo:
Mówicie o obcych stacjach. Istnieją dwa problemy. Pierwszym i oczywiście najważniejszym jest to że wroga mnóstwo i naparza niemiłosiernie. Rozwiąznie przedstawie na trudnym przykładzie - zniszczenie bazy krzaków! Używasz napędu do ich sektora. Jurz masz towarzystwo a na powitanie masz od nich radosny śpiew broni laserowej. Najlepiej nadaje się Skorpion bo wyprzedza prawie wszystkie rakiety. Starasz się zwrócić uwagę zwłaszcza tych dużych starając nie zbliżyć sie na odległość mniejszą niż 6km. i lecisz w jakimś kierunku, lecisz i lecisz, krzaków przybywa ale jeśli ich nie niszczysz to w końcy jest ich pewna stała liczba, a ty lecisz aż stacje widzisz o 100km od siebie. Teraz czas na kolejny skok do tego samego sektora i jesteś o dwa rzuty ciągnikiem od wrogiej stacjii i masz dość czasu aby wezwać wsparcie z siłą ognia która już wystarczy do ... :)

Ja potrzebowałem maszynówy (mm) i chech nie pamiętam ilu pocisków, oraz co najgorsze cierpliwości i to jest niestety ten moment kiedy gra traci smaczek
Gargoil
x2

Post by Gargoil »

A wiecie jak się niszczy własne stacje (przenosi) w miejsca bardziej interesujące. Budujesz u ore belt koalnie krzemu (wydobycie 64 kusi) i tak albo wyłączysz komunikaty albo słuszysz "jor sip is ander atak". To jeszcze z bogie ale "jor stejsin is ander atak" tu dopóki się nie ruszysz i nie poczyścisz to nikt palcem nie kiwnie. A zniszczyć swoją stace jest jakoś conajmniej niefajnie
Trzeba być na tyle dorosłym aby zrozumieć, że życie nie jest sprawiedliwe. W każdej jednak sytuacji powinniśmy postępować najlepiej jak potrafimy.
There are two secrets to life: 1) Don't tell everything you know...
Z tym numerem telefonu zamiast icq to iście wyborny pomysł
General Tatarin
x4

"Your ship is under attack" :lol:
edit: błędy :P
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

gargoil wrote:jor sip is ander atak
Your schip is under atack :evil: :evil: