[OT] EVE-The second Genesis gdzie grac

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Ragnarok8472

[OT] EVE-The second Genesis gdzie grac

Post by Ragnarok8472 »

Cze...

Mam EVE-Second GENESIS
Moge pogr4ac tylko miecha na Trialu i co potem...

Jak na przecietnego Polskiego zjadacza chleba
wydawac 20 zielonych miesiecznie na abonament to troszke za duzo :x

Sa moze jakies Polskie Serwery z abonamentem na polska kieszen?
Czy pozostaje mi tylko Trial na Globalu ?
Space has already demonstrated that a bountiful future is not possible for mankind without it (Krafft A. Ehricke)
Blaster X
x2

Re: [OT] EVE-The second Genesis gdzie grac

Post by Blaster X »

Ragnarok8472 wrote:Cze...

Mam EVE-Second GENESIS
Moge pogr4ac tylko miecha na Trialu i co potem...

Jak na przecietnego Polskiego zjadacza chleba
wydawac 20 zielonych miesiecznie na abonament to troszke za duzo :x

Sa moze jakies Polskie Serwery z abonamentem na polska kieszen?
Czy pozostaje mi tylko Trial na Globalu ?
Niestety a moze na szczescie serwer jest tylko jeden a zeby grac trzeba placic i tyle.
Inny problem to taki ze europejscy gracze (takze Polacy) nie maja mozliwosci placenia w $ tylko w euro

Sam mialem dylemat co do tych platnosci ale tak sie wciagnalem w EVE ze zawsze wysuplam miesiecznie te szescdziesiat kilka zlotych na abonament.
DerryFH
x2

Post by DerryFH »

Ragna... a gdzie ty traiala na miesiąc znalazłeś ?? z tego co wiem są tylko 7 i 14 dniowe triale.

Chyba że masz już oryginał i konto 30 dniowe ;) W takim razie powinieneś być szczęśliwy i zamiast pić piwo/colę zbierać te kilka zł na kolejny miesiąc aktywacji

A serwerów nie ma i nie będzie darmowych. I bardzo dobrze... bo darmowe pojawiają się i znikają albo są olewane i zaniedbywane.. a Evka nie jest grą w którąmożna zaczynać grać do 3 miesiące .

Sądzę iż sporo grasz w MU skoro używasz słowa Global.... no cóż to nie tego typu gra...

Co byś zrobił gdybyś przez 3 miechy inwestował w skilla i nagle Ci serwer wyłączyli bo im się już nie chce tego ciągnąć albo im ktoś się włamał do bazy?
Mnie przychodzą na myśl tylko wizje sznura wokół szyi i/albo ciecia się żyletkami

60 zł miesięcznie to nie tak dużo... więc nie ma co przesadzać z histerią.
HOWGH!
DerryFH
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

Derry w 100% sie z toba zgadzam :thumb_up:
Podstawowym atutem tej gry jest to ze wszyscy gracze z calego swiata graja na tym samym serwerze i teoretycznie mozesz spotkac kazdego z nich (jesli jest zalogowany oczywiscie).
Rekord EVE to ponadz 12 000 zalogowanych graczy jednoczesnie :o a przecietnie liczba ta waha sie w okolicach 8 000.

Co do platnosci to zgodze sie z tym ze dla przecietnego Polaka 60 zl miesiecznie za gre to moze nie jest malo ale jezeli podejdzie sie do EVE nie jak do gry ale wspanialego sposobu spedzania wolnego czasu to mozna przezyc :wink:

Dzieki tym pieniadzom nadal utzrymuje sie (a nawet rozija) zespól developerów i MG, którzy caly czas urozmaicaja i rozbudowuja gre zapewniajac jednoczesnie odpowiednie warunki sprzetowe dla sprawnego jej dzialania.

BTW. Derry jaka postacia grasz i w jakim corpie jestes?
Moze sie kiedys spikniemy in EVE?
DerryFH
x2

Post by DerryFH »

Siema Blaster X :)

Dopiero zaczynam przygodę z Evką.. Jestem po 2 ;D 14-to dniowych trialach i teraz zbliżam się ku końcowi 3-ciego.. Dlaczego? Bo nie miałem jak zapłacic - nie mam karty kredytowej, ale już pogadałem z qmplem i za 5 dni aktywuję konto.

Nigel Walmsley (Gallente) z nastawieniem na 100% górnictwa. W chwili obecnej latam Iteronem MK II i często kopię z jednym z X-owych braci ** Pozdrówka ***Piotr11*** czy jak tam masz nicka ;)

jestem takż szczęśliwym posiadaczem średniej barki.. ale jescze 18 dni aby skille wytrenowac... ;)

dziś ok 21 będę on-eve-line więc jak chcesz to mnie zaczep.

Pozdrowionka
DerryFH
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

Nistety nie bylo mnie wczoraj online ale mysle ze w niedlugiej przyszlosci sie namierzymy i razem polatamy :)

BTW Zapraszam na nasze polskie forum
Dormio
x2

Post by Dormio »

Ja od piątku uczestniczę w Eve... i jestem pod głębokim wrażeniem ile możliwości obecnie daje... zwłaszcza jeśli chodzi o ustawianie prywatnych preferencji (przeźroczyste lub półprzeźroczyste okna, zmiana okna w zakładkę, zmiana rozmiaru i położenia... to niektóre z tych mi się najbardziej podobających). Zupełnie mnie natomiast rozwaliło jak kupiłem statek... w sumie nie patrząc od kogo... i dostałem mail z podziękowaniami i propozycją dalszej współpracy :)

Oczywiście żeby było trudniej również się nazywam Dormio 8)

Dormio
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

Witaj Dormio
Duzo sie ostatnio zmienilo w EVE odkad CCP (twórcy gry) wypuscili najnowesz dodatek - EXODUS. To o czym piszesz to dopiero poczatek góry lodowej. :wink:
Widze ze juz zajrzales na forum :) teraz pozostaje bardziej zintegrowac sie z polska spolecznoscia, która o dziwo jest calkiem spora :)
DerryFH
x2

Post by DerryFH »

Yo Blaster X,

na centrali eve siedze juz sporo czasu.. pod nickiem Derry ;) wiec mozesz mnie tam latwo zlokalizowac...

poza tym zazwyczaj wchodze na kanal tego polskeigo korpa co to tak gwaltowanie sie reklamuje na evce....

znajdziesz mnie tam pod imieniem Nigel W. ;) daj znac jak sie pojawisz.

BTW latasz solo czy w jakims korpie ?
Bo szczerze mowiac zjadam juz zeby czekajac na barke.. jeszcze 13 dni... ehh

a industrialem nie pokopie ;).. moze wroce znowu na fregate... kto wie..

EVE - kolejny krok po X2 ;) ehhh tylko sposobu lotu z x2 mi brakuje... no ale to niewykonalne przy ogromie evki ilosciach graczy i dostepnosci gry nawet dla modemu !!!

Siema
DerryFH
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

DerryFH wrote:
BTW latasz solo czy w jakims korpie ?
Prawde mówiac to naleze do "tego polskeigo korpa co to tak gwaltowanie sie reklamuje na evce...." czyli NHUN :wink:
DerryFH wrote:Bo szczerze mowiac zjadam juz zeby czekajac na barke.. jeszcze 13 dni... ehh
a industrialem nie pokopie ;).. moze wroce znowu na fregate... kto wie..
Ja tam zupelnie olewam kopanie i szkole sie na fightera, który w przyszlosci wraz z pozostalymi chlopakami z PVP Teamu bedzie bronil corpa i was "kopaczy" przed róznymi szumowinami :twisted:
DerryFH wrote: EVE - kolejny krok po X2 ;) ehhh tylko sposobu lotu z x2 mi brakuje...
Ja juz dawno sie przyzwyczailem i teraz uwazam nawet ze taki sposób przedstawienia rozgrywki jest lepszy niz ten z X2 :o
Jak ciezko wczuc ci sie w role pilota (ten caly widok z zewnatrz statku to plecam opowiadanko "Jovianski grobowiec" z oficjalnej stronki lub przetlumaczone na polskim forum - genialny pomysl) :)
Dormio
x2

Post by Dormio »

Hehe... a ja sobie wymyśliłem, że będę handlarzem ;)

Dormio

Return to “Polskie / Polish X-Forum”