troszke mało przestrzeniw tej grze .....

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

plajer
x2

troszke mało przestrzeniw tej grze .....

Post by plajer »

...Frontier powala pod tym wzgledem ten tytul na kolana ,gdy zobaczylem cala mape wszechswiata to poczulem sie jak sardynka w puszcze :)
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

Załatw sobie MWM (masive war mod), to raz że będziesz miał wiekrze sektory, a dwa że możesz dostac po ***ie :) jak sama nazwa na to wskazuje... :twisted:
:)
plajer
x2

Post by plajer »

..nie chodzi mi o wieksze sektrory ale o ich ilość ,powinno byc ich co najmniej tyle co gwiazd w naszej galaktyce : ))) ,brakuje mi tez mozliwosci lądowania na planetach :( ech....gdzie te czasy(Frontier) kiedy czlowiek 15 minut podchodzil do londowania na planecie w czasie rzeczywistym bo na przyspieszonym statek mial dziwny zwyczaj roztrzaskiwania sie o glebe :)
General Tatarin
x4

to poczekaj na dodatek
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

plajer wrote:...brakuje mi tez mozliwosci lądowania na planetach
Temat stary jak to forum :wink:
Statki w X2 nie mają po prostu osłon atmosferycznych jak we Frontierze, więc przy wchodzeniu w górne warstwy atmosfery planety czy gazowego giganta zwykłe osłony przegrzewają się i puszczają. :wink:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
General Tatarin
x4

niekoniecznie, planety maja jakies pole siłowe, bo jak się zabardzo zblirzysz to sie odbijasz :D
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Kajtek, Sau dobrze napisał... w X2 statki ze zwykłymi osłonami spaliłyby się przy próbie wejścia w atmosferę. Ty też masz rację: statek się 'odbija', ponieważ ma zainstalowany układ zmieniający kurs, gdy za bardzo się zbliżysz do górnych warstw atmosfery. Chociaż sam osobiście nigdy tego nie próbowałem :D
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
General Tatarin
x4

tak.... tak... tylko ten zwrot jest bardzo gwałtowny, bo mnie 25% kadłuba (w pegazie) odjęło :evil: innym razem, gdy walnąłem w coś przypominającego szczątki planety (home of litch (światło) – nie pamiętam jak się to pisze) to nawet 5% tarcz mi nie odjęło...
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Spróbój z księżycem na Argon Prime
General Tatarin
x4

nie mam za bardzo czasu.... muszę się uczyć... skończyć mój projekt 3d, skończyć stronę www... i kupa inne roboty :x a co tam jest takiego specjalnego?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Stalovy wrote:statek się 'odbija', ponieważ ma zainstalowany układ zmieniający kurs, gdy za bardzo się zbliżysz do górnych warstw atmosfery. Chociaż sam osobiście nigdy tego nie próbowałem :D
Ja próbowałem i potwierdzam, że pierwsza gwałtowna zmiana kursu następuje bodaj bez powiadomienia, taki układ bezpieczeństwa na statku, a jak pilot się dalej upiera to się pojawia komunikat "Wejście w atmosferę planety" i jest wielkie bum :D
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”