Tajne Bazy i inne dziwne miejsca SPOILER

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

garghgor
x3tc

Post by garghgor »

Czy komus udalo się odnaleźć tajna baze badawcza w South CloudBase?
W jednej z informacji BBS mówi się o leżącej daleko poza sektorem tajnej bazie, niestety obleciałem do okoła dwie planety i nic (nb. odległość międziy planetami wynosi jedyne 1000km !!! :))

Drugą informację stanowi UFO - ponoć jest jakaś baza UFO w Black Hole Sun, ale też jeszcze tego nie znalazłem. Dzisiaj spróbuję polecieć za UFO, może wtedy coś znajdę.

Pozdr
Garghgor

Edit by moderator Gamer77: Zapomniales zaznaczyc ten temat jako spoiler. Prosze o tym pamietac.
Garghgor Ug Nazghorskumm

'Ere we go, 'ere we go throu da kosmos
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Wiem, że są bazy 'specjalne' - przykładem jest Stacja TerraCorp w Home of Light. Odkryłem też bazy specjalne Boronów i Splitów lub Paranidian (a może Teladich? - nie pamiętam) w którymś z sektorów, właśnie dlatego, że odleciałem kawałek dalej i zauważyłem jakiś kształt w kosmosie, wcześniej ukryty w mgławicy i zasłonięty dodatkowo asteroidami. Niestety nie pamiętam co to był za sektor, a sejv został skasowany po rozpoczęciu projektu 'Hardcore eXtreme'.
Rada: jako cel zaznacz jedną z bram skokowych, potem za pomocą F1 ustaw ją na podgląd i oddal maxymalnie obraz. Teraz przemieszczając kamerę można wiele zobaczyć... ;)
A propos UFO - trzeba będzie zacząć śledzić UFOków... :D Może doprowadzą w końcu do bazy macierzystej. Black Hole Sun powiadasz? Chłopaki! Nowa akcja! Szukamy bazy UFOków w B.H.S.!!
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Stalovy wrote:Rada: jako cel zaznacz jedną z bram skokowych, potem za pomocą F1 ustaw ją na podgląd i oddal maxymalnie obraz. Teraz przemieszczając kamerę można wiele zobaczyć... ;)
Drugi ze sposobów, bez użycia mapy, polega na obserwowaniu kierunku lotu innych statków na obrzeżach danego sektora. Jeśli np. transportowiec porusza się kursem pozornie bez celu z dala od stacji to pewnikiem gdzieś leci albo skądś wraca. Wystarczy takiego przeskanować w zakresie informacji o jego celu podrozy, a będzie wiadomo dokąd zdąża :wink: Potem tylko obrać cel zgodny z jego lub przeciwny i :)
j77jack
x2

Tajne Bazy i inne dziwne miejsca

Post by j77jack »

no nie :D :o :D czyzby Sauron11 zdradzal sekret jak znalezdz Tajna siedzibe Gonnerow :wink:
DZIEKI!!!!!!! MOJ ODYS ZACZYNAL SIE NUDZIC!! :twisted:,
bedzie moje malenstwo mialo nastepna robotke :D :D :D
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Ja znalazłem bazę Argonów fajna jest i wygloąda jak Stacja Handlowa!!!
garghgor
x3tc

Post by garghgor »

RAFIO wrote:Ja znalazłem bazę Argonów fajna jest i wygloąda jak Stacja Handlowa!!!
Ale gdzie ja znalazles? czy tam, gdzie mowi o tym BBS?
Bo w ta w BHS to chyba jest znana na odleglosc, jak kazda baza piracka. W sposob opisany przez SAURONA11 mozna znalezc wszystkie bazy pirackie. Ale te rzadowe?

I jezeli byles, to opisz swoje wrazenia :) co bylo w srodku, czy moe jakis nowe tajemnicze wyposazenie/bron/misje itp.
Garghgor Ug Nazghorskumm

RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Nie powiem gdzie jest tylko podpowiem.

Jest to wojskowa baza argonów umieszczana w dalekich i nie dostępnych miejscach w sektorach objętych działaniami militarnymi. By się tam dostać trzeba mieć niezłą opinię.

A w środku jest
Spoiler
Show
Skup żarła, Sprzedaż systemu podtrzymywania życia w ładowni i jakieś tam zaopatrzenie.
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

RAFIO wrote:
Spoiler
Show
Skup żarła, Sprzedaż systemu podtrzymywania życia w ładowni i jakieś tam zaopatrzenie.
prosze prosze a myślałem że
Spoiler
Show
podczymywanie życia w ładowni
można kupić tylko w
Spoiler
Show
bazach pirackich
proponuje wam polowanie na ukryte sektory, to dopiero jest wyzwanie :) bez napakowanego pegaza ani rusz! Swoją drogą, takie sektory to niezłe miejsca wypadowe na jakieś rajdy, można tu flote składowac, magazyny zrobić, co się tylko zamarzy :) .
:)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Sektory chyba nie są w żaden sposób ograniczane (może tylko 'pozornie' przez zasięg mapy sektora), więc na dobrą sprawę można się urządzić w jednym sektorze, tylko z dala od bram i siatki wyświetlanej przez System Projekcji. Co nie?
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
j77jack
x2

Post by j77jack »

Czy komus udalo sie znalezdz jakas SPECJALNA BAZE ktora ma jakiegos dodatkowego bonusa.////zaznaczam nie chodzi o system podtrzymywania zycia w ladowni i inne pierdoly///
Chodzi mi np. o nowe bronie statki do kupienia, misje, czy naprawy statkow. Odwiedzilem pare
Spoiler
Show
boronska 2 skoki za sektorem ze specjalnym pitackim portem, terracorp+gonnerzy -no klasyka(jedyny jej specjal poza fabula to jumpdrive i transporter oraz polisy),teladi w ich ukrytym sektorze i jakies "szczatki stacji" szt.6(na ktorych nawet nie da sie zadokowac)podobno do wersji 1.2 byl tam Experimental-teraz kicha :( jak cos przeoczylem sorry. Teraz szukam sliptow(moze oni maja cos extra )
General Tatarin
x4

Stalovy wrote:Sektory chyba nie są w żaden sposób ograniczane (może tylko 'pozornie' przez zasięg mapy sektora), więc na dobrą sprawę można się urządzić w jednym sektorze, tylko z dala od bram i siatki wyświetlanej przez System Projekcji. Co nie?
no tak, ale dotarcie w takie miejsce zajmnie ci kupe czasu, a do nieznanego używasz napędu skoowego i jesteś
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Według Buletynu splici mają w swojej sekret bazie naukowej Użądzenie maskujące takie samo jak to młota
garghgor
x3tc

Post by garghgor »

Niestety mi nie udało się odkryć żadnej tajnej bazy :(. Mam nadzieję, że jak się oddalę od środka mapy to Gravidar coś mi wskaże, ale w sektorze SCB nic.

Sektory chyba faktycznie nie są w żaden sposób ograniczone, bo można spokojnie planetę okrążyć, a jak za blisko planety podlecisz, to włącza się komunikat "Uwaga! wchodzisz w atmosferę". Nie próbowałem co prawda wylądować na planecie, czy chociażby się o nią rozbić, bo szkoda mi było czasu, który mi zajęło doratcie do planety.

Wczoraj poszukiwałem tajnej bazy UFO, w tym celu wsiadłem do swojego pegasusa i podążyłem za statkiem UFO (nb. porusza się z maksymalną prędkością ok. 500m/s). Po dwóch godzinach lotu i odwiedzeniu 30 sektorów Ufo dotarło do "ślepego sektora" tylko z jednym wyjściem i po chwili zawróciło z powrotem. Może następnym razem.

Swoją drogą to faktycznie szkoda, że tak mało jest "pewnych" informacji o różych ciekawych miejscach. Myślą, że skoro na ich wyposażeniu faktycznie nie ma niczego ciekawego, poza standardowymi urządzeniami dostępnymi w innych sektorach to powiny być jakoś mniej ukryte.

Wasz podróżnik
Garghgor
Garghgor Ug Nazghorskumm

General Tatarin
x4

Urządzenie maskujące jak tako istnieje, acz użyć go nie można, tak samo jak
Spoiler
Show
zaawansowanego dopalacza seta
, można to mieć dzięki skryptom (ufo terz, tylko latać nie idzie) . Załatwcie sobie skrypt: sector editor... czy coś podobnego, tam można stawiąć nowe stacje/statki/wyposarzenie/asteroidy i jest kupma żeczy których w grze nie ma
Spoiler
Show
argońskie/teladiańskie złowowisko, statek eksperymentalny,xenoński TP/TS (istnieją, ale bez "fizycznrgo" modelu, zamiast tego jest plama :/ ale latać można :) ) itp.
ps. Wolałem to dać w s(b)poiler, dla tych co nie chcą wiedziec za durzo :wink:
Visconius
x2

Post by Visconius »

KajtomatO wrote:Urządzenie maskujące jak tako istnieje, acz użyć go nie można...
Poprawka. Gdzieś na naszym forum ktoś pisał że jednak można, ponoć pojawiają się nowe komendy specjalne. Pamiętam jak Klarix nawet pisał że działa na jakiś obiektach w grze. No właśnie w grze, a nie cutscence z młotem. I wiecie co? Znalazłem te obiekty. 8) I jak sądze wy zapewne też. :wink:
Spoiler
Show
Otóż chodzi między innymi o satelity wokół "tajnej" bazy Argonów w Black Hole Sun. Nie tylko mają maskowanie na pokładzie, ale przyjżyjcie się im. Czyż nie wyglądaja inaczej. :D
Ale gdzie to legalnie kupić? Niestety nie wiem. Tak samo jak nieodżałowany przeze mnie eXperiMENTAL. Szkoda że Egosoft wolał wywalić dostęp do niego wraz z patchem, niż skorygować model. :( No i wolałbym żeby miał parametry z X:BtF, dwie osłony 125MW na M3. To by było coś. W sumie trochę mało jest obecnie bonusów dla wytrwałych. Takich co skończyli fabułę, ale dalej sobie zwiedzają i męczą. Ukryte sektory są fajne. Ale to chyba trochę mało :?
General Tatarin
x4

chopie.... ja miałem urządzenie maskujące na pokładzie... i co? i nic.....
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

KajtomatO wrote:chopie.... ja miałem urządzenie maskujące na pokładzie... i co? i nic.....
Zgadzam sie. Zadne nowe komendy sie nie pojawiaja.
Moze w planowanym dodatku do X2 cos bedzie? :roll:
j77jack
x2

Post by j77jack »

Czy byl ktos w Rhy's desire, czy nastepny sektor- jakos dziwnie gosci witaja (moj status u sliptow-przyjaciel) a na dzien dobry prawie wszystko co lata rzucilo sie pod lufe - ( na razie im odpuscilem - wyczyszczenie sektora "no problem" jak dziadzia Szwarceneger mowi tylko szkoda reputacji). Moze trzeba cos zrobic w fabule by tam bezkonfliktowo zagladac??
garghgor
x3tc

Post by garghgor »

czy ktos probował dowiedzieć się o tajnych lokacjach poprzez Edytor Sektorów? Czy wogóle taki programik pozwalający na podgląd pod istniejące sektory istnieje. Wie ktoś gdzie?
Garghgor Ug Nazghorskumm

j77jack
x2

Post by j77jack »

garghgor wrote:czy ktos probował dowiedzieć się o tajnych lokacjach poprzez Edytor Sektorów? Czy wogóle taki programik pozwalający na podgląd pod istniejące sektory istnieje. Wie ktoś gdzie?
Najprosciej kupowac na BBC mapy sektorow, lub stosowac przepis Sauron11 ,a jak sie bardzo upierasz masz kompletne mapy X2- nawet na tym forum sa linki poszukaj :wink:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”