Niestety mi nie udało się odkryć żadnej tajnej bazy

. Mam nadzieję, że jak się oddalę od środka mapy to Gravidar coś mi wskaże, ale w sektorze SCB nic.
Sektory chyba faktycznie nie są w żaden sposób ograniczone, bo można spokojnie planetę okrążyć, a jak za blisko planety podlecisz, to włącza się komunikat "Uwaga! wchodzisz w atmosferę". Nie próbowałem co prawda wylądować na planecie, czy chociażby się o nią rozbić, bo szkoda mi było czasu, który mi zajęło doratcie do planety.
Wczoraj poszukiwałem tajnej bazy UFO, w tym celu wsiadłem do swojego pegasusa i podążyłem za statkiem UFO (nb. porusza się z maksymalną prędkością ok. 500m/s). Po dwóch godzinach lotu i odwiedzeniu 30 sektorów Ufo dotarło do "ślepego sektora" tylko z jednym wyjściem i po chwili zawróciło z powrotem. Może następnym razem.
Swoją drogą to faktycznie szkoda, że tak mało jest "pewnych" informacji o różych ciekawych miejscach. Myślą, że skoro na ich wyposażeniu faktycznie nie ma niczego ciekawego, poza standardowymi urządzeniami dostępnymi w innych sektorach to powiny być jakoś mniej ukryte.
Wasz podróżnik
Garghgor