pytanie na temat dziwnego statku
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
mam pytanie na temat dziwnego statku który znajduje się na opakowaniu pudełka x2 . Chodzi mi o ten z przodem tytana i z 2 flagami niemiecką i francuską.
powiedzcie mi co to za statek i czy można go mieć w x2
powiedzcie mi co to za statek i czy można go mieć w x2
niech zysk będzie z wami
-
-
-
-
Obejrzałem sobie dzis Żołnierzy Kosmosu (a'propos nagrali to to na dvd tak, że trzeba ręcznie płytę przekładać na druga stronę
) i porównałem.
Przód statku z okładki X2, prawdopodobnie z wczesnej bety, podobny jest ale bardziej do okrętów z końcowej sceny ŻK.
Te na których latała Carmen Ibanez czyli np. Roger Young (a'propos moja przyszła nazwa dla Tytana to "Rodźer Młodszy"
) miały po cztery silniki więc tył prawie identyczny z obecnymi Tytanami. Sporo inny kształt mostka, wyższy i mniej zgrabny, dwa wypukłe pierścienie w środkowej części statku zamiast dwóch " pierścieniowych wklęśnięć" w tym miejscu u Tytana.
W sumie największe podobieństwo to cygarowaty kształt (nic nowego
) i te cztery rufowe napędy.
Przy okazji dowiedziałem się już jak ma wyglądać moja flota w przyszłości. W przygotowaniach do drugiej ofensywy przeciw robalom jest scena ukazująca kilkadziesiąt lotniskowców w zgrupowaniu, widok po prostu piękny. Jak uzbieram parę miliardów i z 50 Tytanow, ustawię je tak jak w filmie, przesiądę się do Splickiej Iguany i tak jak Ibanez pomiędzy nimi będę sobie manewrował.

Przód statku z okładki X2, prawdopodobnie z wczesnej bety, podobny jest ale bardziej do okrętów z końcowej sceny ŻK.
Te na których latała Carmen Ibanez czyli np. Roger Young (a'propos moja przyszła nazwa dla Tytana to "Rodźer Młodszy"

W sumie największe podobieństwo to cygarowaty kształt (nic nowego

Przy okazji dowiedziałem się już jak ma wyglądać moja flota w przyszłości. W przygotowaniach do drugiej ofensywy przeciw robalom jest scena ukazująca kilkadziesiąt lotniskowców w zgrupowaniu, widok po prostu piękny. Jak uzbieram parę miliardów i z 50 Tytanow, ustawię je tak jak w filmie, przesiądę się do Splickiej Iguany i tak jak Ibanez pomiędzy nimi będę sobie manewrował.

-
a potem twoją flote rozniosom żuki obrony planetarnej ,,klendatu" (tak nazywały się te robale) albo splici oni też pewnie mają jakieś działa planetarne.
a swoją drogom jak by pomniejszyc ten statek z pudełka to był by fajny desantowiec do opanowywania swoich większych kuzynów
a swoją drogom jak by pomniejszyc ten statek z pudełka to był by fajny desantowiec do opanowywania swoich większych kuzynów
niech zysk będzie z wami
-
-
Klendathu to nazwa macierzystej planety Arachnid, bo zdaje się tak nazywano te robalequi-stay-gon wrote:a potem twoją flote rozniosą żuki obrony planetarnej ,,klendatu" (tak nazywały się te robale) albo splici oni też pewnie mają jakieś działa planetarne.

Na szczęście Tytany w X2 mają całkiem solidne osłony, czego zdaje się brakowało statkom na filmie

Gatunek ludzki nie ma prawa przetrwać

-
-
a moze to Gonnerzy byli ... ci zaginieni. Bo po takiej akcji bez oslon i z takim fasonem to tylko zaginac(amen) mogli.
lub moze robalki nie wiedzialy ze oni tylko pokoj niosa
biedni poganie-teraz juz tylko ekspedycja karna ich czeka
lub moze robalki nie wiedzialy ze oni tylko pokoj niosa

biedni poganie-teraz juz tylko ekspedycja karna ich czeka

-
Najpierw zobacz jakich rozmiarów była Plazmowa Kupa Ziemia-Przestrzeń w porównaniu do statków. Swoją drogą ciekawe czemu w X2 nie ma latających asteroid tj program ładuje gdzieś tam asteroidę ustawia jej losowe parametry (rozmiar,speed,kurs) i gdy sobie jakiś tam kawałek przeleci rozwalając to i tamto, to ją odwładowuje.
-
Na gonerów raczej nie wyglądali bo jak londowali na planecie to wybiegając ze statków desantowych na robale (klendatu od nazwy ich planety). Raczej nie wołali pokuj z tobą dobra istoto czy niech AP gunner przyniesię ci oświecenie. MÓWILI RACZEJ DUŻO BRZYTKICH SŁOW.
no i pakowali ołowiem z karabinów pulsacyjnych
no i pakowali ołowiem z karabinów pulsacyjnych
niech zysk będzie z wami
-
Dalej twierdze ze to Gonnerzy ,moze jakies ziolka zarzucili czy cos tak i im sie GONNER-RAMA ukazal
co ich tak wkurzylo ze ze statkow wyszli by nawracac z bliska przez bezposrednia perswazje-potwierdza to teze o dwoistosci ludzkiej natury 

-
Byłby kłopot gdyby takie skałki jeden za drugim wpadały "przypadkowo" na bramy skokoweRAFIO wrote: (...)program ładuje gdzieś tam asteroidę ustawia jej losowe parametry (rozmiar,speed,kurs) i gdy sobie jakiś tam kawałek przeleci rozwalając to i tamto, to ją odwładowuje.

Ale ciekawe byłyby misje tego typu - bierze się taką w odległej stacji z zadaniem rozwałki zanim asteroid coś skasuje, np. uszkodzonego i dryfującego na kursie kolizyjnym Tytana z tysiącem mekaników na pokładzie. Jako opcję dla Szerszeni mozna byłoby też użyć systemowego holownika, podczepić i odciągnąć M2. Można byłoby też dostać taką misję z pominięciem BBS np. gdzieś podczas eksploracji asteroidów na dalekich rubieżach kosmosu

Spoiler
Show
*) Trzeba by wtedy wchodzić od tyłu.

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
-
albo podlecieć tytanem i wystrzelić wielki hak w asteroide a potem cała w stecz i jak już się zatrzyma pociąć na kawałki i do sprzedania.
PROSTE PRAKTYCZNE I EKONOMICZNE.
myślisz jak teladianin, działasz jak split, a nie można by było na nim po prostu zasadzić kwiatków wschodzącego słońca, żeby przyleciały kosmiczne osy, i robiły kosmiczny miód który dodany do kosmicznej herbaty wypił bym ja
PROSTE PRAKTYCZNE I EKONOMICZNE.
myślisz jak teladianin, działasz jak split, a nie można by było na nim po prostu zasadzić kwiatków wschodzącego słońca, żeby przyleciały kosmiczne osy, i robiły kosmiczny miód który dodany do kosmicznej herbaty wypił bym ja
Trzeba być na tyle dorosłym aby zrozumieć, że życie nie jest sprawiedliwe. W każdej jednak sytuacji powinniśmy postępować najlepiej jak potrafimy.
There are two secrets to life: 1) Don't tell everything you know...
Z tym numerem telefonu zamiast icq to iście wyborny pomysł
There are two secrets to life: 1) Don't tell everything you know...
Z tym numerem telefonu zamiast icq to iście wyborny pomysł