Od czego zaczac
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Od czego zaczac
Witam,
Nabylem wczoraj X2. Gra jest niezla aczkolwiek nie powala. Mam pytanie rozpoczynajac gre na poziomie "trudny" mam goły statek z 10 jednostkami załadanumowymi i 500 kr, jak najłatwiej zaczać aby zachaczyc sie do pracy. Nie mam nawet zadnego uzbrejenia a wszystkie misje. Drugie pytanie jak sie sprzedaj przewozony towary. Moge kupic towar lecz w innym miejscu mimo iz mozna tam go nabyc nie moge pozbyc sie ladunku z ladowni. Wiem zapewne iz sa to pytania laika ale prosze o pare wskazowek. pozdr
Seba
Nabylem wczoraj X2. Gra jest niezla aczkolwiek nie powala. Mam pytanie rozpoczynajac gre na poziomie "trudny" mam goły statek z 10 jednostkami załadanumowymi i 500 kr, jak najłatwiej zaczać aby zachaczyc sie do pracy. Nie mam nawet zadnego uzbrejenia a wszystkie misje. Drugie pytanie jak sie sprzedaj przewozony towary. Moge kupic towar lecz w innym miejscu mimo iz mozna tam go nabyc nie moge pozbyc sie ladunku z ladowni. Wiem zapewne iz sa to pytania laika ale prosze o pare wskazowek. pozdr
Seba
-
-
-
-
-
darkeldar --> oj, chyba nie chcialo Ci sie robic tutoriali...
warto przed gra przejsc misje treningowe, jesli sie nie zna realiow gry, bo zadna instrukcja ani manual tak szczegolowo Ci tego nie wytlumaczy. Zajmie Ci to chwile, a bedziesz madrzejszy.
Bedzie tam nie tylko o handlu, ale tez o awansach na kolejne stopnie handlowe i wojskowe. Takze od nich zalezy, jaka misje bedziesz w stanie przyjac. Naprawde, bardzo polecam Ci trening.

Bedzie tam nie tylko o handlu, ale tez o awansach na kolejne stopnie handlowe i wojskowe. Takze od nich zalezy, jaka misje bedziesz w stanie przyjac. Naprawde, bardzo polecam Ci trening.
-
W misjach gościo przewozowych masz określony czas na jej wykonanie, więc na początku raczej zapomnij, dopiero jak podrasujesz napęd w swoim stateczku. Szybki zarobek na początku gry jest banalnie prosty, ale wiąże się z przejściem na piracką drogę
. Wystarczy dokonać małego przekrętu w 2 czy 3 misji dla korporacji
.

Great power comes with great responsibility
-
W Argon prime sa 2 elektrownie: mozesz wozic ogniwa az zarobisz na "sete"
. Potem trzeba rozszerzyc ladownie do minimum 20 jednostek. 3 krok to 1 misja dla Eleny Kho , a potem juz jakos pojdzie ...
W tym momencie mozesz kupic pare os i sprobowac przechwycic jakis statek, lub wykonac 2 misje i manewr ze sprzedaza tarcz , ale to wszystko jest juz w wielu miejscach opisane na forum 

-
-
-
A ja szczerze myślałem, że bazy piratów są dla zbędnej dekoracji
. A tak swoją drogą zupełnie inaczej zaczynałem grę. Najpierw wykonałem misje od TerraCorpu, a po tym jak dostałem transportowiec, sprzedałem Disca i dopiero wtedy zacząłem handlować. Ale najwięcej kasiorki zarobiłem na przewozie pasażerów, lecz dopiero w późniejszym okresie gry.

-
To od razu widac ze nie zaczynales gry na najwyzszym poziomie trudnosciEnzo wrote: A tak swoją drogą zupełnie inaczej zaczynałem grę. Najpierw wykonałem misje od TerraCorpu, a po tym jak dostałem transportowiec, sprzedałem Disca i dopiero wtedy zacząłem handlować.

Na extreme, golym disco nie da sie zrobic misji dla Terracorp ze wzgledu na zbyt mala pojemnosc ladowni.
Trzeba troche pohandlowac, rozszerzyc ladownie i dopiero robic misje