Od czego zaczac

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

darkeldar
x2

Od czego zaczac

Post by darkeldar »

Witam,
Nabylem wczoraj X2. Gra jest niezla aczkolwiek nie powala. Mam pytanie rozpoczynajac gre na poziomie "trudny" mam goły statek z 10 jednostkami załadanumowymi i 500 kr, jak najłatwiej zaczać aby zachaczyc sie do pracy. Nie mam nawet zadnego uzbrejenia a wszystkie misje. Drugie pytanie jak sie sprzedaj przewozony towary. Moge kupic towar lecz w innym miejscu mimo iz mozna tam go nabyc nie moge pozbyc sie ladunku z ladowni. Wiem zapewne iz sa to pytania laika ale prosze o pare wskazowek. pozdr
Seba
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Na początek wykonaj kilka pierwszych misji. Po nich będziesz wiedział co robić.
darkeldar
x2

Post by darkeldar »

Wszysto jasne tylko wiekszosc potencjanych zleceniodwacow mi odmawia. A jak dorwalem misje z gosciem aby go gdziesc zawiesc - przy samym punkcie docelowym podziekowal mi za wspolprace. Czym i jak na poczatek mozna handlowac ?
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Ogniwami energetycznymi. Są łatwo dostępne i tanie
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

W miare mozliwosci (jak zarobisz troche grosza) powiekszaj ladownie i podrasuj troche statek a pózniej wez sie za pierwsze misje fabularne.

Pozatym bylo troche o tym na forum poszukaj w starszych postach. :)
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

darkeldar --> oj, chyba nie chcialo Ci sie robic tutoriali... ;) warto przed gra przejsc misje treningowe, jesli sie nie zna realiow gry, bo zadna instrukcja ani manual tak szczegolowo Ci tego nie wytlumaczy. Zajmie Ci to chwile, a bedziesz madrzejszy.

Bedzie tam nie tylko o handlu, ale tez o awansach na kolejne stopnie handlowe i wojskowe. Takze od nich zalezy, jaka misje bedziesz w stanie przyjac. Naprawde, bardzo polecam Ci trening.
Psilon
x2

Post by Psilon »

W misjach gościo przewozowych masz określony czas na jej wykonanie, więc na początku raczej zapomnij, dopiero jak podrasujesz napęd w swoim stateczku. Szybki zarobek na początku gry jest banalnie prosty, ale wiąże się z przejściem na piracką drogę :twisted: . Wystarczy dokonać małego przekrętu w 2 czy 3 misji dla korporacji :D .
Great power comes with great responsibility
ergo
x3tc

Post by ergo »

W Argon prime sa 2 elektrownie: mozesz wozic ogniwa az zarobisz na "sete" :twisted: . Potem trzeba rozszerzyc ladownie do minimum 20 jednostek. 3 krok to 1 misja dla Eleny Kho , a potem juz jakos pojdzie ... :) W tym momencie mozesz kupic pare os i sprobowac przechwycic jakis statek, lub wykonac 2 misje i manewr ze sprzedaza tarcz , ale to wszystko jest juz w wielu miejscach opisane na forum :D
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Jeśli nie chcesz bawić się z ogniwami , odwiedź i zwiedź kilka stacji. często są tam poukrywane kontenery z darmowym ładunkiem np. rakietami które kosztują dużo więcej niż ogniwa i zapewniają szybszy rozwój
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Ja trafiłem na eXtreme w stacji TerraCorpu na 3 jednostki ziela marzeń, no to jazdy do bazy piratów w Ore Belt, sprzedaż i już kilka tysiący na koncie :)
Enzo
x3tc

Post by Enzo »

A ja szczerze myślałem, że bazy piratów są dla zbędnej dekoracji :D . A tak swoją drogą zupełnie inaczej zaczynałem grę. Najpierw wykonałem misje od TerraCorpu, a po tym jak dostałem transportowiec, sprzedałem Disca i dopiero wtedy zacząłem handlować. Ale najwięcej kasiorki zarobiłem na przewozie pasażerów, lecz dopiero w późniejszym okresie gry.
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

Enzo wrote: A tak swoją drogą zupełnie inaczej zaczynałem grę. Najpierw wykonałem misje od TerraCorpu, a po tym jak dostałem transportowiec, sprzedałem Disca i dopiero wtedy zacząłem handlować.
To od razu widac ze nie zaczynales gry na najwyzszym poziomie trudnosci :P

Na extreme, golym disco nie da sie zrobic misji dla Terracorp ze wzgledu na zbyt mala pojemnosc ladowni.
Trzeba troche pohandlowac, rozszerzyc ladownie i dopiero robic misje :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”