Strona Egosoftu w polskiej wersji?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Strona Egosoftu w polskiej wersji?
Ankieta dotyczy kwestii czy waszym zdaniem potrzebna jest wersja pl serwisu. Jak zwykle wasze opinie i oddane głosy mają duże znaczenie.
Last edited by Sauron11 on Fri, 14. Jan 05, 09:45, edited 4 times in total.
-
-
Ktoś (chyba Jones
) pisał niedawno o jakimś temacie, że ginie w gąszczu przyklejonych, więc tego na próbę nie przykleiłem. Jeśli ankieta zbytnio pójdzie w dół to się ją podklei, zresztą sprawa aktualna jest do Świąt, potem trzeba się będzie decydować
.

Last edited by Sauron11 on Tue, 21. Dec 04, 17:20, edited 1 time in total.
-
Jako, że moja znajomość angielskiego jest dość przyzwoita powinno mi być to obojętne. Jednak pamiętam gdy zaczynałem przygodę z językiem i jakiekolwiek teksty po angielsku stanowiły dla mnie czarną magię. Także uważam, że powinna strona być przetłumaczona na polski ze względu na osoby nie znające angielskiego bądź niemieckiego na wystarczającym poziomie.
PS. Ale fajnie było zostać w domciu zamiast iść do szkoły
Edit S11: Usunąłem drugi taki sam post.
PS. Ale fajnie było zostać w domciu zamiast iść do szkoły

Edit S11: Usunąłem drugi taki sam post.
-
-
Off-Topic
W tym temacie już próbowałem i to nie raz. Natrafiłem na obojętność i brak konkretnej odpowiedzi po drugiej stronie, niestety.garghgor wrote:Ja tam bym wolał, aby oficjalne skrypty wyszły po polsku...
Ten temat dotyczy jednak strony, więc nie rozwijajcie tu tematu skryptów

-
-
-
-
Zaorać chcesz chłopaka?!? Jeszcze za dodatek mu sie nie odwdzięczyliśmy a Ty już mu nową robotę na kark chcesz zwalić!Blaster X wrote:Ja mam taka cicha nadzieje ze odpowiedzia jest autor tej ankiety
Ale jeśli by miał czas i chęci

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
Po co od razu ma to robić jedna osoba? Można dać każdemu chętnemu (zmuszonemu?) np. po jednej podstronie, lub kilkanaście linijek tekstu i robota spadnie na kilka(naście?) osób. Oczywiście musi chcieć więcej niż jedna osoba, ale to oczywiste. W ten sposób ludzie znający angielski (albo niemiecki) na wystarczającym poziomie, mogą się przyczynić do zrozumienia tejże strony przez osoby nie rozumiejące. Inna sprawa to tłumaczenie newsów. Trzeba było by jakiejś osoby posiadającej czas (ja odpadam) i mającej jakieś uprawnienia do w pewnym sensie "edycjii" strony Ego. Podsumowując do przetłumaczenia istniejących tekstów można powołać grupkę chętnych, a do newsów kogoś z wyższą "rangą".
-
Tak, tak - chęci są duże ale na razie czasu nie za wiele, choć praca jest już w (powolnym na razie) toku
W Ego zgłosiłem siebie jako wykonawcę, ponieważ do tłumaczenia strony trzeba mieć rangę minimum 6, a ze znanych mi innych szóstek dobrze znających polski jest tylko Klarix. Obawiałem się, ze innych chętnych nie będzie - i nie było
Tłumaczenie grupowe w tym przypadku raczej nie jest możliwe, może przy newsach, jak wyjdą następne ale i tak może się to odbywać w gronie osób z DevNetu, czyli posiadających zatwierdzoną przez Ego umowę NDA (ci z "piąteczką")
Poza wszystkim czy ktoś z was już wysłał do Egosoftu tę umowę?

W Ego zgłosiłem siebie jako wykonawcę, ponieważ do tłumaczenia strony trzeba mieć rangę minimum 6, a ze znanych mi innych szóstek dobrze znających polski jest tylko Klarix. Obawiałem się, ze innych chętnych nie będzie - i nie było

Tłumaczenie grupowe w tym przypadku raczej nie jest możliwe, może przy newsach, jak wyjdą następne ale i tak może się to odbywać w gronie osób z DevNetu, czyli posiadających zatwierdzoną przez Ego umowę NDA (ci z "piąteczką")

Poza wszystkim czy ktoś z was już wysłał do Egosoftu tę umowę?
-
Ja prawie podpisałem. Tylko przeczytałem umowę i zdębiałem już całkiem. Nie rozumiem co mi to daje i jakie wobec tego mam obowiązki. Przykro mi bardzo ale język prawniczy mnie nie bawi. Ale podpisać zamierzam. Ba przetłumaczone skrypty miąłem juz jakiś czas temu. Sauron miał zapytać ego. I nic cisza. Teraz się dowaiduję że pytał a Ego nie odpowiada. nieładnie. Kiepsko wróżę więc polskiej wersji strony, polskim skryptom i dodatkowi. Ale mam nadzieję że ktoś się obudzi i powie jak możemy w tym przedsięwzięciu pomóc.
-
Visconius, nie wysnuwaj pochopnych wniosków
Po pierwsze pozytywne zatwierdzenie umowy jest warunkiem przyznania użytkownikowi poziomu 5 w obszarze DevNetu. Piątka oznacza wyższy poziom zaufania i dostęp do pewnych ilości poufnych informacji, nie pamiętam dokładnie do jakiego zakresu - Marcy będzie wiedział. Wyższy poziom to przywilej od Egosoftu. Twoje obowiązki to w głównej mierze zachowanie tajemnicy powierzonych materiałów i ewentualnie współpraca na zasadzie wolontariatu w robieniu tego co umiesz najlepiej (oczywiście nieobowiązkowo). Podpisanie umowy rozumie się jako chęć zrobienia czegoś dla kogoś lub dla ogółu, więc nie myśl o tym co umowa da Tobie, a raczej co Ty możesz dać innym
.
Skrypty, by były zlokalizowane i zatwierdzone, muszą przejść jakąś tam ustaloną ścieżkę, dokładnie nie wiem. Wymagają współpracy z kimś z Egosoftu i materiałów do przekazania. Bez tego ja nie ruszę. Jeśli Ego zgodzi się na skrypty pl, chętnie wykorzystam wszelką pomoc, Twoją w szczególności jeśli masz coś gotowego
Tłumaczenie strony od strony technicznej jest znacznie prostsze i wymaga "jedynie" czasu i chęci jednej, dwóch osób.
Dodatek z kolei to na razie sprawa ustaleń pomiędzy wydawcą naszym i Egosoftu. Sprawy lokalizacyjne nie są jeszcze rozpatrywane, za wcześnie na to.
Poza wszystkim jest polska X2, polskie forum, polskie newsy (zaczątek), teraz ma być polska wersja strony i dodatek też jest planowany po polsku. Myślę, że skrypty PL też się da w to upakować. Z tego widać, że Ego poważnie myśli o polskich graczach, więc wróźby powinny być pomyślne a nie kiepskie
.

Po pierwsze pozytywne zatwierdzenie umowy jest warunkiem przyznania użytkownikowi poziomu 5 w obszarze DevNetu. Piątka oznacza wyższy poziom zaufania i dostęp do pewnych ilości poufnych informacji, nie pamiętam dokładnie do jakiego zakresu - Marcy będzie wiedział. Wyższy poziom to przywilej od Egosoftu. Twoje obowiązki to w głównej mierze zachowanie tajemnicy powierzonych materiałów i ewentualnie współpraca na zasadzie wolontariatu w robieniu tego co umiesz najlepiej (oczywiście nieobowiązkowo). Podpisanie umowy rozumie się jako chęć zrobienia czegoś dla kogoś lub dla ogółu, więc nie myśl o tym co umowa da Tobie, a raczej co Ty możesz dać innym

Skrypty, by były zlokalizowane i zatwierdzone, muszą przejść jakąś tam ustaloną ścieżkę, dokładnie nie wiem. Wymagają współpracy z kimś z Egosoftu i materiałów do przekazania. Bez tego ja nie ruszę. Jeśli Ego zgodzi się na skrypty pl, chętnie wykorzystam wszelką pomoc, Twoją w szczególności jeśli masz coś gotowego

Tłumaczenie strony od strony technicznej jest znacznie prostsze i wymaga "jedynie" czasu i chęci jednej, dwóch osób.
Dodatek z kolei to na razie sprawa ustaleń pomiędzy wydawcą naszym i Egosoftu. Sprawy lokalizacyjne nie są jeszcze rozpatrywane, za wcześnie na to.
Poza wszystkim jest polska X2, polskie forum, polskie newsy (zaczątek), teraz ma być polska wersja strony i dodatek też jest planowany po polsku. Myślę, że skrypty PL też się da w to upakować. Z tego widać, że Ego poważnie myśli o polskich graczach, więc wróźby powinny być pomyślne a nie kiepskie

-
-