Taktyka "Wash & Go"

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Kane_Edain
x2

Taktyka "Wash & Go"

Post by Kane_Edain »

Swoją taktykę walki nazywam "Wash & Go"... Jak do tej pory sprawdza się ona w większości przypadków, chociaż potrafi zawieść w starciach z okrętami o dwie klasy wiekszymi. W dużym skrócie polega ona na wykorzystaniu rakiet (Szerszeń rządzi!!) oraz broni promienistej. Podaję przykład: misja "zleceniowa"... wchodzę do systemu swoim M6 (może być teladiański, albo argoński), przede mną w srodku systemu 4-5 M6 przeciwnika... biorę na celownik cel zlecenia i idę na niego... ok. 17-18k przed celem zwalniam do 10-15k/s, wystrzeliwuję serię szerszeni (4-6 na statek), i spokojnie lecę dalej... na 3-4k przed celem daję 3/4 mocy i na 2k przed celem rozpoczynam ostrzał z broni promienistej... jakoś nigdy nie miałem problemów, bo zazwyczaj niewiele z przeciwników zostawało (chyba że były to okręty teladiańskie, te mają mocniejsze osłony)... no i wszystko...
MaaD-AC
x3tc

Post by MaaD-AC »

Ciekawe, moze wyprubuje jako ze mam fabryke rakiet klasy Szerszen (innych zreszta tez :D). Jezeli chodzi o misje killerskie z BBS to mi sie nie chce nigdy z nimi bawic w ciuciubabki. Zawsze sam wsiadam w Ospreya, natomiast przodem puszczam jakiegos szybkiego niszczyciela (moze byc Odi w ubranku na cywilizowane sektory). Funkcja M2 jest nawiazanie walki i po prostu zajecie czyms wrogich korwet podczas gdy ja siadam w ospreya przewaznie i wykanaczam szybko jedna po drugiej. Tak na prawde to najwiecje problemow zawsze mi sprawiaja Hydry i Nemesis - o zgrozo!!! Nie tyle ze stawarzja jakies zagrozenie bo praktycznie one niestwarzaja zadnego zagrozenia - wpienia mnie tylko taktyka ich walki. No bo tak: Hydra naciera na ciebie przelatuej obok , leci poza zakres, zawraca i z powrotem - kiedy tu zdjac te 2*125MW? Natomiast Nemesis sa najbardziej zwrotnymi korwetami i w dodatku rowniez dosyc szybkimi, stosuja podobna taktyke. to sa jedyne korwety, przy eksterminacji ktorych czesto przelaczam na PSG. Pozostale rasy sa znacznie bardziej agresywne i w zwiazku z tym bezporoblemow i szybko likwiduje je juz za pomoca GHEPT :twisted: . Tak na prawde to najlatwiej mi sie niszczy Ospreye, pomimo ze sa najbardziej smiercionosne.
Kane_Edain
x2

Post by Kane_Edain »

No i fakt, jeżeli chodzi o M2 to taktyka tego typu nie jest konieczna (przynajmniej w układzie mój M2, "ich" M6 :D ), ale już przy spotkaniu M2 vs. M2 znowu zaczyna się przydawać... No ale to jeszcze przede mną....

Return to “Polskie / Polish X-Forum”