Bitwa o Omicron Lyrae [SPOILER]

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Enzo
x3tc

Bitwa o Omicron Lyrae [SPOILER]

Post by Enzo »

Witam wszystkich.

Wreszcie wziąłem się za wątek główny.
Spoiler
Show
W końcu Ban każe mi się stawić w Omicron. Na początek wysyłam na tamten świat kilkunastu Krzaków. Nagle każą mi wlecieć w boję nawigacyjną. Po kilku próbach wlecenia w nią Ospreyem dochodzę do wniosku, że należy zmienić statek na mniejszy. Wsiadam do Novy i wlatuję w boję. Po nieudanej próbie wydostania ojca, za kolejne zadanie mam zniszczyć kilka słabych punktów (generatorów?) Mothershipa. Teraz został mi ostatni. I tu się zaczyna mój problem. Po zniszczeniu ostatniego pojawia się głupawy filmik. Po jego zakończeniu oczywiście mam wlecieć w boję. W porządku. Ależ jakie było me zdziwienie kiedy zauważyłem, że mnie wteleportowało do środka Mothershipa z moim statkiem. Niestety nie udaje mi się znaleźć wyjścia z tej puszki. Mogę być w środku do końca świata i nie wylecę. Obijam się o niewidoczne ściany i ginę. Czy ten bug ma mi nieumożliwić przejście wątku fabularnego w X2?
Niestety podobna rzecz się dzieje nawet po zaczynaniu misji od początku. Czy jest jakiekolwiek rozwiązanie tego problemu, oprócz przechdzenia tego po raz n i trafieniu na ten moment kiedy wszystko będzie OK???
ZiZi
x2

Post by ZiZi »

Witam

Rybolowem tez mi sie nie udalo, chyba za duzy.

Z tego co pamietam, trzeba troche poszarpac M0 i jak poprzednio ustawic sie w punkcie zaznaczonym na M0. Wszystkie komunikaty sa podawane dosc precyzyjnie, takze possczegolne etapy walki. Nie ma sensu wlatywac gdzies w srodek MS tylko ustawic sie na chwile w zaznaczonym miejscu.

Pozdrawiam
Enzo
x3tc

Post by Enzo »

ZiZi wrote:Witam
Nie ma sensu wlatywac gdzies w srodek MS tylko ustawic sie na chwile w zaznaczonym miejscu.
ZiZi mówisz, że nie ma sensu wlatywać w MS. Ja też tak sądze, ale gra umieszcza mnie automatycznie w MS. Nie mam na to żadnego wpływu. Gra wrzuca mnie tam chyba podczas filmiku.
ZiZi
x2

Post by ZiZi »

No nie wiem, ja u siebie nic takiego nie zaobserwowalem.
Wylecialem nawet z sektora i wlecialem ponownie, po kilku komunikatach ;)
Dokonczylem misje bez problemow.
Trundo bylo mi sie ustawic na pozycji w MS poniewaz w Rybolowie mialem M5 Paranidow, a to dosc szybka bestia, bladzilem tez we wnetrzu MS lecz bez problemow dotarlem do odpowiednieego punktu, walczac z klawiatura.. teraz juz mam joystick i jest o wiele ... precyzyjniej.

Moze ktos sie spotkal z czyms podobnym, ja zaczynalem ta misje kilkakrotnie, zawsze bylo tak samo.

ZiZi
Bolek
x3tc

Post by Bolek »

Do tej misji spokojnie wystarczy M-3 (np. Nova), trzeba tylko precyzyjnie ustawić się i utrzymać lot w markerze (boi), bo czasami nasi wspólnicy nie dają rady (padają komunikaty że mają problem...). Dla mnie najtrudniejsze było pozbycie się tych "puszek" na WIELKIM JAJU - bo wymagany jest odpowiedni czas, a cholerstwo dość szybko się kręci
ergo
x3tc

Post by ergo »

To ja wam zabije klina :) Udalo mi sie wykonac ta misje w Dragonie :)
Mani_
x2

Post by Mani_ »

A ja wykonalem w Teladianskim M5

Ale jak pierdyklem to zostalo mu 30% kadluba :lol:
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Enzo
x3tc

Post by Enzo »

Chyba nie zrozumieliście mojego problemu. Pierwszą część misji wykonałem, rozwaliłem generatorki. Nie miałem z tym żadnego problemu. Po rozwaleniu ostatiego generatorka i odegraniu filmika, gra umieszcza mnie w środku MS. Tu jest mój problem, bo nie mogę się z niego wydostać. Ja jestem w środku MS, a boja jest na zewnątrz. Swoją drogą na początku sie nieskapnąłem, że jestem w środku M0. Teksturki od wewnątrz są przezroczyste, jednak ściany M0 pozostają ścianami (mimo iż są niewidoczne).

PS. Ergo mam do Ciebie pytanie. Czy Ty w ogóle wstajesz od kompa, bo bez względu na porę dnia kiedy włączam GG (mam Twój numer bo go udostępniłeś na Forum) zawsze jesteś dostępny! Jak znajdujesz czas? Czy Twoja doba ma 48 h?
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Hmm o ile wiem nie trzbea wcale rozwalac generatorków.
Spoiler
Show
Podlatujesz do MS i napierdykasz w niego lub w stateczki. I czekasz na 2 informacje od Kyla, wtedy mowi ci Ban Danna zebys zajal boje. Ale wcale scioe nie teleportuje, bo juz jestes w poblizu MS. No i zajmujesz boje i czekasz az pierdyknie dzialo.
Potem znowu masz wiadomosc od Ban Danny, ale tym razem musisz troche polaskotac MS dzialami. No i jak to zrobisz masz wiadomosc od Ban Danny by znowu zajac boje, no i zajmujesz, ale wynikaja klopoty i Bret wpada na pomysl. Dalej nie opowiem by nie popsuc fabuly :/.
Enzo
x3tc

Post by Enzo »

O fabule możecie mówić, bo przerabiam X2 po raz drugi. Ale wracając do bieżącej gry to jestem w momencie, gdy mam po raz drugi wlecieć w boję. Ale gra po filmiku w którym Ban każe mi wlecieć znowu w boję wrzuca mnie do wnętrza MS.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

No fabuly nie mowie dla innych niewtajemniczonych :P

A co do Twojego problemu to u mnie nie ma takiego czegos, gram na patchu 1.4 PL.
A sproboj moze innym statkiem to zrobic lub wykonac ponownie zadanie, czasem moze pomoc.

Ja mialem podobna sytuacje co ty, ale nie w misji tylko w Elektrowni u Splitow sic! Jak chcialem wyjsc z elektrowni to statek mi sie pojawial na sklepieniu sciany elektrowni i szybko tracilem oslony i kadlug, a dodac do tego trzeba ze nie moglem w zadna strone sie ruszyc :evil:
Pomoglo wczytanie autosave w stacji o 1 wczesniej :/.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”