skok - Jump drive: dla wiecej niz jednego statku na raz???

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

j77jack
x2

skok - Jump drive: dla wiecej niz jednego statku na raz???

Post by j77jack »

Czy jest jakas opcja lub skrypt,aby wykozystac skok z Jump Drive na raz na kilku statkach???
2xm6 + eskorta (wszystkie maja odpowiednie zabawki ale nie chca skakac razem) :( nawet m6 i przypisane do niego m3 jako skrzydlowi... musze calosc przerzucac po kolei...
Uzycie Slonia albo czegos wiekszego aby zapakowac mysliwce troche nieeleganckie i zanim wyleca ....... ten czas :(
BQB
x2

Post by BQB »

To chyba blad w grze, w wersji 1.3 skakalem bez problemu z obstawa, ale w 1.4 skakac nie chce. Chyba trzeba bedzie poczekac na patch 1.5 :lol:
SzaYbuS
x2

Post by SzaYbuS »

Chyba na 1.4.2 - taktyka MS patche do patchy do wcześniejszych poprawek nowej wersji :)
Kolejne starcie z wrogiem, szpachelka w dłoń. Po <cenzura> im ten fioletowy lakier.
- - -
Athlon64 2800+ Newcastle
Asus K8V SE Deluxe
512 MB DDR 400 Kingston
Asus GeForce FX5700 128MB
Windows XP + Service Pack 2
- - -
Jeśli na tym nie chodzi płynnie to znaczy, że masz epilepsje.
Viger
x2

Post by Viger »

Zaraz ale tak dla pewnosci zapytam czy w ogole stosujesz metode do skokow?
Nie wiem czy jest inna :) ale ja skacze w ten sposob ze inne statki sa podpiete pod prowadzacy (znaczy moj :) ) jako wingman a wlasciwie wingmen i polecenie skoku wydaje prze konsole polecen wlasnego statku (nie przez shift+j). Czyli command console mojego statku navigation i use jump drive. Oczywiscie cala banda musi miec jump drive (duh:P) i odpowiednia ilsc energii do skoku. Works every time.
j77jack
x2

Jump drive: dla wiecej niz jednego statku na raz???

Post by j77jack »

No ladnie to opisowo ujales-dokladnie tak.. ,,,ale te :evil: :twisted: :lol: TYLKO te cymbaly nie chca skakac razem... jak 1szt cz 2 to czsem z laski skocza (nie zawsze)ale wiecej zabawek np. 8=kaplica i reczne przerzucanie .
Viger
x2

Post by Viger »

Hmm przyznam ze z 8mioma statkami nie probowalem najwiecej skakalem w 4 (ja +3). Jednyny problem jaki zauwazylem to to ze czasem statki wyskakuja "system wczesniej". Wydaje mi sie ze to przez ustawienia szyku. statek pojawia sie w bramie a ta wyrzuca go w systemie obok.

Jestes pewien ze cala gromada ma odpowiednia ilosc ogniw do skoku ? No i trzeba pamietac ze wieksze statki pobieraja wiecej energii za przejscie przez system. Mozliwe ze juz im po kilkanascie razy sprawdzales czy maja odpowiednia ilosc plaiwa wiec nie denerwuj sie jak przeczytasz to powyzej :)
j77jack
x2

Jump drive: dla wiecej niz jednego statku na raz???

Post by j77jack »

:lol: dałem luz czekajac na nowa latke.I mecze sie m2/ a to zabawa dla 1statku.
skok w wersji 1.3pl byl ok! /1.4 i kicha... :cry:
CZEKAM na skrypty do m1 /ktos na forum to meczy :idea: / jak skonczy dopiero bedzie wypas: m1 z eskadra i skokami. :twisted: dla tej idei jestem gotowy nawet wrocic do werski 1.3 :D :D :D

Return to “Polskie / Polish X-Forum”