Raider mod ships

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

piotr11
x4

Raider mod ships

Post by piotr11 »

Polecam mod dodający nowe statki i zmieniający właściwości pozostałych
oto link

http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?t=62718
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Hehe... jeden gość (Hawk_strike) na tamtym forum ma fajny text w stopce:

I can picture a world without war, disease........ lawyers............ i can also picture us attacking that world, because theyd never expect it.

Coś jak:

Join the army!
Travel around,
meet interesting people,
AND KILL THEM.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Alloces
x2

Re: Raider mod ships

Post by Alloces »

piotr11 wrote:Polecam mod dodający nowe statki i zmieniający właściwości pozostałych
oto link

http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?t=62718
Opis wygląda fajnie. Ale JAK go odpalić? Włączyłem skrypt-edytor, wybrałem skrypt, uruchiomiłem ... i nic. Autor skryptu pisze, że jest on przeznaczony do wersji rozpakowanej (unpacked). O co chodzi ?
Witaj na pustyni rzeczywistości ...
piotr11
x4

Post by piotr11 »

Opis wygląda fajnie. Ale JAK go odpalić? Włączyłem skrypt-edytor, wybrałem skrypt, uruchiomiłem ... i nic. Autor skryptu pisze, że jest on przeznaczony do wersji rozpakowanej (unpacked). O co chodzi ?

Sciągnij wersje spakowaną i rozpakuj plik rar
do katalogu \\x2-The Threat\mods
skrypty skopiuj do katalogu scripts
przy starcie gry pojawi się aktywny button 'wybierz mod'
wybierasz i.... cieszysz się nowymi statkami
Alloces
x2

Post by Alloces »

Sciągnij wersje spakowaną i rozpakuj plik rar
do katalogu \\x2-The Threat\mods
skrypty skopiuj do katalogu scripts
przy starcie gry pojawi się aktywny button 'wybierz mod'
wybierasz i.... cieszysz się nowymi statkami
Ok .. Ja ściągnąłem wersję wymagającą rozpakowania plików X. Poszło ...
Jest jedno ALE. Z nowych statków pojawił mi się Xperimental i jakiś super niszczyciel. A gdzie reszta? Sprawdziłęm stocznie innych ras - tylko w Argońskiej mam nowe statki. Pojawiły się też statki z X-Tension - np Split Muł. Ale one są nieuzyteczne (parametrami odbiegają od najgorszych wersji aktualnych statków i nie można na nich montować broni)
piotr11
x4

Post by piotr11 »

Ok .. Ja ściągnąłem wersję wymagającą rozpakowania plików X. Poszło ...
Jest jedno ALE. Z nowych statków pojawił mi się Xperimental i jakiś super niszczyciel. A gdzie reszta? Sprawdziłęm stocznie innych ras - tylko w Argońskiej mam nowe statki. Pojawiły się też statki z X-Tension - np Split Muł. Ale one są nieuzyteczne (parametrami odbiegają od najgorszych wersji aktualnych statków i nie można na nich montować broni
)

statki z tego co się zorientowałem dodane są do przystani argońskiej w Argon Prime nie wiem skąd pojawiły ci się statki z X-Tension ja mogłem uzbrajać wszystkie statki
Alloces
x2

Post by Alloces »

Wiem już w czym problem. Ja mam taką zadziwiającą cechę - wiele rzeczy robię po największej lini oporu , gdyż wydaje mi się to najprostsze. Są 2 wersje MOD'a - jedna przeznaczona do standardowej wersji X2 , a druga do wersji w której użytkownik sam rozpakował pliki *.dat. Ja oczywiście wybrałem tą drugą (sam nie wiem dlaczego). I po jej dograniu pojawiły mi się statki typu MUŁ czy WILK. Wersja standardowa działa idealnie - mam już nowe statki - faktycznie wyglądają smakowicie. Stanowią doskonałe uzupełnienie floty świata X. A tak przy okazji - czy istnieją jakieś mody z misjami? Nie chodzi mi o akcje typu "co stacja to zabójstwo" , a raczej o coś bardziej RPG-wego. Autor moda ze statkami zapowiada pojawienie się następnej wersji z misjami oraz nowymi stacjami - niestety tylko w wersji rosyjskiej. Opis brzmiał całkiem całkiem ... Może wyjdzie na to, że mody będą ciekawsze od The Return :D

pozdro dla Wszystkich !
zbyszek0710
x3tc

Post by zbyszek0710 »

Zainstalowałem i opadła mi szczęka. Jest SUPER.
W stoczni GALARY LASS SUPERLINER Tarcze 15 x125 MW
W doku 9 nowych statków – DRAKKAR, T-REX, SWORDFISH, WARBIRD, itd.
Statki pirackie i Xenońskie jakieś inne. Tytan ma 8 x125MW, Python 6x125 MW Centaur 3x125 MW. Cała gra jest bardziej trudna. Na razie nie odpalałem Moda, tylko kończę fabułę. Statki mogą używać broń Khaków. Walka jest trudniejsza i ciekawsza. Teraz to prawdziwe wyzwanie.

Pozdrawiam
Boba_Fett_
x2

Post by Boba_Fett_ »

Heh, ratujcie, zsainstalowalem wersje 8.01m czyli spakowana, rozpakowalem i mam tylko jakies Muly i wilki itd, co robie nie tak ? Rozpakowalem do katalogu \x2\mods skrypt skopiowalem do katalogu scripts i wciaz to samo, wogole zeby uruchomic musialem wpisac slawne "There...." a ponoc mam miec button wyboru w menu. Ratujcie Pleas ! :)

PS
post nieaktualny :) uruchomilem ! Przepraszam ale nie skopiowalem jednego pliku, mod jest CUDOWNY ! :D
Kiedy mężczyźni bawią się w wojne, zawsze giną ludzie...
zbyszek0710
x3tc

Post by zbyszek0710 »

Znalazłem coś ciekawego. Nowy MOD z nowymi statkami Gonerów. Czy może ktoś coś wie na ten temat

Link: http://www.xfans.de/album/details.php?image_id=88

Pozdrawiam
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Przyszla zima i wszystkie niedzwiedzie poszly spac. Pusto na forum.
Ja na przyklad nie mam nic do napisania z naprawde powaznego powodu. Probowalem bawic sie modem Raider Ship Mod. Nie do konca mi sie to udalo. Owszem, pojawily sie nowe statki - ale tylko Xenonow. Tylko. Bardzo ladne zreszta, wreszcie profesjonalny i zlowrogi wyglad. Szkoda tylko, ze tylko. Natomiast z dodatkowych atrakcji znow pojawily sie zlomowiska :o i na dodatek rozpoczela sie inwazja xenonska z poczatku Massive War Mod :o
Krotko mowiac, pomieszanie z poplataniem. Od razu pozalowalem, ze znow gmeralem przy modach. Zniechecony odinstalowalem...
A wlasnie, ze nie! Wydawalo mi sie, ze odinstalowalem. Bo gra zaczela mi sie wieszac przy starcie. Dobra, zrobie reinstalke, bo juz dawno chcialem sie pozbyc wszystkich modowych smieci. Odinstalowalem gre - i na razie odpoczywam. Cos mi mowi, ze bede mial z nia problemy, gdy ponownie zainstaluje. Na razie odpoczywam. Nic sie nie dzieje i nie stanie sie nic az do konca?
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Ten mod ze statkami Gonerów jest świetny! Naprawdę, potężne i dobrze wyglądające statki trafiły do mojej floty :D Drżyjcie, wrogowie :twisted:

EDIT: Zapraszam na moje forum! Znajduje się ono na stronie tej!
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
Jago
x2

Post by Jago »

Za chińskiego boga nie mogę się zalogować na "ichną" stronę z tym modem - już nawet założyłem sobie konto u nich... i d*** :evil: :evil: :evil:
Coś jest poważnie nie tak, albo ja juz taki cieć tępy jestem

Uniżenie proszę o pomoc w zdobyciu tego modzika :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

:star: KomKor Jago :star:
<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”