Raider mod ships
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Raider mod ships
Polecam mod dodający nowe statki i zmieniający właściwości pozostałych
oto link
http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?t=62718
oto link
-
Hehe... jeden gość (Hawk_strike) na tamtym forum ma fajny text w stopce:
I can picture a world without war, disease........ lawyers............ i can also picture us attacking that world, because theyd never expect it.
Coś jak:
Join the army!
Travel around,
meet interesting people,
AND KILL THEM.
I can picture a world without war, disease........ lawyers............ i can also picture us attacking that world, because theyd never expect it.
Coś jak:
Join the army!
Travel around,
meet interesting people,
AND KILL THEM.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
Re: Raider mod ships
Opis wygląda fajnie. Ale JAK go odpalić? Włączyłem skrypt-edytor, wybrałem skrypt, uruchiomiłem ... i nic. Autor skryptu pisze, że jest on przeznaczony do wersji rozpakowanej (unpacked). O co chodzi ?piotr11 wrote:Polecam mod dodający nowe statki i zmieniający właściwości pozostałych
oto link
Witaj na pustyni rzeczywistości ...
-
Opis wygląda fajnie. Ale JAK go odpalić? Włączyłem skrypt-edytor, wybrałem skrypt, uruchiomiłem ... i nic. Autor skryptu pisze, że jest on przeznaczony do wersji rozpakowanej (unpacked). O co chodzi ?
Sciągnij wersje spakowaną i rozpakuj plik rar
do katalogu \\x2-The Threat\mods
skrypty skopiuj do katalogu scripts
przy starcie gry pojawi się aktywny button 'wybierz mod'
wybierasz i.... cieszysz się nowymi statkami
-
Ok .. Ja ściągnąłem wersję wymagającą rozpakowania plików X. Poszło ...
Sciągnij wersje spakowaną i rozpakuj plik rar
do katalogu \\x2-The Threat\mods
skrypty skopiuj do katalogu scripts
przy starcie gry pojawi się aktywny button 'wybierz mod'
wybierasz i.... cieszysz się nowymi statkami
Jest jedno ALE. Z nowych statków pojawił mi się Xperimental i jakiś super niszczyciel. A gdzie reszta? Sprawdziłęm stocznie innych ras - tylko w Argońskiej mam nowe statki. Pojawiły się też statki z X-Tension - np Split Muł. Ale one są nieuzyteczne (parametrami odbiegają od najgorszych wersji aktualnych statków i nie można na nich montować broni)
-
)Ok .. Ja ściągnąłem wersję wymagającą rozpakowania plików X. Poszło ...
Jest jedno ALE. Z nowych statków pojawił mi się Xperimental i jakiś super niszczyciel. A gdzie reszta? Sprawdziłęm stocznie innych ras - tylko w Argońskiej mam nowe statki. Pojawiły się też statki z X-Tension - np Split Muł. Ale one są nieuzyteczne (parametrami odbiegają od najgorszych wersji aktualnych statków i nie można na nich montować broni
statki z tego co się zorientowałem dodane są do przystani argońskiej w Argon Prime nie wiem skąd pojawiły ci się statki z X-Tension ja mogłem uzbrajać wszystkie statki
-
Wiem już w czym problem. Ja mam taką zadziwiającą cechę - wiele rzeczy robię po największej lini oporu , gdyż wydaje mi się to najprostsze. Są 2 wersje MOD'a - jedna przeznaczona do standardowej wersji X2 , a druga do wersji w której użytkownik sam rozpakował pliki *.dat. Ja oczywiście wybrałem tą drugą (sam nie wiem dlaczego). I po jej dograniu pojawiły mi się statki typu MUŁ czy WILK. Wersja standardowa działa idealnie - mam już nowe statki - faktycznie wyglądają smakowicie. Stanowią doskonałe uzupełnienie floty świata X. A tak przy okazji - czy istnieją jakieś mody z misjami? Nie chodzi mi o akcje typu "co stacja to zabójstwo" , a raczej o coś bardziej RPG-wego. Autor moda ze statkami zapowiada pojawienie się następnej wersji z misjami oraz nowymi stacjami - niestety tylko w wersji rosyjskiej. Opis brzmiał całkiem całkiem ... Może wyjdzie na to, że mody będą ciekawsze od The Return
pozdro dla Wszystkich !

pozdro dla Wszystkich !
-
Zainstalowałem i opadła mi szczęka. Jest SUPER.
W stoczni GALARY LASS SUPERLINER Tarcze 15 x125 MW
W doku 9 nowych statków – DRAKKAR, T-REX, SWORDFISH, WARBIRD, itd.
Statki pirackie i Xenońskie jakieś inne. Tytan ma 8 x125MW, Python 6x125 MW Centaur 3x125 MW. Cała gra jest bardziej trudna. Na razie nie odpalałem Moda, tylko kończę fabułę. Statki mogą używać broń Khaków. Walka jest trudniejsza i ciekawsza. Teraz to prawdziwe wyzwanie.
Pozdrawiam
W stoczni GALARY LASS SUPERLINER Tarcze 15 x125 MW
W doku 9 nowych statków – DRAKKAR, T-REX, SWORDFISH, WARBIRD, itd.
Statki pirackie i Xenońskie jakieś inne. Tytan ma 8 x125MW, Python 6x125 MW Centaur 3x125 MW. Cała gra jest bardziej trudna. Na razie nie odpalałem Moda, tylko kończę fabułę. Statki mogą używać broń Khaków. Walka jest trudniejsza i ciekawsza. Teraz to prawdziwe wyzwanie.
Pozdrawiam
-
Heh, ratujcie, zsainstalowalem wersje 8.01m czyli spakowana, rozpakowalem i mam tylko jakies Muly i wilki itd, co robie nie tak ? Rozpakowalem do katalogu \x2\mods skrypt skopiowalem do katalogu scripts i wciaz to samo, wogole zeby uruchomic musialem wpisac slawne "There...." a ponoc mam miec button wyboru w menu. Ratujcie Pleas ! 
PS
post nieaktualny
uruchomilem ! Przepraszam ale nie skopiowalem jednego pliku, mod jest CUDOWNY !

PS
post nieaktualny

Kiedy mężczyźni bawią się w wojne, zawsze giną ludzie...
-
Znalazłem coś ciekawego. Nowy MOD z nowymi statkami Gonerów. Czy może ktoś coś wie na ten temat
Link: http://www.xfans.de/album/details.php?image_id=88
Pozdrawiam
Link: http://www.xfans.de/album/details.php?image_id=88
Pozdrawiam
-
Przyszla zima i wszystkie niedzwiedzie poszly spac. Pusto na forum.
Ja na przyklad nie mam nic do napisania z naprawde powaznego powodu. Probowalem bawic sie modem Raider Ship Mod. Nie do konca mi sie to udalo. Owszem, pojawily sie nowe statki - ale tylko Xenonow. Tylko. Bardzo ladne zreszta, wreszcie profesjonalny i zlowrogi wyglad. Szkoda tylko, ze tylko. Natomiast z dodatkowych atrakcji znow pojawily sie zlomowiska
i na dodatek rozpoczela sie inwazja xenonska z poczatku Massive War Mod
Krotko mowiac, pomieszanie z poplataniem. Od razu pozalowalem, ze znow gmeralem przy modach. Zniechecony odinstalowalem...
A wlasnie, ze nie! Wydawalo mi sie, ze odinstalowalem. Bo gra zaczela mi sie wieszac przy starcie. Dobra, zrobie reinstalke, bo juz dawno chcialem sie pozbyc wszystkich modowych smieci. Odinstalowalem gre - i na razie odpoczywam. Cos mi mowi, ze bede mial z nia problemy, gdy ponownie zainstaluje. Na razie odpoczywam. Nic sie nie dzieje i nie stanie sie nic az do konca?
Ja na przyklad nie mam nic do napisania z naprawde powaznego powodu. Probowalem bawic sie modem Raider Ship Mod. Nie do konca mi sie to udalo. Owszem, pojawily sie nowe statki - ale tylko Xenonow. Tylko. Bardzo ladne zreszta, wreszcie profesjonalny i zlowrogi wyglad. Szkoda tylko, ze tylko. Natomiast z dodatkowych atrakcji znow pojawily sie zlomowiska

Krotko mowiac, pomieszanie z poplataniem. Od razu pozalowalem, ze znow gmeralem przy modach. Zniechecony odinstalowalem...
A wlasnie, ze nie! Wydawalo mi sie, ze odinstalowalem. Bo gra zaczela mi sie wieszac przy starcie. Dobra, zrobie reinstalke, bo juz dawno chcialem sie pozbyc wszystkich modowych smieci. Odinstalowalem gre - i na razie odpoczywam. Cos mi mowi, ze bede mial z nia problemy, gdy ponownie zainstaluje. Na razie odpoczywam. Nic sie nie dzieje i nie stanie sie nic az do konca?
-
Ten mod ze statkami Gonerów jest świetny! Naprawdę, potężne i dobrze wyglądające statki trafiły do mojej floty
Drżyjcie, wrogowie 
EDIT: Zapraszam na moje forum! Znajduje się ono na stronie tej!

EDIT: Zapraszam na moje forum! Znajduje się ono na stronie tej!