Help Meee Guy's !!!!

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

RAFIO
x3ap

Help Meee Guy's !!!!

Post by RAFIO »

HELP ME!!! Postacie i komputer pokładowy milczą!!! Instalowałem te sterowniki i nic!!! cóż zrobić??? Instalowałem również freelancera. Tam microsoft podał dokładnie krok po kroku co zrobić by zadziałało na 100%
A tu? Zainstaluj Sterowniki z płyty. Instaluję i nic! Mam nadzieję że ktoś mi pomoże. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
xanth
x3tc

Post by xanth »

Zbyt malo danych. Moze padly ci glosniki? W innych grach jest dzwiek? Nie masz dzwieku w ogole, czy tylko glosow, a muzyka jest?

X.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Nie ma tylko dżwięków z kompa pokładowego (w menu są włączone)
Komunikatów na stacjach (też) i Głosów postaci.
xanth
x3tc

Post by xanth »

Sprawdz ustawienia DirectSound, prawdopodobnie w tym masz problem. Najprosciej bedzie, jak odpalisz ze Start/Uruchom aplikacje dxdiag i tam przetestujesz caly dzwiek.

X.

PS. DirectXa instalowales ktorego?
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

9.0b
BQB
x2

Post by BQB »

Mialem cos takiego. Wylacz EAX, odpal gre chwile (okolo minuty) pograj, wyjdz z gry, wejdz znow i wlacz EAX i bedzie ok :D
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

RAFIO wrote:Nie ma tylko dżwięków z kompa pokładowego (w menu są włączone). Komunikatów na stacjach (też) i Głosów postaci.
Co jakiś czas mam dokładnie coś takiego na swoim W98. Btw. nie gram na włączonym EAX, bo zauważyłem że na Audigy i zestawie Creative 5.1 nie ma znaczenia czy EAX jest włączony czy nie, dźwięk jest tak samo dobry. W każdym razie ja w takim przypadku wychodzę z gry i restartuję kompa. :wink:
ergo
x3tc

Post by ergo »

Sauron11 wrote:
RAFIO wrote:Nie ma tylko dżwięków z kompa pokładowego (w menu są włączone). Komunikatów na stacjach (też) i Głosów postaci.
Co jakiś czas mam dokładnie coś takiego na swoim W98. Btw. nie gram na włączonym EAX, bo zauważyłem że na Audigy i zestawie Creative 5.1 nie ma znaczenia czy EAX jest włączony czy nie, dźwięk jest tak samo dobry. W każdym razie ja w takim przypadku wychodzę z gry i restartuję kompa. :wink:
moze moj pomysl jest glupi, lub za prosty... ale czasem proste pomysly sa najlepsze: a glosniki macie podlaczone do komputera/pradu ? :wink:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

ergo wrote: a glosniki macie podlaczone do komputera/pradu ? :wink:
:wink: Imo to sprawa software'u, nie hardware'u.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Naprawiło się!!! Jakimś cudem. Coż kobiet i kompy zmienne są :P :P
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Ani chybi, to korki albo cud.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Marcybiskup wrote:Ani chybi, to korki albo cud.
Nie, to stara metoda naprawiania sprzętów domowych! Kiedyś w analogiczny sposób naprawiłem kuchenkę. Żona stwierdziła, że elektryczny piekarnik nie działa, a ja jako człek wybitnie leniwy zasugerowałem wezwanie magika lub odszukanie instrukcji. To ostatnie przerosło możliwości mojej Żony więc na jakiś czas o sprawie zapomniała. Dwa tygodnie później kuchenka uległa samonaprawie. Zasługę przypisałem oczywiście sobie, a kuchenka działa po dziś dzień! :P
W przypadku peceta można jeszcze stosować metodę solidnego kopa, w końcu po coś jest z blachy :wink:

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Enzo
x3tc

Post by Enzo »

Jones Abrahams wrote: W przypadku peceta można jeszcze stosować metodę solidnego kopa, w końcu po coś jest z blachy :wink:
Nie zalecam kopania kompa. Do dzisiaj mam małe wgniecenie w ściance... Nie pytajcie sie dlaczego.
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Solidny kop często pomaga, szczególnie kiedy komp nie chce czytać CD-ka :D
ergo
x3tc

Post by ergo »

Jones Abrahams wrote:Nie, to stara metoda naprawiania sprzętów domowych! Kiedyś w analogiczny sposób naprawiłem kuchenkę. Żona stwierdziła, że elektryczny piekarnik nie działa
w mojej kuchence dzialo sie to samo, co gorsza nie dzialaly 2 palniki (calosc to kuchenka elektryczna) . Poniewaz obsluga AGD w wiekszosci mnie przerasta , dalem sobie z tym spokoj. Urzadzenie naprawila moja lepsza polowa, ustawiajac w kuchence zegarek (kuchenka jest w jakims tam stopniu programowalna - odgrzewanie na czas i inna magia ) , bez tego nie dziala w niej 3/4 funkcji w tym palniki i piekarnik :o :o :o .

Return to “Polskie / Polish X-Forum”